Jump to content



Δεν βρισκει τον σκληρο


mf_iii

Recommended Posts

παιδια εχω μια mobo ASUS A8V DELUXE SOCKET 939 για AMD. Πηρα ενα σκληρο δισκο SATA MAXTOR 200 GB 7200 RPM και 8 MB CACHE. Τον εβαλα αλλα δεν τον βρισκει μεσα στο BIOS ουτε οταν μπενω στην εγκατασταση των windows. οταν ανοιγει το pc και βγαζει τα cd-rom κτλ τον διαβαζει στο 0 Channel SATA και επισης τον διαβαζει αν μπω στα xp με καποιον αλλο δισκο και αυτο με προβληματιζει. Εβαλα το cd που ειχε μεσα και τον εκανε format απο εκει αλλα παλι τπτ :( Τι μπορει να φταιει ? (σημειωση: cpu εχω ATHLON AMD 64-Bit 3500+ 2.2 Ghz)

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Για να δεις τον δίσκο θα πρέπει να ενεργοποιήσεις στο bios τόσο τον SATA controller όσο ΚΑΙ τον RAID controller. Το άν θα έχεις raid συστοιχία είναι άσχετο....

Πιθανόν να χρειαστεί και ένα restart για να τον δει:)

Επίσεις, (αν δεν το ξέρεις) όταν πας να κάνεις εγκατάσταση των xp στον sata δίσκο, θα πρέπει να έχεις πρόχειρη μία δικσκέτα με τους sata-raid drivers καθώς τα xp δεν έχουν. Όταν στην αρχή της εγκατάστασης σου ζητήσει να πατήσεις F6 για να εγκαταστήσεις οδήγούς scsi ή άλλων controller, δεν θα πρεπει να το αγνοήσεις αλλά να χρησιμοποιήσεις την εν λόγω δισκέτα..

Link to comment
Share on other sites

Τον σκληρό τον αγόρασες ? Και αν ναι πρόσφατα, διότι αν είναι πρόσφατα αγορασμένος, θα τον πήγαινα πίσω ! Περίεργο πάντως το πρόβλημά σου .... Συνδέοντας τον σκληρό με την μητρική είσαι σίγουρος ότι δεν έκανες καμιά κουτσικέλα ?

Περίεργο όμως...... το pc τον βλέπει από την μια, τον "σνομπάρει" δε απ την άλλη.... Τί να πω :giveup:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.