Jump to content

Επίσημη Ανακοίνωση _ OCZ EL Platinum R2_ TCCD-TCC5

overvolt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα ένα νέο θέμα έχει δημιουργηθεί, το οποίο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και εκνευρισμό στο διαδίκτυο τις τελευταίες βδομάδες όπου και αποκαλύφθηκε.

Συγκεκριμένα, στο μοντέλο OCZ4001024ELDCPER2-K OCZ EL Platinum Revision 2 1GB (2 x 512MB) 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 400 (PC 3200) Dual Channel Kit System Memory ( Με το ανάλογο αυτοκόλλητο στα πλάι ) .

Η εταιρεία σιωπηρά αντικατέστησε τα ολοκληρωμένα TCCD , λόγο ότι τα συγκεκριμένα σταμάτησαν να παράγονται , με αντιστοίχου τύπου Samsung TCC5 rev F .(Samsung K4H560838F-TCC5).

Το θέμα πήρε διαστάσεις γιγάντιες διότι το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο έχει φθηνότερο κόστος παραγωγής , ενώ βέβαια οι ανά τον κόσμο Overclockers, επιλέγουν μνήμη βάση των παρουσιάσεων και τον δοκιμών στο Ίντερνετ , και η εμπιστοσύνη ήταν τυφλή όσο αφορά το όνομα OCZ EL Platinum R2 με TCCD.

( Οι δόκιμες στο Anandtech , γίνονται με OCZ Platinum R2 TCCD !!!)

Ο εκνευρισμός έφτασε στο αποκορύφωμα , για δυο λόγους , πρώτον εάν βγάλεις τις ψύχτρες για να δεις τι μνήμες έχεις, χάνεις την εγγύηση , και δεύτερων κάποια άτομα παραπονέθηκαν ότι με δυσκολία μπορούν να κάνουν overclocking.

Σε διαφορικές ταχύτητες κατά περίπτωση , άλλος κόλλησε στα 230 & άλλος

στα 270MHz, ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν τα 300 301 σχετικά άνετα..

Ενώ κάποιοι άλλοι , θεωρούν ότι ανεξάρτητα από επιδόσεις σε MHz , η αλλαγή του προϊόντος χωρίς να έχει προηγηθεί ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ανακοίνωση, μπορεί να θεωρηθεί ως προσπάθεια εξαπάτησης των καταναλωτών.

Διότι υπάρχει η δυνατότητα, κάποια κανάλια διανομής , να διαφημίζουν TCCD , ενώ λανσάρουν τα νέα TCC5 , αποσκοπώντας σε άγρα πελατών .

Όπως και να έχει, η εν μέρη εξαπάτηση του τελικού αγοραστή είναι δυνατή , υπό τις σημερινές συνθήκες .

Κυρίως εκείνου του οποίου απαιτεί να λάβει TCCD, εφόσον αυτό το προϊών διάλεξε , να αγοράσει .

Η απάντηση της OCZ βρίσκεται στον πάτο της σελίδας , αλλά εγώ θα δώσω την ερμηνεία τους , και κάτι παραπάνω στα Ελληνικά .

Η εταιρεία δηλώνει ότι όσοι ιδιοκτήτες έχουν στα χέρια τους μνήμες στις οποίες ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ αναγράφετε σε μικρό μέγεθος ένας επιπλέον αριθμός 1.1 , τότε αυτοί έχουν Samsung TCC5 , διότι είναι η καινούργια σειρά .

"PC3200 EL Platinum Rev 2, rev 1.1"

Σε αντίθετη περίπτωση έχουν TCCD ,όπως και εγώ.

Δεύτερων , ισχυρίζονται ότι και η νέα μνήμη , είναι εφάμιλλης ποιότητας , και καλύπτει τις απαιτήσεις 2-2-2-5 στα 200 MHz .

Ενώ από θέμα βολτ , έχουν όμοια συμπεριφορά και απαιτήσεις . ( 200 MHz).

Βέβαια , αυτό ισχύει , αλλά τι γίνετε με τα παραπάνω MHz.. ( Η εταιρεία δηλώνει ότι η νέα μνήμη θα φτάσει σύντομα στα χέρια των Ιντερνετικών δοκιμαστών, έτσι ώστε να φανεί, ότι η ποιότητα του υλικού είναι πραγματικά καλή .)

Ενώ πλανάτε στον αέρα το ερώτημα , ποιο από τα δυο, είναι πιο ευαίσθητο στα βολτ ,έτσι ώστε να ανεβεί περισσότερο ?

