Jump to content


πρόβλημα με imou ranger 2 ip camera


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

 

έχω αγοράσει την  imou ranger 2  και θέλω να την τοποθετήσω σε σχολικό κυλικείο μέσω ενός mikrotik router αλλά δεν συνδέεται στο δίκτυο. πάνω στο ρουτερ έχω την ταμειακή μηχανή και το πισι μου με καλώδιο και 2 κινητά wifi χωρίς κανένα πρόβλημα. πιστεύω ότι με μπλοκάρει το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. δοκίμασα και με καλώδιο αλλά και πάλι με πετάει.

 

όταν έβαλα την κάμερα στο σπίτι συνδέθηκε αμέσως με την πρώτη προσπάθεια. 

 

υπάρχει τρόπος να το προσπεράσω-κοροϊδέψω για να μπορέσω να βάλω την κάμερα?  

 

 

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να συνδεθείς σε κάποιο VPN και να δρομολογήσεις την κίνηση της κάμερας μέσα από το τούνελ.

Αναρωτιέμαι όμως για κάποια μη τεχνικά θέματα:

Επιτρέπεται βιντεοσκόπηση σε χώρο σχολείου; Επίσης το σχολικό δίκτυο προβλέπεται να δίνει υπηρεσία για τέτοια χρήση;
Δεν χρειάζεται να μου απαντήσεις, ρωτάω περισσότερο για να σιγουρευτείς ότι έχεις τις απαντήσεις και να αποφύγεις μελλοντική "γκρίνια".

Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντήσω. Την έχω βάλει σε τέτοια θέση που τραβάει μόνο τον εσωτερικό χώρο και όχι παιδιά πρόσωπα κλπ. Το κυλικείο μου είναι έξω από το κτήριο του σχολείου σε λιωμένο. Επιχείρησαν να μου το ανοίξουν. Αν μπουν μέσα  η ζημιά ξεκινάει από 500€.

 

Πώς θα κάνω μέσω VPN?

Link to comment
Share on other sites

Το πιο βολικό είναι να στήσεις το Mikrotik ως VPN client σε κάποιο VPN server που έχεις πρόσβαση, ιδιωτικό ή εμπορικό. Αντίθετα, μπορείς να στήσεις το Mikrotik ως VPN server και να συνδέεσαι από άλλο μέρος με VPN client. Μετά την σύνδεση των δύο άκρων, μπορείς να δρομολογείς την κίνηση της κάμερας μέσα από το τούνελ, ώστε να βγαίνει από την άλλη σύνδεση στο internet.

Υπολόγισε ότι στην άλλη τοποθεσία θα καταναλώνεις το bandwidth της κάμερας και στο download (μέσα από το τούνελ) και στο upload (για να έρθει σε εσένα μέσω internet). Ανάλογα με τις υποδομές/τοποθεσίες στις οποίες έχεις πρόσβαση, πιθανόν να είναι απλούστερο να πληρώσεις μία χωριστή γραμμή, παρά να στήνεις VPN και σύνθετες δρομολογήσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα τώρα. την άφησα μια μέρα και μπήκα να την ελέγξω από την εφαρμογή και λειτουργούσε κανονικά. σήμερα χωρίς να έχω πειράξει τίποτα μου βγάζει στην εφαρμογή ότι είναι offline. και το ιντερνετ και το ρεύμα στο χώρο λειτουργούν κανονικά.  έψαξα λίγο στον νετ αλλά δεν βρήκα λύση

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.