Jump to content


Android tablet stop underline while typing


serpico75

Recommended Posts

Δεν μπορώ να το επαναφέρω με τίποτα!!!!

Ειλικρινά, με έχει εκνευρίσει εξαιρετικά!!!!!!!!! ?????

Πριν, όταν πληκτρολογούσα στο Android tablet, οπουδήποτε, δεν υπογραμμιζοταν αυτό που πληκτρολογείς κατά τη διάρκεια της πληκτρολογησης Τώρα, υπογραμμιζεται. Αλλά, και όταν κάνεις click σε οποιαδήποτε λέξη που έχεις γράψει, υπογραμμιζεται η λέξη.

Έχω ψάξει πάρα πάρα πολύ. Παντού λένε τα ίδια. Είναι turned on τα

-Spell check

-Auto correction.

Τα κάνω turn off, αλλά και πάλι τα ίδια.

Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η υπογράμμιση είναι να κάνω turn off τη strip bar (μπαρ με τρεις προτεινόμενες λέξεις). Εγώ δε θέλω αυτό. Θέλω να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ η υπογράμμιση (να μην έχω υπογράμμιση κατά την πληκτρολόγηση + να μην υπογραμμιζεται όποια λέξη κάνω click), και να έχω καί την strip bar να φαίνεται. Όπως ήταν πριν. Ψάχνω εδώ και 2!!!!! ώρες να το επαναφέρω, αλλά τίποτα.

Κάτι έκανα κατά λάθος και έφερα το underline. Ήμουν στο fast notepad στο tablet, πήγα να κάνω διπλό touch screen να πιάσω μια σειρά τέτοια που είχα -----------------

και πάτησα τριπλό touch και κόλλησε!!!

Παιδιά, heeeeeeeelpppp!!!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Πήγα και στα settings στα πληκτρολόγια. Έχει το Gboard με το οποίο δουλεύω, και είναι disabled το κινέζικο IME. Το IME, ακόμη κι αν το κάνω enable και κάνω επανεκκίνηση το tablet, δεν έχω καμία διαφορά.

Απ' όσο έχω ψάξει, προετεινόμενη λύση είναι να γίνει clean σε:

-Gboard cache

-Gboard data

Έκανα clean, αλλά τίποτα.

 

Επίσης, ίσως έλυνε το πρόβλημα το Disable ή το Force stop τού Gboard. Και πάλι, δεν ήταν λύση.

 

Σκέφτηκα μήπως τη ζημιά την έκανε κάποιο Gboard update. Καταρχήν, στα settings στο play store, το auto updates το έχω κλειστό. Κάνω manually update σε όποια εφαρμογή θέλω εγώ. Φυσικά, στην Gboard δεν έκανα από χθες που έχω το πρόβλημα.

Από την άλλη, σκέφτηκα, εάν, για κάποιο λόγο, έκανε το Gboard χθες μόνο του update. Εάν έκανε μόνο του update, θα έβαζε την Gboard 10.1.02.342850159 (updated 10 Dec 2020). Εγώ έχω την Gboard 7.2.9.197069278. Άρα, update που να έκανε την ζημιά, δεν έγινε από μόνο του.

 

Μήπως σε κάποιον που χρησιμοποιεί το Gboard σας το κάνει και σας από χθες;  Σκέφτηκα μήπως είναι κάτι που έκανε η Google, και επηρρέασε την πληκτρολόγηση, και συμπεριφέρεται έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα το εξής.


Αυτή τη στιγμή είναι ενεργό καί το Gboard καί το IME. Μπήκα στα settings τού Gboard, και ήταν Disable η επιλογή:

 

Show app icon (Display application icon in the launcher).

 

Όταν είναι αυτή η επιλογή enabled, όταν πληκτρολογείς κάτι, έχει ένα μικρό εικονίδιο σαν πληκτρολόγιο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, που όταν το πατήσεις, μπορείς να κάνεις εναλλαγή στα εγκατεστημένα και ενεργά πληκτρολόγια. Στη δική μου, περίπτωση, ανάμεσε στα Gboard και IME. Όταν, λοιπόν, πάω να πληκτρολογήσω κάτι, το πατάω, επιλέγω IME, και όταν πληκτρολογώ, δεν υπογραμμίζονται οι λέξεις. Ούτε στο fast notepad, ούτε στο Chrome, ούτε σε άλλες εφαρμογές που δοκίμασα. Που σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνεται με το Gboard. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
Το θετικό είναι πως από αυτό αποδεικνύεται πως η πληκτρολόγηση χωρίς υπγράμμιση, οπουδήποτε κι αν πληκτρολογήσεις, γίνεται.

