Jump to content

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το λοιπον, εχω καιρο να ασχοληθω με το αθλημα και τωρα που ειμαι στο χωριο σκεφτομαι οταν γυρισω να αναβαθμισω λιγο το μηχανακι μου, καθως ειδικα ο επεξεργαστης αρχιζει και δειχνει τα χρονια του.

Τωρα εχω ενα 9700Κ (ναι αυτον τον 17 του 2018), 32GB 3200DDR4, μια 3070 (σκετο :p), ενα RM650x (το λατρευω), εναν 500GB Kingston gen3 KC2500κατι (τον οποιο δε με ενδιαφερει να αλλαξω μια και μονο το λειτουργικο, office, photoshop + premiere εχω μεσα και με καλυπτει τοσο απο αποψη χωρου (60% free) οσο και ταχυτητας) και 3 sata ssd 2-4TB που εχω για παιχνιδια και αποθηκευση.

Ψυξη εχω την arctic liquid freezer 2 360 την οποια θα συνεχισω να χρησιμοποιω στο νεο συστημα καθως δουλευει αψογα ακομα.

Για αρχη λοιπον σκεφτηκα αυτα

AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM5 Tray

ASRock B650 Steel Legend WiFi Motherboard ATX με AMD AM5 Socket 

TeamGroup T-Create Expert DDR5 32GB RAM με 2x16GB Modules και Ταχύτητα 6000 για Desktop

Το wifi της μητρικης μου ειναι αχρηστο αλλα το 2.5g lan το θελω καθως εχω 2.5g δικτυο και τωρα χρησιμοποιω ξεχωριστη pcie καρτα.
Αργοτερα θα προσθεσω αλλα 2Χ16 για συνολο 64.

O επεξεργαστης μονο σε tray υπαρχει? πανε τα κουτια; κοιταζα και τον 9800x3d και επισης ηταν μονο tray.

Πως φαινονται τα παραπανω ; 
Εχετε να προτεινται κατι αλλο ;

Βαθεια μεσα μου θα ηθελα να παω σε μια 5070ti αν οχι μαζι με τα παραπανω τουλαχιστο συντομα οποτε το 650αρι δε φτανει.

Και τωρα ειναι που δε βγαζω ακρη. Με το τρεχον RM650x την εχω καταβρει καθως ειναι παντελως αθορυβο και κλεινει τον ανεμηστηρα του στα χαμηλα φορτια. Οποτε σκεστηκα να παω σε καποιο RM850x για να καλυψει την 5070ti οταν με το καλο ερθει. 

Και εδω ειναι η ερωτηση, δε βγαζω ακρη με το εαν τα rm850x εχουν το καινουργιο καλωδιο που θελει η μαλακοnvidia !

Περιεργως το βρισκω πιο φθηνα στο πλαισιο απο οτι στο skroutz εκτος και εαν δε ξερω να ψαχνω.

Corsair PSU RMX 850 W Cybenetics Gold

Αυτο το παραπανω ειναι ετοιμο για την 5070ti ?

Εαν οχι εχετε να προτινετε καποιο αλλο που ειναι οτως ησυχο και ειναι ετοιμο για την nvidia?

EDIT

Ξεχασα τις οθονες, εχω 2 VP2786-4K για browsing/photoshop/premire/κλπ και μια Acer Predator xb271hu (2K 144/165hz) για παιχνιδια.

Έγινε επεξεργασία από panoc
  • Like 2

Αν θες 64gb ram βαλτα κατευθειαν ή υπολογιζε να πουλησεις τα 2x16 για να βαλεις 2x32. Τα 4 στικ θα σερνονται. Μονο αν θες πανω απο 128gb πας σε 4.

(edited)

Γενικα εισαι σε πολυ καλο δρομο!

Οσον αφορα σε cpu αν σε παιρνει οικονομικα πας σε 9800X3D, αν οχι τοτε και ο 7800X3D δεν θα σε απογοητευσει. Ισως καλυτερα ετσι για να μαζεψεις πιο γρηγορα λ7 για την 5070ΤΙ

Οσον αφορα την μητρικη η ΑSRock B850M Steel Legend WiFi Motherboard Micro ATX με AMD AM5 Socket ειναι ταμαμ!

Οσον αφορα το τροφοδοτικο Corsair PSU RMX 850 W Cybenetics Gold που βρηκες στο πλαισιο (περιεργος πιο φθηνα απο τον τσιγκουνη) σου κανει μια χαρα εφοσον λεει οτι ειναι η τελευταια εκδοση που ειναι ATX 3.1. Αν θελεις 2πλοτσεκαρε το πριν το παρεις να ειναι το SKU: CP-9020270-NA . Για να εισαι σιγουρος οτι θα ειναι το latest and greatest (rev2.0)

Έγινε επεξεργασία από BloodMage