Η δήλωση της OCZ όσο αφορά τα TCCD, και τα βολτ στην Platinum Revision 2 , είναι ότι πάνω από τα 2.9 βολτ, οι μνήμες δεν ωφελούνται .

Να θυμίσω ότι τα TCCD είναι δοκιμασμένα στην προδιαγραφή DDR500 από την Samsung , και συμπερασματικά βγαίνει ότι DDR500 = 2.9Volt ( 2.85).

Οι θεωρητικά, ποιοτικές TCCD η τσιπάκια μνήμης γενικότερα, θεωρούνται αυτές που ανεβάζουν ταχύτητες , με τα λιγότερα βολτ .

Όμως ακόμα και έτσι, με τις διακυμάνσεις στη γραμμή παραγωγής στο θέμα ποιότητας , στο παραπάνω θεώρημα είναι καθαρά θέμα τύχης .

Δηλαδή ότι ακόμα και το όνομα TCCD ,δεν είναι πάντα εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα .

Ενώ ταυτόχρονα λένε, ότι η μόνη διάφορα μεταξύ των δυο, είναι ότι η Samsung δοκίμαζε όλα τα TCCD στα 500DDR υποχρεωτική προδιαγραφή, ενώ τα TCC5 δεν δοκιμάζονται, και έτσι την αξιολόγηση τους την κάνει η OCZ , βάση των δικών της κριτηρίων δηλαδή 2-2-2-5 DDR400 .

( Οι άλλες δε, εταιρείες μνήμης τα κατατάσσουν ως DDR466)

Επισήμως η OCZ λέει ότι μπορεί, ο καθένας , να τροφοδοτήσει της μνήμες μέχρι τα 3.1Volt , χωρίς να υπάρχει θέμα απώλειας εγγυήσεως .

Όμως , ακόμα και έτσι οι τελικές επιδόσεις , είναι καθαρά θέμα τύχης, στο κομμάτι που θα πέσεις, με άλλα λόγια μπορεί να πάρεις από κάτι, μέχρι και τίποτα .

Και επαναλαμβάνω ότι, ο λόγος είναι , ότι επισήμως δεν δοκιμάζεται η συμπεριφορά της μνήμης σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις λειτουργίας , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επίσημη αναφορά .

Οι πληροφορίες από τα βιβλία της Samsung αναφέρουν :

TCC5 = 3.75ns @ CL3 (266MHz CL3)

TCCD = 4ns @ CL3 (250MHz CL3)

(θεωρητικά το TCC5 φαίνετε καλύτερο στα χαρτιά !!)

Πωρώθηκα και εγώ μετά από όλα αυτά , και τραβάω 1.8V στο κεφάλι του φουκαρά του P4 2.8C , και τον έστειλα στα 3712 266 Bus , για να μου φύγει η αμφιβολία , χεχεχεχε , και ναι στάθηκα καλά για κανένα δεκάλεπτο , όσο δηλαδή χρειάσθηκα για να πάρω μια φωτογραφία με το CPUZ , για να έχω να θυμάμαι ..

Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο , ο χαμός άρχισε από τους AMDάδες , οι οποίοι πολεμάνε να χτυπήσουν τα 300 FSB , και εκεί απαιτείται δοκιμασμένο υλικό.

Υπάρχουν μέχρι τώρα δυο αναφορές από άτομα, ότι με τα TCC5 χτύπησαν τα 300 301 .

Επί συνόλου, το όλο θέμα είναι ενεργό , και θα γίνει περισσότερος ντόρος , στις μέρες που ακολουθούν .

Προσωπικά πιστεύω ότι το όλο θέμα, και ο θόρυβος , έχει να κάνει πιο πολύ , με την ηθική πλευρά του πράγματος , παρά με το θέμα επιδόσεων , η επισήμανση στο αυτοκόλλητο "PC3200 EL Platinum Rev 2, rev 1.1" , εν μέρη αφαιρεί την λάσπη από το όνομα της εταιρείας , αλλά από την άλλη μεριά , και ο καταναλωτής έχει δίκαιο.

Η καθυστέρηση στην ενημέρωση της αγοράς είναι η Αχίλλειος φτέρνα, η οποία καθιστά την OCZ υπόλογο στην κοινή γνώμη .

1) Μήπως η OCZ πληρώνει το τίμημα διότι, παρά-είναι επώνυμη σαν εταιρεία ?

Μάλλον εκεί καταλήγω , εάν σκεφτεί κανείς ότι όλοι οι άλλοι κατασκευαστές είναι πιο σκοταδιστές, στην πληροφόρηση του κοινού , ενώ και εκείνοι χρησιμοποιούν TCC5 και δεν το λένε !! Διότι δεν υπάρχουν ποια, Hi-END ( υψηλών προδιαγραφών) TCCD, (τα είχε μαζέψει όλα η OCZ για την σειρά 2-2-2-5 ) .

