Jump to content



Προτάσεις για pen tablet / digitizer με οθόνη


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

μέλος της οικογένειας με καλλιτεχνική φύση ψάχνει για ένα εργαλείο να σχεδιάζει ψηφιακά. Μας ενδιαφέρει κυρίως να ζωγραφίζει πίνακες ζωγραφικής και να βλέπει εκεί που σχεδιάζει απευθείας (δηλαδή αποκλείονται digitizers χωρίς οθόνη ή ασπρόμαυροι). Δεν γνωρίζω πόσο καλύτερη απόκριση και αποτέλεσμα θα έχει μεταξύ ενός pen tablet (πχ Galaxy Tab S6, iPad) και ενός Wacom Digitizer.

 

Τα κλειδιά για αναζήτηση είναι:

  • Να μπορείς να βλέπεις ό,τι σχεδιάζεις στην ίδια επιφάνεια με όσο το δυνατόν καλύτερη απόκριση.
  • Αφορά κυρίως καλλιτεχνικό έγχρωμο σχέδιο (ζωγραφική) πχ Photoshop, αλλά η δυνατότητα χρήσης και σε σχεδιαστικά προγράμματα όπως Illustrator, InDesign είναι θετική.
  • Το κόστος να μην υπερβαίνει τα 700€.
  • Να κάνει για αριστερόχειρες (θεωρώ ότι όλα λογικά κάνουν)

 

Οι απορίες που έχω εγώ κατά την αναζήτηση είναι:

  1. Μπορείς να έχεις σε δυνατότητα εναλλαγής μύτης στο πενάκι πχ ώστε να έχεις διαφορετική αίσθηση ολίσθησης και να προσομοιάζει διαφορετικά μέσα σχεδιασμού; (πχ πινέλο, μολύβι)
  2. Σε ένα Android Tablet ή iOS προφανώς χρησιμοποιείς συγκεκριμένα προγράμματα και δεν συνδέεσαι σε κάποιο PC. Σε έναν digitizer με οθόνη, η οθόνη του είναι επέκταση της οθόνης του PC σου οπότε βλέπεις δηλαδή το παράθυρο του Photoshop. Αν υπάρχει υποστήριξη από το πρόγραμμα αλλάζει κάτι στην εμφάνιση του Photoshop, πχ χρησιμοποιείς συντομεύσεις και βλέπεις μόνο την επιφάνεια σχεδίασης αυτόματα;
  3. Υποθέτω την κλίση που έχεις στο πενάκι την αναγνωρίζουν μόνο οι digitizers ή έχουν τέτοια δυνατότητα πλέον και pen Android/iOS tablets;
  4. Υποθέτω επίσης ότι ακόμα και οι digitizers δεν επηρεάζονται από το χέρι σου που ακουμπάει στην οθόνη (palm rejection), σωστά;
  5. Γνωρίζετε κανένα κατάστημα που να τα έχει σε χώρο επίδειξης να τα δοκιμάσει κάποιος;

 

Με μία σύντομη αναζήτηση σε άρθρα τύπου "Best Drawing Tablets" φαίνεται να επικρατούν τα εξής:

 

Εσείς τι προτείνετε;

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα. 
Δεν εχω απαντησει γιατι δεν εχω εμπειρια πανω σε digitizers με οθονη δυστηχως.
Εναν φιλο μου που ρωτησα που εχει γραφιδα, εχει αυτην

s-l400.jpg
WWW.EBAY.COM

Huion tablet monitor GT-190 are in every e-Podium and Smart Desk. It's the perfect tool for design, taking notes, or making annotations. The adjustable stand allows to choose a most comfortable drawing position.

  και ειναι ενθουσιασμενος.
Δουλευει zbrush και ζωγραφιζει πανω στο photoshop.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Να πω για να "κλείσει" το θέμα, ότι τελικά καταλήξαμε στο XP-Pen Artist Display 15.6 Pro το οποίο αγοράστηκε γύρω στα 330€ χωρίς ΦΠΑ. Είχαμε δανειστεί για ένα διάστημα το Wacom Cintiq 16" FullHD, το οποίο τελικά θα έλεγα ότι υστερεί από το XP-Pen και σε οθόνη και λόγω έλειψης κουμπιών συντόμευσης. Το XP-Pen ήθελε λίγο περισσότερη ενασχόληση για τη ρύθμιση του λογισμικόυ (όσον αφορά συντομεύσεις κ.α.) αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερη αγορά από το Wacom.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.