 

Επίσης, με το IME, δεν είναι ενεργοποιημένα τα Japanese prediction και English prediction.
Όταν τα κάνω enable, αμέσως, με το που πληκτρολογώ ένα χαρακτήρα, γίνονται τα εξής:
α. Ο χαρακτήρας υπογραμμίζεται
β. Η εφαρμογή (IME πληκτρολόγιο) τερματίζεται απότομα. Βγαίνει μήνυμα "openwnn keeps stopping".
Όταν κάνω disable από τα settings τού IME πληκτρολογίου τα predictions, οι χαρακτήρες δεν υπογραμμίζονται, και το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά. Τα predictions υπογραμμίζουν.

 

Σε όλα τα sites που είδα, όλοι λένε ότι η υπογράμμιση είναι το prediction (σε άλλες συσκευές θα φανεί σαν prediction, σε άλλες σαν suggestion, κ.λπ.). Στο δκό μου tablet, είναι suggestion. Το έχω κάνει disable στο Gboard, αλλά από χθες που έχω το πρόβλημα, και που το έχω κάνει disable, δεν δουλεύει/υπακούει. Γι' αυτό και έχω αυτό το πρόβλημα.

 

Κάποιο πρόβλημα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο Gboard και δεν υπακούει. Καί στο disable στο suggestions (α πρόβλημα), αλλά και στο εξής β' πρόβλημα:
μέχρι το πρωί, είχα στα settings τού Gboard, κάτω κάτω, τελευταία επιλογή το "Spell check". Από τις πολλές ρυθμίσεις/δοκιμές που έκανα σήμερα, εξαφανίστηκε.

 

Επίσης, σκέφτηκα για χθες, αυτό που περιγράφω παραπάνω, ότι κάτι μάρκαρα στο fast notepad, και κάτι πάτησα μετά, και δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Πρέπει να έγινε από μένα και να έχει σχέση με υπογράμμηση-suggestion. Διότι, σήμερα, στο fast notepad, μαρκάρω πάλι κάτι, και όταν το κρατάω πατημένο αυτό που μαρκάρω, μου βγάζει έναν κάδο "Remove suggestion?". Κάπως έτσι που το έκανα χθες. Η λέξη suggestion, στο "Remove suggestion?", μάλλον τα συνδέει τα πράγματα. Ίσως.

 

Πάντως, το συμπέρασμα είναι:
α. Πως υφίσταται έτσι όπως θέλω να γίνει η πληκτρολόγηση (χωρίς υπογράμμιση παντού)
β. Κάτι πρέπει να παίζει με το Gboard

Link to comment
Share on other sites

Είναι σε κάποιον από σας στο tablet του, που δουλεύει με Gboard, η πληκτρολόγηση όπως το περιγράφω;

 

Δηλαδή, ενεργοποιημένα τα:

-next word suggestion (ή next word prediction σε αλλες συσκευές)

-Show suggestion strip (ωστε να φαίνεται η μπαρα με τις τρεις προτεινόμενες λέξεις)

 

αλλά η λεξη που πληκτρολογείς να μην υπογραμμίζεται κατα την πληκτρολόγηση;

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, δε νομίζω να κάνω τόσο λάθος, και να μη θυμάμαι καλά.


Ρίξτε μια ματιά και παρακάτω:

 

https://community.verizonwireless.com/t5/Android-General/Anyone-suddenly-having-their-text-being-underlined/td-p/543302

 

Ξαφνικά, και σε άλλους άρχισε η υπογράμμιση.

 

Πάντως, αυτό που 1000% θυμάμαι καλά είναι πως, όταν άνοιγα το chrome, και άνοιγα το Google για αναζήτηση, όταν πληκτρολογούσα το θέμα της αναζήτησης στο search box, σίγουρα, μα σίγουρα, εκεί δεν είχα υπογράμμιση. Τώρα, έχω κι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.