2) Μήπως υπάρχει η σκοπιμότητα ώστε το OCZ Platinum R2 TCCD 2Χ512 (1024ΜΒ) να εκλείψει , ώστε άλλες σειρές της OCZ , να κερδίσουν το αγοραστικό ενδιαφέρων ??

3)Πάντως μας αφόπλισε προσωρινά η OCZ, λέγοντας , όσοι θέλετε μνήμη DR 600 , πληρώστε το τίμημα και πάρτε το μοντέλο PC4800 !!

4)Ένα , είναι πλέων γεγονός, ότι όλες οι ( PC3200 EL Platinum Rev 2, rev 1.1) είναι εφοδιασμένες με Samsung K4H560838F-TCC5.

5)Τέλος λένε ότι έχουν TCC5 που δουλεύει και στα DDR633 χωρίς πρόβλημα !!

Ο χρόνος θα δήξει ποια τροπή θα πάρει το θέμα , Ίδωμεν !!

Αναμένετε μέχρι και πτώση τιμής , λόγο της αποκάλυψης .

The PC3200 Platinum Rev 2 can be either TCCD or TCC5

Originally Posted by AndyOCZ

OK, guys, time out!

The TCC5 and TCCD are on the exact same die. We have openly discussed announced here on XS and elsewhere that we may use TCC5. We also do not guarantee what chips we use AND I have seen NO complaints over the way any of the TCCx chips are overclocking. We still bin all the chips to the same specs.

As far as the heat spreaders there is no meaning to them at all. The first TCCD always came in the embossed ones and older TCCD also came with the raised logo spreaders. I have both here, produced at the same time.

NOW, different weeks chips have different properties, just like CPU's. Some of the early TCCD liked more volts. The best of the new TCCD chips do just fine for clocking and do it with less volts SOMETIMES. Again, they don't make all chips in one day, they spread production out over months. TCCD and TCC5 are all getting a bit scarce as the push is on big time for DDR2 now, since AMD is going with that next year. We use what is available to keep you guys supplied.

Another point is that the PC3200 EL Platinum must run 2-2-2 timings at 200. Not all the TCCD or TCC5 will do this. Again, we have to have chips for the memory that will do spec, or we can't make any.

If your memory does not meet spec, we will gladly replace it.

I see a comment about prices. Yes prices are good. If you want a guaranteed 600mhz DDR, spend a bit more and get the PC4800, that's why we make it.

As far as RMA's I have no idea. No one has complained and no complaints have been heard. You can always email support through out website.

Thanks

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από overvolt

........το οποίο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και εκνευρισμό στο διαδίκτυο τις τελευταίες βδομάδες όπου και αποκαλύφθηκε...

Tρομερά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας.....

:hehe: :hehe:

Θα πω τα παρακάτω αφού την έχω πατήσει 2 φορές με τη συγκεκριμένη τακτική της OCZ.

Οσο και αν δεν μας αρέσει, αυτό που εγγυάται η OCZ είναι ότι οι εν λόγω μνήμες θα τρέξουν στα 200mhz 2-2-2-5. Ποτε δεν έχω δει να αναφέρει στο site της ή σε κάποιο επίσημο έγγραφο τι τσιπάκια φοράνε οι μνήμες. ’ρα από όσα καταλαβαίνω ΔΕΝ εγγυάται τα τσιπάκια αλλά την ταχύτητα, σε αντίθεση με άλλες εταιρίες π.χ. GSkill που εγγυόνται και τα δύο.

Η "απατεωνιά" της υπόθεσης είναι τα φιλικά reviews που γίνονται και φυσικά αναφέρουν τα τσιπάκια, καθώς και οι φήμες που βγαίνουν στα φόρουμ όπως το XS. Δυστυχώς δεν νομίζω οτι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Παιδιά τι να σας πώ...εγώ είχα τις Rev2 και τα παίξανε και επειδή δεν υπήρχαν αυτές από τον προμηθευτή έψαξα για άλλες μνήμες με TCCD και είδα τις Corsair 3200XL και τελικά πάνε εξίσου καλά.... απλά έχασα ~3-5 mhz αλλά είναι TCCD....

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω κατα πόσο καά είναι τα TCC5 και κατα πόσο είναι 3,75ns....όταν άλλοι δεν μπορούν να περάσουν τα 230.... όταν η συχνώτητα λειτουργίας τους βάση της Samsung είναι 266 mhz....

