Jump to content



5 χρονια ξυλινη γλαστρα γινεται; εαν ναι πως


Recommended Posts

Καλησπερα, αγορασα αυτη τη γλαστρα

image.png.d37e208cc9a5f02e5e2024f8e199ffc7.png

 ηθελα να τη "βελτιωσω"

 

και να τη μετατρεψω σε γλαστρα και οχι σε θηκη για γλαστρες που ειναι τωρα.

 

Αυτα ειναι τα βηματα παρακαλω βοηθηστε με να δουμε εαν το προτζεκτ εχει νοημα. Η γλαστρα θα πρεπει να αντεξει τουλαχιστον 5 χρονια. Εαν δεν πιανω ανετα τα 5 χρονια δεν εχει νοημα να ασχοληθω με το προτζετκ. Οι γλαστρες θα ειναι στο μπαλκονι και καποιες σταγονες βροχης θα τη χτυπανε.. Η μεγαλη επιβαρυνση ειναι το εσωτερικο δοχειο που θα εχει μονιμα την υγρασια του χωματος.

 

1, Θελω να περασω βερνικι φοβερο και τρομερο, ποιο μου προτεινετε σε ολη την κατασκευη (μεσα και εξω αρα)

2. Το δοχειο θα πρεπει να αντεξει τις σταθερες υγρασιες αφου θα εχει χωμα μεσα και φυτα. Σκεφτηκα για πισοχαρτο, σκεφτηκα για πλαστικο μουσαμα. Σκεφτηκα να κανω και τα δυο. Δεν ξερω εαν σαν υλικα αντεχουνε 5 χρονια

3. Μια αδυναμια στη στεγανοποιηση ειναι οτι πρεπει να ανοιξει τουλαχιστον μια τρυπα για να φευγει το παραπανω νερο απο τον πατο της "γλαστρας¨ Φοβαμαι οτι οσο καλη στεγανοποιηση και να κανω στο σημειο της τρυπας το ξυλο με τον καιρο θα αρχισει να ποτιζει και αρα θα σαπισει σχετικα συντομα

4. Πρεπει να κρεμασω ενα πιατακι κατω απο τον πατο στο σημειο που θα υπαρχει η απορροη. Αυτο πιθανον θα καταπονησει ακομα παραπανω τον πατο της γλαστρας.

 

 

Ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.