def Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν #1 Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Συνδεσα τα G5000 edifer με την κάρτα ηχου AE-9 blaster με την οπτικη ινα που είχαν τα ηχεια στο κουτί . Ψαχνω κατι πολυ καλύτερο μεχρι 100 ευρο και μεχρι 1 μέτρο. Αν καποιος γνωρίζει ας μου πει την γνώμη του.
def 11 ώρες πριν Author #3 11 ώρες πριν 20 λεπτά πριν, το μέλος slalom έγραψε: Τι προβλημα σου παρουσιαζει? Κανένα απλα η οπτικη ινα ειναι της πλακας.
acct 11 ώρες πριν #4 11 ώρες πριν 3 minutes ago, def said: Κανένα απλα η οπτικη ινα ειναι της πλακας. Το καλό με τις οπτικές είναι ότι οι "καλές" και οι "της πλάκας" κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.
def 11 ώρες πριν Author #5 11 ώρες πριν 2 λεπτά πριν, το μέλος acct έγραψε: Το καλό με τις οπτικές είναι ότι οι "καλές" και οι "της πλάκας" κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Οποτε παιζει ρόλο το hardware 1
panoc 10 ώρες πριν #6 10 ώρες πριν απο τη στιγμη που τα συνδεσες με οπτικη εινα, το μονο που εχει σημασια ειναι το hardware των ηχειων. οτιδηποτε αφορα τα προηγμενα dac της ΑΕ(δε χρησιμιμοποιουνται, και η μονη χρηση της ειναι να παιζεις με το eq της. πρακτικα θα ειχες το ιδιο ακοστικο αποτελεσμα εαν συνδεες τα ηχεια με την οπτικη της μητρικης (εαν εχει) η μιας καρτας του 10ευρου.
def 9 ώρες πριν Author #7 9 ώρες πριν 39 λεπτά πριν, το μέλος panoc έγραψε: απο τη στιγμη που τα συνδεσες με οπτικη εινα, το μονο που εχει σημασια ειναι το hardware των ηχειων. οτιδηποτε αφορα τα προηγμενα dac της ΑΕ(δε χρησιμιμοποιουνται, και η μονη χρηση της ειναι να παιζεις με το eq της. πρακτικα θα ειχες το ιδιο ακοστικο αποτελεσμα εαν συνδεες τα ηχεια με την οπτικη της μητρικης (εαν εχει) η μιας καρτας του 10ευρου. Παντος αυτο που παρατηρησα ειναι οτι συνδέοντάς τα με οπτικη ινα , στο software δεν με αφήνει να κάνω τιποτε.Καμία επιλογη. Να φταει που το εχω με οπτικη ινα?
panoc 9 ώρες πριν #8 9 ώρες πριν 1 λεπτό πριν, το μέλος def έγραψε: Παντος αυτο που παρατηρησα ειναι οτι συνδέοντάς τα με οπτικη ινα , στο software δεν με αφήνει να κάνω τιποτε.Καμία επιλογη. Να φταει που το εχω με οπτικη ινα? Ε λογικο ειναι, η οπτικη ειναι απλα μεταφερει αυτουσιο το ψηφιακο σημα και η επεξεργασια γινεται απο το δεκτη του σηματος. Καποιες καρτες μπορουν να κανουν eq πριν στειλουν το σημα στην οπτικη τους καποιες δε το κανουν. Σκεψουν την οπτικη σα να ηταν usb, ενα ειχε ενα usb hub η καρτα ηχου και πανω του να εβαζες μια usb καρτα ηχου. E το "σημα" θα πηγαινε μεσω usb στην εξωτερικη καρτα ηχου παρακαμπτωντας την AE. Αλλα δεν εχει σημασια. Με συνδεση οπτικης παρακαμπεις το dac της καρτας και η μετατροπη απο ψηφιακο σε αναλογικο γινεται απο το dac των g5000. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι το dac της ΑΕ ειναι ανωτερο απο αυτο των edifier παντως. 1
def 9 ώρες πριν Author #9 9 ώρες πριν 18 λεπτά πριν, το μέλος panoc έγραψε: Ε λογικο ειναι, η οπτικη ειναι απλα μεταφερει αυτουσιο το ψηφιακο σημα και η επεξεργασια γινεται απο το δεκτη του σηματος. Καποιες καρτες μπορουν να κανουν eq πριν στειλουν το σημα στην οπτικη τους καποιες δε το κανουν. Σκεψουν την οπτικη σα να ηταν usb, ενα ειχε ενα usb hub η καρτα ηχου και πανω του να εβαζες μια usb καρτα ηχου. E το "σημα" θα πηγαινε μεσω usb στην εξωτερικη καρτα ηχου παρακαμπτωντας την AE. Αλλα δεν εχει σημασια. Με συνδεση οπτικης παρακαμπεις το dac της καρτας και η μετατροπη απο ψηφιακο σε αναλογικο γινεται απο το dac των g5000. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι το dac της ΑΕ ειναι ανωτερο απο αυτο των edifier παντως. Για καλύτερο ηχο τι προτεινεις για σύνδεσή?
panoc 9 ώρες πριν #10 9 ώρες πριν (edited) Εφοσον εχεις την ΑΕ9 το κλασσικο αναλογικο 3.5mm jack. Νομιζω η AE9 δεν εχει 3.5μμ, εχει τα κλασσικα RCA για left -right οποτε αυτα. Έγινε επεξεργασία 9 ώρες πριν από panoc
def 9 ώρες πριν Author #11 9 ώρες πριν 3 λεπτά πριν, το μέλος panoc έγραψε: Εφοσον εχεις την ΑΕ9 το κλασσικο αναλογικο 3.5mm jack. Νομιζω η AE9 δεν εχει 3.5μμ, εχει τα κλασσικα RCA για left -right οποτε αυτα. Tο audio input ποιο ειναι στα editor? Edifer
YDinopoulos 8 ώρες πριν #13 8 ώρες πριν Εχω την Sound Blaster X4 (και πιο πριν ειχα την AE5-Plus) και ηχεια Logitech Z906. 100000% φορες καλυτερος ηχος με 3 χ jack, παρα με την οπτικη. Καλωδια πηρα της Roland 3m εκαστο (πρεπει να ειχαν καπου 18€ εκαστο - μηκος λογω routing γυρω απο fly sim rig). 1
def 8 ώρες πριν Author #14 8 ώρες πριν (edited) 27 λεπτά πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε: Εχω την Sound Blaster X4 (και πιο πριν ειχα την AE5-Plus) και ηχεια Logitech Z906. 100000% φορες καλυτερος ηχος με 3 χ jack, παρα με την οπτικη. Καλωδια πηρα της Roland 3m εκαστο (πρεπει να ειχαν καπου 18€ εκαστο - μηκος λογω routing γυρω απο fly sim rig). Η κάρτα Γιαννη μέσα εχει τον ανταπτορα απο 2 σε 1. Στο ηχειο που μπαινει στο coax η aux? Έγινε επεξεργασία 8 ώρες πριν από def
YDinopoulos 4 ώρες πριν #15 4 ώρες πριν To coaxial μπορει να μεταφερει και 5.1 ψηφιακο, αλλα και 2.0 αναλογικο. Υποθετω αν απο τα 2 RCA της ΑΕ-9 συνδεσεις το coaxial, θα μεταφερει αναλογικο = θα εχεις το control του ηχου απο το Software της καρτας.
Recommended Posts