Αυτη τη στιγμή μονο με τις G.Skill εισαι σίγουρος ότι θα παρεις TCCD.[νομίζω....:whistling ]

Δεν υπάρχει OCZ μνημη στην αγορα με TCCD όλες έχουν αλλάξει σε TCC5[εκτος κι αν βρεις κανενα παλιο κομματι]

ocz pc3200 REV.2/1,1---->TCC5

ocz pc4400-------->TCC5

ocz pc4800-------->TCC5

ocz pc5000--------->TCC5

Συντομα θα ανανεωθει και η λίστα του XS

Νομίζω οι 4800 κ 5000 είναι ακόμα TCCD

Κι ετσι νόμιζα αλλά συμφωνα με το.....

insanetek

UPDATE:

While my sample of the PC4800 came with TCCD IC's, OCZ says that all current and future PC4800 memory will come with TCC5 chips. This is certainly not a bad thing. Just because it uses a different IC doesn't mean you'll get less overclock. If you check the PC5000 review, you'll see that that memory featuring TCC5 overclocked better than my PC4800 sticks that feature TCCD. This update is just to let you all know that PC4800 will be using TCC5. I probably just got lucky with my sample.

και το overclock intelligence Agency

Δεν υπάρχουν πλέων TCCD απο την OCZ στην αγορά για καμία απο τις μνήμες της...

Ηρθε και η επιβεβαιωση απο τον andyOCZ του XS

Hi, I just found out the PC4200, PC4800 and PC5000 are all TCC5 now. It looks like we have switched over completely. All former TCCD is now TCC5

Οποτε :bye: :bye: TCCD....

Μονο η G.skill δεν εχει αλλάξει...ακόμα!!

Οι δικές μου pc4800 αυτη τη στιγμή δεν εχω ιδέα τι τσιπακια φοράνε!Στο spd του cpuZ δεν αναφερει ημερομηνία παραγωγής και δεν εχω σκοπό να τις ξεγυμνώσω για να δω!

Η ουσία ειναι ότι σιγα σιγά πρεπει να ξεχασουμε τα tccd...Οποιος πρόλαβε το κύριο είδε!

haris1984 δουλευουν μια χαρα 2-2-2-5 DDR400 κι αν εχουν ίδια συμπεριφορα με τα tccd το πολύ να πανε μεχρι 230 2-2-2-5[και παλι όμως δεν ειναι σίγουρο]

Δίκιο εχεις ούτε που το ειχα δει...Όντως λέει v1.1

Οπότε η ocz σε όλες τις μνημες με πρωην tccd εχει βαλει το v1.1

im0004616kr.th.jpg

Είναι πολύ φούστιδες πάντως....δεν μπορούσαν να το κανουν να φαίνεται?

Ρε αυτοί θέλουν πολύ ξύλο.....

Τώρα που το σκεφτομαι παίζει να μην βγήκαν καθόλου v1.0...απλά κάποια στιγμή οι χρήστες το πήραν χαμπάρι και άρχιζαν να τους κράζουν.....

Τελικά πάιζει και οι δικές μου οι Rev2 να ήταν TCC5...αλλά πήγαιναν φέτες οι άτιμες......:banging: :banging: :rip:

• 4 weeks later...

Εεεεπππ οχι και ετσι , η εταιρεια ειναι κορυφη , αλλιως , κανενας δεν θα ασχολουνταν μαζι της .

Το θεμα ειναι η ενημερωση των καταναλωτων .

Για να ξερουν τι παιρνουν .

Να σου πώ εγώ σπάστι υπερβολικά άσχημα....

Όταν οι μνήμες έφαγαν τρομερό λανσάρισμα γιατι ηταν tccd έπρεπε να αναφέρουν ότι άλλαξαν τα τσιπάκια...

Όπως είπα ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ STICKER ΠΟΥ ΝΑ ΕΓΡΑΦΕ V1.0

Τα μπερδεψες τα πραγματα .

Τα TCCD ειναι η κλασικη σειρα Rev2 Platinum .

Τα TCCC, ειναι η σειρα με την επισημανση 1.1

Αρχική απάντηση από overvolt [Σήμερα, στις 22:47]

Τα μπερδεψες τα πραγματα .

Τα TCCD ειναι η κλασικη σειρα Rev2 Platinum .

Τα TCCC, ειναι η σειρα με την επισημανση 1.1

Έχεις αρχίσει να ψηλομπερδεύεσε man... TCC5 βάζουν στα καινούρια όπως αναφέρεις και εσύ σε όλα τα παραπάνω ποστ:cool: :flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.