Jump to content

Πρόβλημα με Samsung 970 Evo Plus


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Αγόρασα πριν κάποιες μέρες τον ssd m2 Samsung 970 Evo Plus 500GB και πάνω στο pc είχα τον ssd Samsung 860 Evo 250GB. Κάνοντας κλώνο τον 1ο από τον 2ο μέσω του software Data Migration της Samsung δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα τις πρώτες μέρες που bootαρα από τον m2. Μετά από λίγες μέρες όμως ξαφνικά μου έβγαζε BSOD με το σφάλμα ''Critical service failed''. Δεν είμαι σίγουρος αν έκανα κάποιο windows/ software update στο μεσοδιάστημα και δημιούργησε το θέμα. Όταν bootαρω από τον ssd χωρίς όμως τον m2 πάνω το pc δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα να βάλω τον m2 και να μπω στα windows με safe mode (Ctrl+F8) και όταν διαλέγω τον m2 πάλι μπλε οθόνη βγάζει. Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ είδα ότι ίσως χρειάζεται να κάνω update τα bios (τα οποία δεν έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω πως γίνεται).

 

Να πω ότι έχω windows 10 και τη μητρική Asus Z-170-K. Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι να κάνω? Είναι λύση το update των bios?

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to post
Share on other sites

Εφόσον έχεις όλα τα αρχεία σου στον παλιό SSD, θέλεις να δοκιμάσεις αρχικά με ένα καθαρό installation των Windows στον m2;

Link to post
Share on other sites
πριν 13 λεπτά, το μέλος trib έγραψε:

Εφόσον έχεις όλα τα αρχεία σου στον παλιό SSD, θέλεις να δοκιμάσεις αρχικά με ένα καθαρό installation των Windows στον m2;

Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί αν έχω τον m2 πάνω δεν μπορώ να μπω στα windows, μου βγάζει την μπλε οθόνη και κάνει επανεκκίνηση.

Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, djtaz13 said:

Δυστυχώς, δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί αν έχω τον m2 πάνω δεν μπορώ να μπω στα windows, μου βγάζει την μπλε οθόνη και κάνει επανεκκίνηση.

Βγαζει μπλε οθονη οταν πας να εγκαταστησεις Windows?

Link to post
Share on other sites
πριν 1 λεπτό, το μέλος GeorgeVasil έγραψε:

Βγαζει μπλε οθονη οταν πας να εγκαταστησεις Windows?

Σορρυ τώρα ξαναδιάβασα αυτό που έγραψε ο trib. Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό για να είμαι ειλικρινής. Θα το κάνω όμως.

πριν 10 λεπτά, το μέλος Seek & Find έγραψε:

Μηπως ειναι ελαττωματικος ο m.2?

Είναι μια σκέψη κ αυτή.

Link to post
Share on other sites

Έκανα καθαρή εγκατάσταση windows στον m2 (έβαλα και ubuntu μπας κ υπάρξει διαφορά) και δουλεύει κανονικά ΜΟΝΟ όταν δεν έχω και τον άλλο ssd πάνω. Όταν έχω και τους 2 δίσκους μου βγάζει μπλε οθόνη δυστυχώς.

Link to post
Share on other sites
On 16/4/2021 at 9:13 ΜΜ, το μέλος djtaz13 έγραψε:

Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ είδα ότι ίσως χρειάζεται να κάνω update τα bios (τα οποία δεν έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω πως γίνεται).

Καντο, δες το F.M.

 

και δες και τι ρυθμισεις ισως χρειαστει να πειραξεις

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.