Jump to content



γίνεται login αλλά μένει εκεί: no desktop


serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ASUS M3N78 // AMD Phenom 9650 2.3GHz // RAM 4GB // integrated NVIDIA GeForce 8 series (η VGA είναι η VGA που έχει onboard, απ' ό,τι διάβασα στο manual). Δεν έχω προσθέσει εγώ άλλη VGA.

 

Ήθελα μια βοήθεια σχετικά με νέα εγκατάσταση που προσπαθώ να κάνω σε Ubuntu. Είτε 22.04 ή 20.04 ή 18.04 (ή σε Mint 22.04) που δοκιμάζω, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Στη login screen, κάνω click στο username, βάζω password, εξαφανίζονται όλα (εξαφανιζονται τα στοιχεία εισόδου, και πάνω πάνω η μπάρα), η οθόνη είναι πλήρης με αυτό το μωβ τού Ubuntu, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται το mouse (το οποίο κουνιέται κανονικά, δεν κολλάει το σύστημα), και όλα σταματούν εκεί. Δε φτάνει desktop. Ακόμη και 20 min που το έχω αφήσει, τίποτα.

 

Δεν κάνει login looping στο login. Που, απ' όσο κοιτάζω στο Google, είναι πρόβλημα που έχουν οι άλλοι. Σε μένα, μια φορά κάνει login, και δεν ξαναζητάει στοιχεία εισόδου.

 

Πάνω πάνω στο θέμα, δίνω τα στοιχεία τού υπολογιστή. Σηκώνει; Αλλά ακόμη κι αν δε σηκώνει την 22, τουλάχιστον (πιστεύω) με τη 18 δε θα 'χε θέμα. Ούτε με τη Mint.

 

Έχω δοκιμάσει σε δύο δίσκους. Ο ένας 1TB που αγόρασα πριν 3 περίπου εβδομάδες, και δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου, και ένας παλιός σκληρός, που έχω για τέτοιες δοκιμές. Καί στους δύο δίσκους???

 

Το Ubuntu iso, το κατεβάζω από μια πολύ παλιά έκδοση 15.10 που έχω σε έναν δίσκο, και δουλεύω κάποια πράγματα εκεί χωρίς προβλήματα. Και αφού κατεβάσω ένα iso, πάω disks->restore iso, και φτιάχνω το USB bootable. Να μην κατεβαίνει καλά λόγω 15.10 ή να μη φτιάχνεται καλά εκεί στη 15.10 το bootable λόγω παλαιότητας; Δεν έχω κάποια μηνύματα ούτε στα downloads, ουτε κατά τη διαδικασία που φτιάχνει το flash disk bootable.

 

Κατά την εγκατάσταση, είμαι συνδεδεμένος στο internet, και έχω κάνει εγκατάσταση δοκιμάζοντας:

-καί εγκατάσταση drivers συσκευών

-αλλά καί χωρίς εγκατάσταση drivers συσκευών. Δεν δουλεύει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις.

 

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα;

 

Ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό (αν υποθέσουμε ότι δεν έχεις ελαττωματικό δίσκο ή corrupted Boot iso) είναι ότι έχεις θέμα με τους drivers της onboard gpu, οι οποίοι πρέπει να φορτωθούν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του λειτουργικού. Δοκίμασε με διαφορετικές εκδόσεις των drivers μέχρι να το πετύχεις. Η συγκεκριμένη μητρική σηκώνει μέχρι και windows 11, οπότε μην ασχολείσαι με δοκιμές εκδόσεων Linux. Βάλε την έκδοση στην οποία υποστηριζονται οι drivers της gpu. Αν έχεις διαθέσιμη κάρτα γραφικών, κούμπωσε την κ τσέκαρε να δεις αν ισχύει αυτό το σενάριο. 

Link to comment
Share on other sites

Ίσως έχω μια ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πληροφορία, που δώσει αρκετό φως.


Πριν λίγο, για πρώτη φορά, έκανα εγκατάσταση συνδέοντας το flash disk σε μια μπροστινή θύρα στο case. Έγινε το install, και όταν ζήτησε να αποσυνδέσω το μέσω εγκατάστασης, το αποσύνδεσα, πάτησα Enter, και αντί να κάνει restart, με έβγαλε σε terminal, με τις ακόλουθες τρεις γραμμές:

 

[1728.495589] blk_update_request: I/O error, dev fd0, sector 0 op 0x0: (READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[1740.779047] blk_update_request: I/O error, dev fd0, sector 0 op 0x0: (READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
[1753.062686] blk_update_request: I/O error, dev fd0, sector 0 op 0x0: (READ) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0

 

Και σταμάτησε εκεί. Βέβαια, όπως είπα και πριν, είναι η πρώτη εγκατάσταση που κάνω από μπροστινή θύρα. Όλες οι άλλες έγιναν συνδέοντας το stick από πίσω.

Δεν ξέρω εάν αυτό είναι το πρόβλημα των μηνυμάτων εδώ. Θα googlαρω και γω, αλλά οι τρεις γραμμές μου κάνουν κάτι με το stick. Για να δούμε...

