Jump to content



VGA & VIDEO CARD


dimpap04

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ ΣΥΛΗΨΗΣ VIDEO.

ΔΙΑΘΕΤΩ ΕΩΣ 300 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:

CPU: P4 1,5GHz

M/B: INTEL D845BG

RAM: 1024GB/266MHz

VGA: KYRO II 4500 PROPHET 64MB

SOUND: SOUND BLASTER 128 PCI

HDD: 1. WD 20GB PRI, 2. MAXTOR 80GB SEC

OS: WIN XP PRO GREEK SP2

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Για VGA πρέπει να μας πεις αν παίζεις πολλά παιχνίδια και γενικά την απόδοση που χρειάζεσαι.

Ακόμα μπορείς να πάρεις κάποια VGA που να συνδυάζει και σύλληψη βίντεο.

Α, και μη φωνάζεις μου πήρες τα αφτιά.

Link to comment
Share on other sites

Οι επιλογές σου είναι δυο:

1. Είτε παίρνεις μια κάρτα γραφικών που να διαθέτει VIVO (video in/video out) αλλά έχεις περιορισμένες επιλογές σε μοντέλα και πας συνήθως σε ακριβά μοντέλα (που ίσως να μη σου φτάνουν τα χρήματα)

2. Είτε παίρνεις μια μικρομεσαία κάρτα με γύρω στα 200 (6600GT/X700Pro) και δίνεις κάτι λιγότερο από 100 για μια κάρτα τηλεόρασης (π.χ. Leadtech Winfast PC2000XP Deluxe) και έχεις περισσότερες επιλογές, περισσότερες εισόδους και πιθανότατα θα σου μείνουν και λεφτά για μερικές μπυρίτσες/σουβλάκια ή τέσπα ό,τι θες... :p

Ωστόσο πες μας τι ακριβώς θες, τι απαιτήσεις έχεις βασικά...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ζητάω να κάνω είναι:

Εχω βιντεοκάμερα και έχω πάρα πολλά video σε κασέτες. Οπου κάποια στιγμή μου χάλασαν κάποιες από αυτές με αποτέλεσμα να χάσουμε πελάτες. Μέχρι πρότεινως μάλιστα τις πήγαινα σε φωτογράφο και μου έβγαινε ο κούκος αιδόνι, (καταλαβαίνετε), για να τις περάσει σε dvd. Γιαυτό σκέφτηκα, έστω ξεκινώντας και ερασιτεχνικά, να κάνω δικές μου παραγωγές dvd video και να τα δίνω στους πελάτες του πατέρα μου. Γιαυτό και ζήτησα την γνώμη σας.

Αναφορικά, καλά λόγια άκουσα για την Pinnacle DV/AV. Πρέπει επίσης να πω ότι χρησιμοποιώ το πρόγραμμα PHOTOSHOP CS για επεξεργασία φωτογραφίας. Αρα θέλω να έχει και κάποια σχετικά καλή ανάλυση.

Συγνώμη αν σας φόρτωσα. Μήπως ζητάω πολλά;

Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια φάση είμουνα κι εγώ πριν λίγο καιρό αλλά με ερασιτεχνικά videos (διακοπών και τέτοια) σε κασσέτες (η παλιότερη του 1991) και προσπάθησα με το PC αλλά θες πολύ κόπο, πρέπει να ψαχτείς κάμποσο με τα προγράμματα του χώρου και η ποιότητα προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου. Τελικώς πήγαμε και πήραμε ένα επιτραπέζιο DVD recorder (ένα LG γύρω στα 350(το φθηνότερο αλλά έχει τα πάντα πάνω)), το σύνδεσα με το video και πλεον δυο κουμπάκια πατάω και τη γράφει πανεύκολα και χωρίς να χάνει καθόλου σε ποιότητα. Αυτό όμως θα σου βγει οπωσδήποτε πάνω από τον προϋπολογισμό σου αλλά πιστεύω είναι η καλύτερη λύση αν μάλιστα τα θες για επαγγελματικούς σκοπούς τα videos.

Από την άλλη, αν επιμένεις στη λύση PC, προτείνω να πάρεις μια κάρτα γραφικών matrox ή ati σχετικά φτηνή αφού απ'όσο κατάλαβα σε ενδιαφέρουν μόνο 2D γραφικά. Οι Matrox είναι οι καλύτερες σε χρώμα, οι nvidia δεν φημίζονται γι'αυτό ενώ οι ati είναι κάπου στη μέση. Για κάρτα TV/επεξεργασίας video δεν ξέρω να σου πω ακριβώς αλλά μάλλον θα χρειαστείς κάπως ακριβή κάρτα για να πετύχεις τόσο καλή ποιότητα.

