Jump to content


Επισκευή USB Stick, συγκόλληση pins.


Recommended Posts

Κολλητήρι, καλάι, σολντερίνη.

Μπακαλίστικα αν το χεις ίσως να καταφέρεις κάτι με κολλητήρι μόνο, αν στα σπασίματα υπάρχει έστω και λίγο παλιό καλάι

Έγινε επεξεργασία από schumifer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως φαινεται απο την φωτο , αμα βαλει σολντερινη να λιωσει επανω στις επαφες και μετα του κανει ενα περασμα με το καλαι , θα κολλησει απο μονο του χωρις πολλα πολλα . 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 3/13/2021 at 9:40 PM, Seek & Find said:

Δε θα ηταν ασφαλεστερο να αγνοησουμε το πορτ και να κοψουμε ενα καλωδιο usb και να κολλησουμε τα καλωδια στα πινς πριν το σπασιμο;

 

Αν ήξερες τι να κολλήσεις πού, και πάλι, οι επαφές είναι τρομερά κοντά, βάζοντας έξτρα αντικείμενα να κολλήσουν εκεί ρισκάρεις βραχυκύκλωμα. Που κι έτσι ενδέχεται να μην το γλιτώσεις. Εκεί θα κάνει τη διαφορά η σολντερίνη

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

βρες καποιον να στο κολλησει. Αν παρεις αυτα που χρειαζονται, θα παρεις φθηνα αχρηστα πραγματα που δε κανουν δουλεια, ειδικα σε smd (για να καταλαβεις, υπαρχουν ενα σωρω ειδων flux -η παραδοσιακη σολντερινη ειναι για την εποχη των th εξαρτηματων και οχι για rework σε smd- και ενα ψιλοκαλο non-clean ξεκιναει απο 14-15 ευρω η συριγγα. Τα ιδια και για την κολληση οπου υπαρχουν δεκαδες διαφορετικες -αυτο που λεμε καλαι και ειναι 60/40 η 63/37 ανηκει επισεις σε αλλες εποχες και οι αποψεις για τη χρηση του δειειστανται. Προσωπικα παντως ειμαι 100% lead free απο το 2001 - οσο για κολλητηρι... ναι ακομα και με ενα της πλακας μπορει καποιος εμπειρος να κανει αυτη την κολληση αν υπαρχει θερμοχωρητικοτητα στη μυτη, εισαι ομως τοσο εμπειρος? )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.