Jump to content



εγκατάσταση windows 10 σε νέο δίσκο SSD


Recommended Posts

καλησπέρα. Έχω παραγγείλει έναν δίσκο SSD CRUCIAL CT240BX500SSD1 BX500 240GB 3D NAND SATA 3. Θα τον περάσω σε παλιό μηχάνημα με μητρική AsRock G31m-s ddr2 με sata 2 (lga775). Χρειάζεται να κάνω κάποιο φορμάτ αρχικά στον ssd ή/και κάποια άλλη διαδικασία/ρύθμιση σηγκεκριμένη απο το bios ή κατευθείαν (αφού πρώτα τον συνδέσω στη μητρική και στο psu) απλά συνδέω το usb με το iso των windows 10, boot-άρω απο το usb και περνάω τα windows? Μπορώ να τον κάνω μετά την εγκατάσταση partition για να αποθηκεύω και δεδομένα (σε περίπτωση που θέλω να ξαναπεράσω με φορματ τα windows 10 μελλοντικά) ή για αποθήκευση να χρησιμοποιήσω HDD? ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Έχει ξανασυζητηθεί πως καις το iso των windows σε usb με το Rufus.

 

Στη μητρική σου με F2 μπαίνεις στο bios και ορίζεις το στικάκι σαν επιλογή εκκίνησης  ενώ με F11  κάνεις το ίδιο από το boot menu. Την ίδια δουλειά την κάνεις με δυο τρόπους.

O ssd δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία, τα windows θα κάνουν μόνα τους τη δουλειά τους.

 

Μία ώρα πριν, το μέλος tzitzikas2 έγραψε:

Μπορώ να τον κάνω μετά την εγκατάσταση partition για να αποθηκεύω και δεδομένα (σε περίπτωση που θέλω να ξαναπεράσω με φορματ τα windows 10 μελλοντικά)

 

Καλύτερα να το κάνεις  στη διάρκεια της εγκατάστασης αλλά το να έχεις έναν δεύτερο μηχανικό δίσκο για έγραφα-λήψεις κλπ μου φαίνεται σαν καλύτερη ιδέα.

 

Μην ψάξεις για επιλογή AHCI στην μητρική σου γιατί δεν την υποστηρίζει αλλά και έτσι θα είσαι ΟΚ.

 

Να κατεβάσεις από το site της crucial το Acronis και με αυτό μπορείς να φτιάξεις ένα στικάκι με το οποίο

μπορείς να κάνεις backup  image τα windows και να τα ξανά εγκαταστήσεις με προγράμματα - drivers -browsers κλπ ή  ακόμα και να κλωνοποιήσεις δίσκους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ένα που έχω είναι 8 GB.

Προσοχή όμως μην βάλεις κανένα μεγάλο γιατί με στικάκια 32 GB ή μεγαλύτερα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

 

Το στικάκι να το φτιάξεις θα σου φανεί χρήσιμο αλλά το acronis θα μπορέσεις να το κατεβάσεις αφού βάλεις τα windows και μετά για να δει ότι έχεις crucial δίσκο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. το έστησα το μηχάνημα με τον ssd και windows 10. Σας στέλνω κάποιες φώτο απο εφαρμογές για τον ssd και το σύστημα. Θα ήθελα την γνώμη σας. Πέρασα και έναν παλιό HDD Seagate 320GB. πως σας φαίνεται. θα τα φτύσει? θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το trim του ssd αν είναι ενεργοποιημένο. Και η εντολη στο comand promp βγάζει αποτέλεσμα 0, αρα λογικά είναι (αλλα δίπλα όπως θα δείτε μου γράφει ενα disabled σε παρένθεση) και το crystal disk info το αναφέρει. o ssd ειναι ο Crucial BX 500 240GB αλλα σε παλιά μητρική σε sata 2 (σε IDE mode οχι Achi που δεν έχει η m/b). ευχαριστω!
πάντως ανοίγει πολύ γρήγορα για παλιό επεξεργαστή, sata 2 και ram 4gb ddr2

* μην σας παραξενευει η ταχύτητα του επεξεργαστή στο cpu-z, έχω ενεργοποιημένο το speedstep της intel στο bios. όταν ανοίγω προγράμματα φτάνει τα 2,4Ghz και ανάλογα το cpu usage παίζει η ταχύτητα

CRYSTAL-DISK-INFO-23-3-HDD.jpg

CRYSTAL-DISK-INFO-23-3-SSD.jpg

CRYSTAL-DISK-MARK-23-3-SSD.jpg

trim-ssd.jpg

CPU-Z-23-3.jpg

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι το trim, σωστό είναι. Σε μητρική με sata 3 θα είχε μεγαλύτερες ταχύτητες.

Το Storage Executive της Crucial το έβαλες; Με αυτό μπορείς να ενημερώσεις firmware (αν έχει βγει κάποιο πρόσφατο) να βελτιστοποιήσεις τον SSD και άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.