Jump to content



Μνήμη ή κάτι άλλο


Recommended Posts

Λοιπόν έχω το εξής περίεργο πρόβλημα.Ενώ το pc λειτουργεί κανονικά και χωρίς απαραίτητα να τρέχει κάποια βαριά διεργασία(μόνο το minamp ας πούμε) σταματάει να λειτουργεί για 5 δευτερόλεπτα και μετα συνεχίζει κανονικά από εκεί που έμεινε.Αν τρέχει παιχνίδι δείχνει να ζορίζεται μετά το κόλημα για λίγο και μετά συνεχίζει κανονικά.Έτρεξα memtest στα windows και μου έβγαλε το εξής: "error found with word pair #14358387,values 3409031400, 3409031258 do not match".Συνολικά μου το έβγαλε 8 φορές συνεχόμενες με κάποια αλλαγή στο μήνυμα.Το θέμα είναι ότι το έβγαλε μετά από 7,5 ώρες που έτρεχε το memtest.Μέχρι τις 7 ώρες δεν είχε βρει τίποτα.Έχει σίγουρα η μνήμη πρόβλημα?Format έχω κάνει,οπότε δύσκολο να φταίνε τα windows.Kάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ... Λες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα Windows, με τα υπόλοιπα εξαρτήματα δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα, άρα μάλλον είναι η μνήμη...

Περίμενε πάντως να σου απαντήσει και κανένας άλλος, γιατί δεν είμαι και πολύ σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Αν το προβλημα σου το εμφανιζει μετα απο αρκετη ωρα, το πιο πιθανο ειναι λογω υπερθερμανσης στις μνημες, οπως ειπε και ο nickstamat. Βαλε καποιο ανεμιστηρακι να τις φυσαει και ξανατρεξε το memtest για κανενα 12ωρο. Καλυτερα σε test 8.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω.Έτρεξα το memtest 3.2 και στα 42 πρώτα τεστ δεν μου είχε βρει τίποτα.Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως ξέφτυσε το συγκεκριμένο cd των windows xp.Tώρα έχω βάλλει 2000 pro που τα πάω περισσότερο.Θα τρέξω το βράδυ μέχρι το πρωι memtest και θα σας πω τι έγινε.Πώς επιλέγω το τεστ 8.Σας ευχαριστώ και τους δυο για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη... να ρωτήσω κάτι; Τώρα είδα στο αρχικό post σου ότι τρέχεις Memtest στα Windows... Γίνεται αυτό το πράγμα;;; Το Memtest κανονικά τρέχει σε DOS! Αν το έκανες στα Windows (δεν ξέρω πώς το έκανες αυτό!) τότε μάλλον γι' αυτό βγάζει σφάλματα, γιατί μέρος της μνήμης είναι μόνιμα δεσμευμένο από τα Windows!

Link to comment
Share on other sites

Hipro μπορεί να έχεις δίκιο. Αν όμως δεν έχει κάνει overclocking (ή μήπως έχει κάνει;), τότε γιατί να χρειάζεται καλύτερη ψύξη;

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Δείτε τη φωτογραφία:

photo_k8vt800pro_big.jpg

Το chipset έχει παθητική ψύξη, έτσι δεν είναι; Τότε τι είναι αυτό το καλωδιάκι που φεύγει από την ψύκτρα και συνδέεται στο NB_FAN στη μητρική; Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Δε φαίνεται καλά στη φωτό.........αλλά μήπως είναι κάνας αισθητήρας για να δείχνει τη θερμοκρασία του Northy?.......

Βάλτε και καμμιά ψυκτρούλα στο Southbridge........Καλό θα κάνει, κακό δε θα κάνει........Αυτό για lockups στους δίσκους κ.τ.λ...... ;)

Link to comment
Share on other sites

Σε 2-3 review πάντως, είχε μόνο την παθητική χωρίς προεκτάσεις :p

Ποιος ξέρει, μπορεί να καθυστέρησαν να αποφασίσουν αν θα βάλουν ενεργή ή παθητική, οπότε ο γραφίστας προτίμησε να αφήσει την "αναμονή" :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το καλωδιακί δεν το έχω βάλλει και δεν το είδα και πουθενά.Βασικά δεν νομίζω ότι είναι για να το συνδέσει ο χρήστης.Η μητρική είναι ακριβώς έτσι.Δεν έχει κάποιο ανεμηστηράκι,αν και σκέφτομαι να βάλλω κανένα,αλλά στο tower,όχι συγκεκριμένα στην μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.