Jump to content

gokuthelegend

Premium Members
  • Posts

    218
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About gokuthelegend

  • Γενέθλια 10/05/1986

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Lost City Of Atlantis
  • Steam
    http://steamcommunity.com/profiles/7656119799

Πρόσφατοι Επισκέπτες

1.386 Εμφανίσεις προφίλ
  • rido21

gokuthelegend's Achievements

  1. gokuthelegend

    Πότε κάνατε τελευταία φορά format;

    Τα τελευταία χρόνια δεν πολυκάνω φορμάτ. Σαν κύριο λειτουργικό πλέον έχω Linux. Σε έναν δευτερεύον δίσκο έχω και Windows 10 αλλά μπαίνω πολύ σπάνια, τα έχω μόνο για παιχνίδια και γενικώς δεν εγκαθιστώ περιττά προγράμματα οπότε δεν "βαραίνει" το σύστημα. Παρόλα αυτά στο Linux έχω εγκαταστήσει σε εικονικά μηχανήματα Windows 7, 10, 11 για πειραματισμούς. Αλλά δεν κάνω φορμάτ, έκανα 1 φορά στο κάθε λειτουργικό την αρχική εγκατάσταση και τράβηξα και από ένα snapshot. Οπότε κάνω ότι δοκιμές θέλω και αν τα καταστρέψω τότε επαναφέρω το snapshot και έτσι δεν χρειάζεται να κάνω φορμάτ. Το κάθε εικονικό μηχάνημα το έχω από τότε που βγήκε το αντίστοιχο λειτουργικό σύστημα (πχ, τα Windows 10 τα έχω από το 2015) και δεν έχει χρειαστεί να κάνω ποτέ φορμάτ, απλώς σε κάθε ατασθαλία που κάνω αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα απλώς επαναφέρω το snapshot. Ακόμη και δοκιμές σε Linux που κάνω, τις κάνω σε εικονικά μηχανήματα, οπότε το βασικό μου λειτουργικό παραμένει άθικτο και δεν δημιουργούνται προβλήματα.
  2. Επίσης προτείνω κάτι έξτρα σε αυτά που αναφέρεις. Εφόσον είναι το τελευταίο ποστ σε ένα νήμα, να έχεις την δυνατότητα να το διαγράφεις. Το έχω δει σε ξένα φόρουμ και ξέρω ότι γίνεται. Εγώ προσωπικά έχω 10-15 παράθυρα ανοιχτά και μου έχει τύχει αρκετές φορές να απαντάω καταλάθος σε λάθος νήμα. Όταν το διαπιστώνω κάνω edit το μήνυμα και γράφω "παρακαλώ διαγραφή" ή κάτι παρόμοιο για να το δουν οι mods και να το διαγράψουν, ενό πολύ απλά θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα να το διαγράψεις μόνος σου, εφόσον φυσικά μιλάμε για το τελευταίο ποστ ενός νήματος.
  3. Χαιρετώ την παρέα. Δεν ήξερα πως να το εξηγήσω ποιο απλά στο τίτλο, οπότε εξηγώ εδώ. Έχω αρχίσει να μαθαίνω Python και παρακολουθώ κάποια μαθήματα / tutorials στο Udemy + Youtube. Αρχικά με ενδιαφέρει να ασχοληθώ ερασιτεχνικά και αργότερα, σε κάποια χρόνια ίσως, γιατί όχι και επαγγελματικά. Έχω τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής και έχω κάποιες βάσεις γενικότερα στον προγραμματισμό, αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρά, οπότε λέω να ξεκινήσω τώρα. Επίσης όταν τελείωσα την σχολή, η Python δεν είχε και τόσο ζήτηση εδώ στην Ελλάδα και στην σχολή ούτε λόγος για τη συγκεκριμένη γλώσσα (πέρασα στην σχολή το 2004 και πήρα πτυχίο το 2008). Τέλος πάντων, και αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής. Έχω αρχίσει να φτιάχνω κάποια σκριπτάκια, αρκετά απλά για αρχή, και τα ανεβάζω στο Github. Υπάρχει κάποια άλλη online πλατφόρμα, όπου θα μπορούσα να κάνω λογαριασμό χρήστη, να ανεβάζω τα σκριπτάκια μου εκεί, και όποιος επισκέπτεται το προφίλ μου να μπορεί να τα τρέξει απευθείας στον browser; Το σκέφτομαι με την λογική να μπορεί να δει ο άλλος τι κάνουν, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει τον κώδικα τοπικά στον υπολογιστή του. Έχω πετύχει κάποιους online interpreters όπου έχουν ένα text box στο οποίο μπορείς να γράψεις τον κώδικά σου, και ένα κουμπί run το οποίο το πατάς και σου εμφανίζει το output στον browser, αλλά δεν έχω βρει κάτι που να μπορείς να κάνεις και λογαριασμό χρήστη. Θα ήθελα αν είναι δυνατό να μου προταθούν δοκιμασμένες λύσεις και όχι απλά κάτι που θα σου βγάλει η Google στην αναζήτηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Από ότι βλέπω το ICQ ενημερώνεται κανονικά, ασχέτως αν δεν είναι και πολύ διάσημο τα τελευταία χρόνια. Κατά τα άλλα, όχι και παππούδες. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που προλάβαμε το Winamp είμαστε 30άρηδες, άντε 40άρηδες.
  5. gokuthelegend

