Jump to content



αντικατάσταση touch screen/digitizer


serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Στο tablet Chwui Hi9 Air, θέλω να αλλάξω μόνο το touch screen/digitizer. Όχι καί lcd οθόνη.

 

Το έχω βρει και θέλω να το παραγγείλω. Υπάρχει, όμως, ένα θέμα με το να βγάλω το ελαττωματικό.

Τί έχουν κάνει (προφανώς σκοπίμως) από την Chuwi? Στο εσωτερικό τού tablet, πάνω από την πορτοκαλί πλακέ ταινία τού digitizer, που κουμπώνει στη θύρα του στο pcb, έχουν βάλει μία διπλή στρώση από ταινίες κόλλας διπλής όψης, ώστε να μην ξεκολλάνε με τίποτε. Αδύνατον. Αμφιβάλλω εάν ακόμη και με το κόλπο με το πιστόλι θερμού αέρα κάνει κανείς κάτι. Δε νομίζω. Κάποιο άλλο κόλπο θέλει εκεί.

Κάποιος από το ali express που το έχει αγοράσει, σχολιάζει εδώ:

 

"The touchscreen works, only you need to take with the matrix, so to replace the broken screen will not work-it is glued deliberately. In a set of strips of double Scotch on which you can glue everything."

 

Το συγκεκριμένο tablet, και τη συγκεκριμένη δυσκολία, το έχει αντιμετωπίσει κάποιος; Ή, εάν ξέρετε σε τί αναφέρομαι, σε άλλο tablet με ίδια (διπλή στρώση διπλής όψης ταινία  ) δυσκολία, το έχει αντιμετωπίσει κάποιος, να το έχει ξεκολλήσει;

 

Τί έχουν κάνει από την Chwui??? Προφανώς, λόγω τεχνικής και εμπειρίας, φαίνεται, για να μπορούν να κάνουν (ελπίζοντας) μόνον εκείνοι τις αντικαταστάσεις.

 

Οποιαδήποτε συμβουλή-βοήθεια θα ήταν πολύτιμη!!

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Το βίντεο αυτό το είχα ήδη δει. Δείχνει το βίντεο σχετικά με την αποκόλληση LCD - digitizer, αλλά δεν έχει το tablet τού βίντεο κάποια(ες) δυνατές ταινίες κολλημένες επάνω από το digitizer ribbon. Όπως στο δικό μου που θα δείτε παρακάτω.

 

Το δικό μου tablet είναι το Chuwi Hi9 Air cwi533. Το cwi533 το γράφει στο πίσω μέρος τού tablet. Το είδα πριν από λίγο. Γι' αυτό δεν το έβαλα στην εισαγωγή τού θέματος.

Οπότε, για το ανταλλακτικό (σχετικά με το digitizer μόνο), είμαστε σίγουροι. Είναι αυτό:

https://www.aliexpress.com/item/3297...archweb201603_

 

Σχετικά με τις ταινίες που έχουν βάλει, τράβηξα φωτογραφίες και τις ανεβάζω:

 

1.thumb.jpg.f4d3a9d6c964f2a602ad2539634ea31b.jpg

 

 

 

3.thumb.jpg.2dcea0371f2e20254698172fc579f98a.jpg

 

Ψάχνω αρκετές ημέρες κάποιο βίντεο για το δικό μου, αλλά δεν βρίσκω πουθενά για το Hi9. Στο Hi10 / Hi12 τού βίντεο, ήταν πιό τυχεροί. Δεν έχουν κάνει από την chuwi την πατέντα με τις διπλές ταινίες επάνω από το ribbon. Όπως και σε όλα τα βίντεο που έχω δει. Σε κανένα ribbon δεν είχαν κάποια(ες) δυνατές ταινίες κολλημένες. Τί να πώ; Ήμουν τόσο άτυχος στην επιλογή μοντέλου!!

 

 

 


 

Link to comment
Share on other sites

Από τα λίγα που έχω δει και κάνει, να αποχωρήσω lcd από το touch screen του και να το ξανακολλήσω είναι από αυτά που δε θα επιχειρήσω. Δεν υπάρχει να αγοράσεις πακέτο lcd touch screen?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, schumifer said:

Από τα λίγα που έχω δει και κάνει, να αποχωρήσω lcd από το touch screen του και να το ξανακολλήσω είναι από αυτά που δε θα επιχειρήσω. Δεν υπάρχει να αγοράσεις πακέτο lcd touch screen?

 

ερώτηση α.

@schumifer Σε σένα, κάτι δεν πήγε καλά και δε θα το ξαναεπιχειρήσεις ή έτσι απλά δε θα το ξανακάνεις? Εάν είναι το πρώτο, μπορείς να μας πεις, τί δεν πήγε καλά;

 

ερώτηση β.

Το πακέτα είναι από το κόστος που με βγάζει από το κέρδος που υπολογίζω με το digitizer μόνο του.

Το digitizer μόνο του, αναμένω να μην ξεπεράσω τα 20 euro περίπου. Είναι καλά. Το πακέτο είναι γύρω στα 55+. Δεν αξίζει.

 

Έχω δει πάρα πολλά βίντεο αποκόλλησης digitizer. Βέβαια, αυτοί που τα έχουν ανεβάσει και δείχνουν επιτυχία, έχουν κάνει πολλές δουλειές και ξέρουν. Και γω δεν περιμένω τόσο πολύ να τα καταφέρω. Γι' αυτό καί το backup. Αλλά από την άλλη, δε μπορώ να πάω και στο σετ, για να μην το χαλάσω. Καλύτερα να τα βάλω στην άκρη και να πάω σε αγορά καινούριου αργότερα.

 

Να κάνω καί την ερώτηση. Πάνω από το digitizer, υπάρχει κάποιο glass? Εάν ναι, αυτό είναι, ουσιαστικά, που κάνουν αποκόλληση από το case? Am I missing something?? Λόγω glass+digitizer, το digitizer είναι κολλημένο στο case? Μήπως κάποιες διευκρινιστικές οδηγίες?

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Αφού άλλαξα την πρώτη μου οθόνη κατάλαβα ότι είναι τρομερά κολλημένα μεταξύ τους τα τζαμάκια, και δε θα το ρίσκαρα, φοβάμαι ότι μπορώ να πάρω μαζί και την οθόνη. Και το κόλλημα μετά μπορεί να χρειάζεται κάποια κόλλα... Ίσως να το φοβάμαι επειδή ποτέ δεν το προσπάθησα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.