Jump to content



Inalan + USG = problems?


Arkan

Recommended Posts

Την καλημέρα μου σε όλους.

Εχθές συνδέθηκα με inalan 100/100 (πιάνω 135/135 σταθερά βέβαια προς το παρόν). Καλή φάση για την περίοδο που περνάμε. Το θέμα μου όμως είναι πως έχω σημαντικά χαμηλότερη ταχύτητα όταν έχω το USG μετά το modem τους. Η όλη εγκατάσταση περιλαμβάνει το Huawei HG8546M της εταιρίας, το Ubiquiti USG3, ένα 1000άρι switch της TP-Link μέχρι να έρθει της Ubiquiti, όπως επίσης κι ένα AP AC LR.

Από διάφορες δοκιμές που έχω κάνει, έχω δει τα εξής:

HG8546M -> PC = 135/135

HG8546M -> Switch -> PC = 135/135

HG8546M -> USG -> Switch -> PC = 40/0.5

HG8546M -> USG -> Switch -> AP -> Κινητό = 75/80

 

Αυτά είτε τα συνδέσω στο WAN1 είτε στο WAN2. Περίεργες ρυθμίσεις δεν έχω βάλει στο USG, κάτι port forward μόνο κλπ. Το HG8546M είναι στο 192.168.100.1 που ερχόταν default. Το USG το έβαλα στο 192.168.100.11 κι έβαλα και το DMZ σε αυτή τη διεύθυνση. Το LAN του USG είναι στο 192.168.1.0/24.

Όλα αυτά από διάφορες πληροφορίες που λένε πως τα 2 αυτά μηχανήματα πρέπει να είναι σε διαφορετικό subnet, όπως επίσης και πως το DMZ είναι μια από τις λύσεις για να "παρακάμψω" το HG8546M που δεν κάνει bridge και να χειρίζομαι τα πάντα από το USG όπως έκανα μέχρι στιγμής.

 

Κάποια ρύθμιση μπορεί να είναι υποθέτω. Θα μπορούσα να βγάλω εκτός το USG και να έχω full ταχύτητα φτιάχνοντας από την αρχή pf, ddns κλπ, αλλά με έχει πιάσει τώρα και θέλω να μάθω τι παίζει κι έχω αυτή τη συμπεριφορά.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημερες !

 Εγω με το USG και 3 x UAP AC-Pro και το φλωρικο μοντεμ της Νοβα-Φορθνετ παντα εχω σχεδον 98/99 Mbps...
Μηπως εχεις ενεργοποιησει Threat Management η εχεις βαλει κανα κοφτη στο default Group χρηστων ?

 

Την ταχυτητα την μετρας με τον μετρητη στο dashboard η σε Site πχ fast.com ?

Link to comment
Share on other sites

Το threat management είναι απενεργοποιημένο και οι χρήστες δεν έχουν κάποιο κόφτη.

Ξέχασα να αναφέρω κάτι μάλλον σημαντικό. Όταν κάνω το speed test μέσω του unifi, βλέπω 135/135 κανονικά. Αν το κάνω από τον υπολογιστή, έχω την μείωση ταχύτητας. Από ότι φαντάζομαι, η ταχύτητα πηγαίνει κανονικά μέχρι το USG κι από εκεί κάτι παίζει και την κατεδαφίζει.

Στην δική σου περίπτωση, το έχεις σε bridge/pppoe passthrough/dmz/something else;

Link to comment
Share on other sites

Μπα τπτ ιδιαιτερο. Απλο bridge

 

Σιγουρα ειναι καποια ρυθμιση του USG... load balancing?

επισης γυρνα ρυθμισεις  στο "New Settings" mode. Ειναι διαφορετικα, αλλα εχει ΠΟΛΥ παραπανω πραγμα.  Καντο και δες τα μενου ενα προς ενα

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να το γυρίσω σε bridge, το δίνουν μόνο σε εταιρικούς πελάτες ή κάτι τέτοιο. Οπότε πήγα στην λύση του DMZ να δω πως παίζει. Το πολύ πολύ να χάσω κάποιο service που να απαιτεί να έχει public ip το USG, αλλά δεν νομίζω να χρειαστώ κάτι τέτοιο προς το παρόν τουλάχιστον. Εκτός κι αν το σκέφτομαι λάθος το θέμα αυτό, θα το δω όμως όταν τελειώσω με την ταχύτητα.

Στο new settings το έχω εδώ και πολύ καιρό. Τώρα που έχω λίγη ηρεμία στην δουλειά, μπήκα στο unifi και τσεκάρω όλες τις ρυθμίσεις μια μια να δω μήπως μου ξέφυγε κάτι.

Όσο για το load balancing κλπ όταν το έβαλα στο WAN2 είχα επιλογή failover only που από ότι καταλαβαίνω σημαίνει πως αν χαθεί η σύνδεση στο WAN1 τότε μπαίνει και παίζει η WAN2. Η άλλη επιλογή ήταν το weighted LB που σου δίνει και δυνατότητα ποσοστού. Αυτό σημαίνει πως αν το βάλω το 75 ας πούμε, το 25 το τραβάει από WAN1 και το 75 από WAN2; Σε όποια περίπτωση πάντως, είχα τα ίδια αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.