    Ελαττωματικά φλασάκια

    Και σε τρίτο και σε τέταρτο και σε πέμπτο μην σου πω. Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χάσεις τα σημαντικά αρχεία σου είναι να τα έχεις σε πολλά μέσα, και όταν λέω πολλά δεν εννοώ ούτε σε ένα ούτε σε δύο, αλλά σε πολλά. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα χάσεις τίποτα. Δεν έχει σημασία τι εγγύηση δίνει ο κατασκευαστής (ίσως έχει σημασία λίγο αν δίνει καλή εγγύηση), και εννοείται προσέχεις πως τα μεταχειρίζεσαι (πχ δεν θα αφαιρείς από τον υπολογιστή πριν κάνεις ασφαλή κατάργηση πρώτα).
  6. Χαιρετώ την παρέα. Βασικά δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω εδώ το θέμα, ή σε κάποιο άλλο section, αν θεωρεί κάποιος mod ότι πρέπει να μετακινηθεί τότε ας το μετακινήσει. Λοιπόν, εγώ τελείωσα ΤΕΙ ΠΛηροφορικής το 2008, μπήκα στρατό το 2009, και το 2010 απολύθηκα. Από το 2010 και μετά λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων, υγείας και οικονομικών, καθώς και ότι ότι έχω κολλήσει σε ένα χωριό στην επαρχία σε αγροτική περιοχή όπου δεν παίζουν πολλές ευκαιρίες καριέρας πάνω στην πληροφορική, δεν το εξάσκησα και πολύ το συγκεκριμένο επάγγελμα. Φυσικά δούλεψα περιστασιακά πάνω στην πληροφορική κυρίως με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά αθροιστικά δεν έχω δουλέψει ούτε 3 χρόνια πάνω στην πληροφορική (έχω δουλεύει σε άλλες δουλειές άσχετες, για να έχω κάποιο βασικό εισόδημα). Πρόσφατα τελείωσε μια σύμβαση όπου δούλεψα σαν πληροφορικάριος (τεχνική υποστήριξη μεταξύ άλλων και στο δίκτυο της επιχείρησης), και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα, μου θύμισε πόσο πολύ μου άρεσε ο συγκεκριμένος τομέας εργασίας. Οπότε αποφάσισα να κάνω κάτι για αυτό. Για αρχή θα με ενδιέφερε να βγάλω κάποια πιστοποίηση για να ενισχύσω το βιογραφικό μου, και σκεφτόμουν κάτι πάνω σε Windows Server. Αλλά δεν έχω ιδέα από που να ξεκινήσω και από που να τελειώσω. Έχετε να προτείνετε τίποτα ιδέες; Σε αγγελίες εργασίας που κοιτάω ζητάνε πολύ Active Directory, Group Policies και τα λοιπά (αυτά που προσφέρει βασικά ο Windows Server). Θα με ενδιέφερε τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως (μπορώ να στήσω Windows Server σε vmware και να το τρέχω από τον υπολογιστή μου για τα διάφορα τεστ και ασκήσεις). Διατίθομαι να πληρώσω αλλά κάτι σε λογική τιμή, ας πούμε μέχρι 400-500 ευρώ βρίσκω κάτι; Προφανώς μιλάμε για επίσημη πιστοποίηση την οποία θα μπορώ να αποδείξω αν μου ζητηθεί από κάποια επιχείρηση. Επίσης έχω αγοράσει ένα course στο Udemy για να πάρω μια ιδέα για αρχή, για Windows Server 2016. Αν έχετε να μου προτείνετε κι άλλα courses, μπορεί να χτυπήσω 2-3 ακόμη πριν πάω να δώσω κάποια πιστοποίηση, καθαρά και μόνο για να είμαι προετοιμασμένος (αν και συνήθως στις πιστοποιήσεις κάνεις και εκεί μαθήματα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Το GOG δεν προσφέρει αποκλειστικά DRM free παιχνίδια; Θέλω να δω πως θα συνεργαστεί όχι μόνο με την Epic αλλά με τον οποιοδήποτε.
  8. Δηλαδή εγώ που έχω οθόνη 2Κ@75Hz δεν θα μπορώ να παίζω;
  9. Ρε παιδιά τι ώρα Λονδίνου, EST, PST και βλακείες. Στην Ελλάδα τι ώρα θα είναι μας ενδιαφέρει.
  10. gokuthelegend

