Jump to content


Αγορά οθόνης και σύνδεση με laptop!


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έχω ένα laptop HP 250 G6 εδώ και 2 χρόνια περίπου και ενώ σαν μηχάνημα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο για την απλή οικιακή χρήση που του κάνω, η οθόνη του με έχει απογοητεύσει.

Εκτός του ότι είναι από laptop και είναι μικρή, τα χρώματά της δε μου αρέσουν καθόλου, ενώ επίσης έχω την εντύπωση ότι έχει συμβάλει ιδιαίτερα στην αυξανόμενη ξηροφθαλμία και στο κοκκίνισμα των ματιών μου το τελευταίο καιρό. Οπότε με τα πολλά αποφάσισα να αγοράσω ένα monitor και να το συνδέσω στο laptop για όταν κάνω πολύωρη χρήση.

 

Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω είναι οι εξής (με σειρά ασχετοσύνης ??

1) Μπορώ να αγοράσω οθόνη και να τη συνδέσω στο laptop μου?

2) Αν ναι, τι καλώδιο θα χρειαστώ?

3) Αν ναι, μπορώ να τη συνδέσω και να δουλεύω παράλληλα σε δύο οθόνες? Να "πετάω" παράθυρα από τη μία οθόνη στην άλλη π.χ.?

4) Ενδιαφέρομαι για οθόνη μέχρι 200, 250 ευρώ με βασικότερη προτεραιότητα το eye strain relief και γενικά τη προστασία ματιών. Αν είχατε να μου προτείνετε κάποια θα το εκτιμούσα. Π.χ. με μία γρήγορη έρευνα έχω βρει αυτές:

https://www.skroutz.gr/s/8948885/Viewsonic-VX2457-MHD.html?keyphrase=VX2457-MHD

https://www.skroutz.gr/s/12786486/Asus-VP28UQG.html?keyphrase=VP28UQG#reviews

 

Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ!

 

 

Edit: Όσον αφορά τη χρήση του υπολογιστή, δεν παίζω παιχνίδια, τον χρησιμοποιώ για youtube, ενημέρωση, διάβασμα, καμιά ταινία, κλπ.

Έγινε επεξεργασία από antkoutr39
Link to comment
Share on other sites

1. Ναι

2. HDMI

3. Ναι

4. Αντί της Viewsonic προτιμήστε αυτήν την LG, (όχι μόνον λόγω μεγαλύτερης διαγωνίου, αλλά και λόγω καλύτερου πάνελ). Γενικά, μην κατέβετε κάτω από τις 27 ίντσες, πλέον, εκτός αν είναι ανάγκη. H συγκεκριμένη Asus είναι μια οθόνη "4K του φτωχού", μην την προτιμήσετε. Αντ' αυτής, προτιμήστε μια 27άρα IPS με ανάλυση 2.5Κ όπως αυτή η HP, ή αυτή η Dell (που είναι 24άρα).  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.