Jump to content


Ερώτηση για Port Forwarding σε Cosmote


Recommended Posts

Καλησπέρα έχω ένα modem speedport smart της cosmote και ένα Asus RT-AX82U router.Έχω συνδέσει το router στο modem της cosmote και τον υπολογιστή μου στο router της asus.Μέσα από το admin panel του asus router ανοίγω κάποια port, φένονται ανοιχτά αλλά δεν λειτουργούν.Για παράδειγμα για  Localhost FiveM server είναι το port 30120, το άνοιξα στο router αλλά όταν οι φίλοι μου δοκίμασαν να μπουν δεν έμπαιναν στον server και στο https://portchecker.co έβγαζε το port κλείστο, μπορέι κάποιος να με βοηθήσει γιατί θέλω να hostάρω και άλλα πράγματα localy.

Έγινε επεξεργασία από ligmabalzzz
Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να τους παρεις τηλ να απενεργοποιησουν την αυξημενη ασφαλεια. Αυτοι σε κοβουν. 

 

Υπαρχει και μια επιλογη εδω για αυτο αλλα δεν θυμαμαι αν δουλευει ή αν τους ειχα παρει τηλ.

 

https://ps.otenet.gr/active/ServiceActivation/csLoginAuthentication.jsp

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος ligmabalzzz έγραψε:

το asus πέρνει intenet με double nat

Τοτε δε θα σου δουλεψει ετσι απλα το port forward.

Πρεπει ειτε να κανεις DMZ απο το speedport στο asus ειτε να δοκιμασεις να ανοιξεις τις αντιστοιχες πορτες απο το speedport προς το asus.

 

Επομενη λυση ειναι να κανει το asus κανονικη κλησση PPOE (με τα credentials που εχεις και στο speedport) οποτε ετσι παρακαμτεις παντελως το speedport και το asus βγαινει με δικη του ip εξω.

 

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν εισαι πισω απο CGNAT, γιατι το συνιθιζει ο ΟΤΕ. Για να δεις εαν εισαι σε CGNAT κοιτα το whats my ip τι ip σου λεει οτι εχεις. Συγκρινετη με την ip που σου αναφερει το speedport/asus, εαν ειναι ιδια τοτε εισαι οκ, εαν ειναι διαφορετικη (συνηθως εαν εισαι πισω απο CGNAT η ip που βλεπεις στο waht is m y ip ειναι της μορφης 100.Χ.Χ.Χ) τοτε εισαι πισω απο CGNAT. Στη περιπτωση που εισαι πισω απο CGNAT πρεπει να παρεις τηλεφεωνο και να ζητησεις να σε βγαλουν. Ζητας να εχεις κανονικη IP γιατι εχεις καμερες και δε μπορεις να συνδεθεις.
 

Τελος αναλογα τις πορτες που πρεπει να ανοιξεις τοτε πρεπει να κανεις και αυτο που ειπε ο @GeorgeVasil

Απο το λινκ που σου εχει δωσει, μπαινεις με τα στοιχεια της συνδεσης σου και καπου εχει επιλογη για την αυξημενη ασφαλεια την οποια πρεπει να απενεργοποιησεις.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.