    Ανέκδοτα & Αστεία

    Μόνο να προσέξουν να μην έχουν ήδη 32μπιτ, γιατί αν βάλουν πάλι 32μπιτ τότε θα προστεθούν και θα γίνουν 64. Αν είχαν 64 θα προστεθούν και θα γίνουν 96. Αν έχουν 64 θα πρέπει να αφαιρέσουν τα μισά τουλάχιστον για να γίνει 32.
  11. Δεν διαφωνώ και καλά κάνετε και βάζετε διαφημίσεις, εγώ είμαι με το μέρος σας, καθότι όπως είπα διατηρώ και εγώ κάποια ιστοσελίδα σε σέρβερ που πληρώνω από τη τσέπη μου (VPS μάλιστα, όχι απλό hosting), και ξέρω ότι υπάρχουν έξοδα. Προσωπικά έχω κλειστό το adblock στο thelab, αλλά ίσως θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάπου αλλού η διαφήμιση ή ίσως να ήταν ποιο μικρή, να μην πιάνει τη μισή οθόνη.
  12. Διατηρώ ιστοσελίδα/μπλογκ σε σέρβερ που πληρώνω από την τσέπη μου και κατανοώ πλήρως την ύπαρξη διαφημίσεων για την κάλυψη του κόστους. Αλλά το τελευταίο διάστημα (ίσως και πάνω από 1 έτος) έχει παραγίνει το κακό. Νομίζω ότι το thelab έχει γίνει site διαφημίσεων. Το ποιο σπαστικό είναι αυτό που βγαίνει στην αρχική σελίδα 1 φορά κάθε μέρα, έχω 32άρα 2Κ οθόνη και που πιάνει την μισή οθόνη όταν βγαίνει, το άρθρο από κάτω δεν φαίνεται καν, παρότι έχω μεγάλη οθόνη. Προσωπικά αν και έχω adblock, στις σελίδες που επισκέπτομαι τακτικά το απενεργοποιώ γιατί θέλω να τις υποστηρίζω, εκ των οποίων και στο thelab, αλλά σκέφτομαι σοβαρά να το ενεργοποιήσω πάλι.
  13. gokuthelegend

    Επιπλέον χρεώσεις λόγω COVID-19 ανακοίνωσε η ACS Courier

    Άσχετο αλλά το σχεδόν 25% πως βγαίνει; Τα 0,45 ευρώ είναι το 25% του 1.80 ευρώ, πες 2 ευρώ στρογγυλά, τόσο χρεώνει κανονικά τις επιχειρήσεις;
  14. gokuthelegend

    Επιπλέον χρεώσεις λόγω COVID-19 ανακοίνωσε η ACS Courier

    Μιας και αναφέρεται όνομα εταιρίας, δεν νομίζω να είναι αστείο. Η εταιρία θα μπορούσε άνετα να κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.