 

ps να σου πω:αυτό με το δίσκο το σκέφτηκα και γω. Αλλά σε δύο δίσκους;;;; Γι' αυτό έδωσα στην εισαγωγή την πληροφορία. Το δοκιμάζω σε δύο δίσκους, και στους δύο τα ίδια. Το φλασάκι που πήρα είναι ένα της πλάκας. Ένα intenso 16GB που αγόρασα 14/10/2022 (πριν 6 ημέρες), με €7,00 για κάτι τέτοιες εγκαταστάσεις. Δεν είναι ούτε εβδομάδας αγορά. Αλλά, να μην παίζει καθόλου; Να έπεσα σε ελαττωματικό κομμάτι; Τι να πω; Για κλάματα είμαστε!!! Anyway. Θα συνδέσω στο pc έναν δίσκο με w8.1 που έχω, και θα φτιάξω σε άλλο flash drive με Rufus μέσα από αυτά τα Windows το bootable, θα δοκιμάσω, και θα ανεβάσω. Εάν δε δουλεύει, θα δω και τις λεπτομέρειες σου.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι τα INTENSO δεν θεωρώ ότι είσαι τόσο άτυχος ώστε να είναι όλα ελαττωματικά στο build σου. Μην ασχολείσαι με τις μπροστινες θύρες ειδικά αν είναι παλιό το κουτί σίγουρα υπολειτουργουν. Είναι σύνηθες θέμα η χειροκίνητη εγκατάσταση των onboard της nvidia κατά την εγκατάσταση. Στα windows πχ έχει απλά το "καλο" ότι δεν συνεχίζει η εγκατάσταση αν δεν δουν τον σωστό driver. Η nvidia πάντως συνιστά την έκδοση 304 για την επίλυση του ζητήματος που αντιμετωπίζεις. 

Link to comment
Share on other sites

Άλλη gpu δεν έχω. Όποτε πάμε με onboard Nvidia GeForce 8 series και, αρχικά, Ubuntu 18.04 LTS + Nvidia 304.

 

Εάν ειχες και κάποιο link πως θα βάλω από TTY την 304, θα ήμουν ευγνώμων. Δεν είμαι τόσο προχωρημένος να μπορέσω να το κάνω χωρίς οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, δούλεψε!!


Κατέβασα από w8.1, και σε αυτά τα Windows, στο intenso stick, με Rufus, έφτιαξα το bootable 18.04 LTS. Το Rufus πριν ξεκινήσει έβγαλε επιλογή για να φτιάξει κάτι για DD format ή ένα άλλο format. Πρότεινε το DD, το επέλεξα, και δούλεψε με τη μια.

 

Το 22.04 δε δοκίμασα να το φτιάξω. Βγάζει το Rufus ένα μήνυμα όταν επιλέγεις start να φτιάξει το usb bootable 22.04 βάσει τού .iso, ότι μπορεί μεν να το φτιάξει το bootable flash drive, αλλά δεν το πολυ υποστηριζει σαν αρχείο, και μάλλον θα υπάρχει θέμα. Το σταμάτησα, και πήγα στη 18.04.

 

Βέβαια, εδώ, το ότι δε μπορούσε να φτιάξει σωστά την 22 ίσως είναι και λόγω ότι έχω λίγο παλιά έκδοση Rufus. Με μια νεώτερη, την τελευταία, ειδικά, όλα αυτά τα μηνύματα, πιστεύω θα εξαφανιστούν. Άλλωστε, το ότι δεν έβαλα την 22, δεν είναι και τόσο τραγικό. Η συγκεκριμένη σύνθεση που δίνω, σέρνεται με τη 18. πχ Firefox που άνοιξα, και 6-7 σελίδες, θα τις ήθελα πιο γρήγορα. Θα δοκιμάσω, βέβαια, κάποια στιγμή και την 22. Αλλά δεν πειράζει. Για το pc αυτό, και για να μην έχω θέματα με ιούς, άψογη η 18 (εάν τελικά δεν πάω σε 22).

 

Εκεί που κατέληξα είναι πως η 15.10, τα αρχεία.iso που κατεβαίνουν, δεν μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά όταν  φτιάχνει τα bootable. Όταν φτιάχνει δηλαδή το bootable flash disk. Μάλλον αυτό είναι.

 

Θα δοκιμάσω να περάσω και καλύτερους drivers βάσει τού link που δίνεις, διότι η ανάλυση δεν είναι καθόλου καλή. Υπάρχει καλύτερη, όπως φαίνεται από τα Windows που έχω.

 

Σε ευχαριστώ πολύ!!

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα και την άποψή σας για το ακόλουθο:

 

ο σκληρός με το Ubuntu 15.10 είναι γεμάτος.

 

Μέχρι να πάω σε άλλο δίσκο, όποτε θέλω να κατεβάσω σε αυτον κάτι μεγάλο, σβήνω από δω, σβήνω από κει. Με το download τού 22.04 ή 20.04 ή 18.04, είχα φτάσει, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το download, να σβήσω απ'τον δίσκο 15.10, και ο ελεύθερος χώρος, μετά το σβήσιμο, ήταν 7GB περίπου. Δεν ξέρω εάν ήταν αρκετά το swap + download. Εάν δεν ήταν αρκετά, τοτε δεν κατέβαινε σωστά ως αρχείο (πιστεύω). Άρα, σε αυτήν την περίπτωση, το 15.10 έγραφε σωστά, μπορούσε δηλαδή να κάνει διαχείριση, αλλά δεν υπήρχε σωστό αρχείο.

 

Τι λέτε γι'αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.