Jump to content



Μαζική επεξεργασία φωτογραφιών(crop / resize / pad / format change)


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, λόγω δουλειάς χρειάζεται να επεξεργάζομαι χιλιάδες φωτογραφίες κάθε βδομάδα (συγκεκριμένα περίπου 5000-15000 φωτογραφίες κάθε βδομάδα).

Τα πράγματα που κάνω στο 99.5% των περιπτώσεων είναι crop / resize / padding και format change.
Στο 0.5% χρειάζεται μεγαλύτερη επέμβαση μέσω photoshop.

Για την μαζική επεξεργασία των φωτογραφιών (μιας και από το photoshop δεν έβγαλα άκρη), την κατάφερα μέσω GIMP , χρησιμοποιώντας το BIMP extension, όπου μπορώ μέχρι και 10.000 φωτογραφίες να επεξεργαστώ με ΄1 run. Το πρόβλημα στην παραπάνω υλοποίηση είναι ότι χρειάζεται επιφανειακή manual ταξινόμηση των φωτογραφιών, σε αυτές που θέλουν πρώτα crop και μετά resize (τα crop τα χωρίζω σε 4 ανάλογα το κέντρο της φωτογραφίες) και τα υπόλοιπα που δεν μπορούν να γίνουν crop σε padding και μετά resize. Φυσικά αυτό βοηθάει στο βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόπο αλλά έχει καταλήξει υπερβολικά χρονοβόρο. 

Επειδή το παραπάνω το "πουλάω" σαν υπηρεσία σε eshop, έχω φτάσει σε σημείο η παραπάνω manual ταξινόμηση να χρειάζεται 20-25 ώρες την εβδομάδα (ο επεξεργαστικός χρόνος από το GIMP είναι περίπου 22-25 ώρες για τις 15,000 φωτογραφίες). Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει μια έξυπνη επιλογή για crop / padding για προκαθορισμένο resize ώστε να μειωθεί ο συνολικός χρόνος ώστε να μπορώ να δέχομαι ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών κάθε βδομάδα;

Προσπαθώ από παντού να μειώσω τους χρόνους και αυτός είναι κ ο λόγος που προχώρησα και σε αναβάθμιση της σύνδεση του internet σε 0.5Gbps/0.5Gpbs up/down για να έχω όσο πιο γρήγορο upload / download και να μην χάνω άδικα χρόνο και εκεί. 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, GoMaR said:

To lightroom μηπως ;

Εχω ακουσει πως για μαζικες ειναι πιο βολικο.

 

Θα το ψάξω τώρα που το είπες, ούτε καν μου ήρθε στο μυαλό το Lightroom γιατί δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.