Jump to content



Πιστοποίηση Windows Server, ποια;


Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα.

 

Βασικά δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω εδώ το θέμα, ή σε κάποιο άλλο section, αν θεωρεί κάποιος mod ότι πρέπει να μετακινηθεί τότε ας το μετακινήσει.

 

Λοιπόν, εγώ τελείωσα ΤΕΙ ΠΛηροφορικής το 2008, μπήκα στρατό το 2009, και το 2010 απολύθηκα. Από το 2010 και μετά λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων, υγείας και οικονομικών, καθώς και ότι ότι έχω κολλήσει σε ένα χωριό στην επαρχία σε αγροτική περιοχή όπου δεν παίζουν πολλές ευκαιρίες καριέρας πάνω στην πληροφορική, δεν το εξάσκησα και πολύ το συγκεκριμένο επάγγελμα. Φυσικά δούλεψα περιστασιακά πάνω στην πληροφορική κυρίως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά αθροιστικά δεν έχω δουλέψει ούτε 3 χρόνια πάνω στην πληροφορική (έχω δουλεύει σε άλλες δουλειές άσχετες, για να έχω κάποιο βασικό εισόδημα).

 

Πρόσφατα τελείωσε μια σύμβαση όπου δούλεψα σαν πληροφορικάριος (τεχνική υποστήριξη μεταξύ άλλων και στο δίκτυο της επιχείρησης), και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα, μου θύμισε πόσο πολύ μου άρεσε ο συγκεκριμένος τομέας εργασίας. Οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι για αυτό. Για αρχή θα με ενδιέφερε να βγάλω κάποια πιστοποίηση για να ενισχύσω το βιογραφικό μου, και σκεφτόμουν κάτι πάνω σε Windows Server. Αλλά δεν έχω ιδέα από που να ξεκινήσω και από που να τελειώσω. Έχετε να προτείνετε τίποτα ιδέες;

 

Σε αγγελίες εργασίας που κοιτάω ζητάνε πολύ Active Directory, Group Policies και τα λοιπά (αυτά που προσφέρει βασικά ο Windows Server). Θα με ενδιέφερε τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως (μπορώ να στήσω Windows Server σε vmware και να το τρέχω από τον υπολογιστή μου για τα διάφορα τεστ και ασκήσεις). Διατίθομαι να πληρώσω αλλά κάτι σε λογική τιμή, ας πούμε μέχρι 400-500 ευρώ βρίσκω κάτι; Προφανώς μιλάμε για επίσημη πιστοποίηση την οποία θα μπορώ να αποδείξω αν μου ζητηθεί από κάποια επιχείρηση. Επίσης έχω αγοράσει ένα course στο Udemy για να πάρω μια ιδέα για αρχή, για Windows Server 2016. Αν έχετε να μου προτείνετε κι άλλα courses, μπορεί να χτυπήσω 2-3 ακόμη πριν πάω να δώσω κάποια πιστοποίηση, καθαρά και μόνο για να είμαι προετοιμασμένος (αν και συνήθως στις πιστοποιήσεις κάνεις και εκεί μαθήματα).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.