Επίσης έχε υπόψιν σου οτι με PC μπορείς να επεξεργαστείς το video, να προσθέσεις menu και τέτοια ενώ με το DVD recorder (τουλάχιστον αυτό το LG) μπορείς απλώς να χωρίσεις σε σκηνές και να φτιάξεις ένα μενού. Τίποτα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε Μάκη,

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες πραγματικά πληροφορίες που μου έδωσες εώς τώρα.

Πιστεύω να καταφέρω να βρω αυτό που ζητάω τελικά.

Οχι βέβαια ότι δεν με ενδιαφέρουν και τα παιχνίδια στις λίγες ελεύθερες ώρες που μας απομένουν, αλλά νομίζω πως μια κάρτα γραφικών 3D, θα βόλευε, μιας και χρησιμοποιώ και το PHOTOSHOP CS. Νομίζω όμως ότι σε κούρασα και ζητάω συγνώμη. Ομως ψάχνω VGA εδώ και καιρό και θέλω να καταλήξω στην καλύτερη επιλογή για τα δεδομένα του υπολογιστή μου. Τώρα αν πρόκειται τελικά να ξεπεράσω έστω κατά 50 τον προυπολογισμό μου, δεν θα με χαλάσει.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η κάρτα μου έχει VIVO και το έχω δοκιμάσει, σου λέω ότι ειδικά το frame rate απ' το ενσωματωμένο Philips chip δε μπορεί να ξεπεράσει τα 25fps (για PAL σήμα). Και μπορεί αυτό να είναι ΟΚ σε μία κανονική τηλεόραση, όπου λόγω του interlacing το μάτι ξεγελιέται και "ολοκληρώνει" την εικόνα, στο Mpeg όμως, όπου το frame μεταδίδεται μη πεπλεγμένο (απλώς αποκωδικοποιείται και εμφανίζεται) τα 25 fps θα φαίνονται "σπαστά" και ακόμα και ένα άπειρο μάτι μπορεί να το διακρίνει. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε home-made videos, όπου τα μικρά κουνήματα της κάμερας γίνονται πιο έντονα.

Γενικώς θα σου συνέστηνα να πας σε ανεξάρτητη κάρτα σύλληψης με καλό chip. Πρόσεχε όμως: μια ακριβότερη κάρτα είναι σίγουρα καλύτερη, το πιθανότερο όμως είναι το αυξημένο κόστος να οφείλεται σε δυνατότητα hardware mpeg encoding, το οποίο πιθανώς δε χρειάζεσαι. Απλώς σου επιταχύνει τη διαδικασία, καθώς δε χρειάζεται να γίνει πρώτα το capture και μετά η κωδικοποίηση με software tools.

Επίσης, για το photoshop CS δε χρειάζεσαι κάρτα με καλό 3D.

Και μην ξεγελαστείς και πάρεις κάρτα που διαφημίζεται για τα καλά της χρώματα, αν δεν έχεις και μια αντίστοιχα καλή οθόνη!

Link to comment
Share on other sites

Lol ρε συ! :p Ενωείται οτι η κάρτα που θα πάρεις θα είναι 3D. Δεν υπάρχουν πλέον κάρτες (απόσο ξέρω τουλάχιστον) που να μην υποστηρίζουν 3D γραφικά. Απλώς σου λέω οτι με μια φτηνή κάρτα 3D έχεις υψηλή απόδοση στα 2D και χαμηλή στα 3D γραφικά που δεν σε ενδιαφέρει αφού όπως λες δεν σε ενδιαφέρει για παιχνίδια. Και πάλι, όχι οτι δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια αλλά απλώς όχι ιδιαίτερα απαιτητικά ή άλλα σε υψηλές αναλύσεις/AA κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε παιδιά.

Έλειψα λίγες μέρες για δουλειές και νάμαι στην βάση μου.

Λοιπόν, μου έδωσε ένας φίλος μια κάρτα Firewire με το καλώδιό της και πραγματικά παιδιά έμεινα άφωνος από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πεντακάθαρη εικόνα με την υψηλότερη ανάληση (720 Χ 568). Επιτέλους, δουλεύει και το studio 9 που μέχρι πρότεινος δεν ξεκινούσε καν. Τώρα αυτό που μου μένει είναι να αγοράσω μια καλή κάρτα γραφικών έως 220-250.

Παιδιά, πραγματικά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Δεν έχω λόγια. Πάντως η οθόνη μου είναι, SAMSUNG SM750s CRT 17''. Μέχρι τώρα, στέκετε καλά στο PHOTOSHOP. Το πρόγραμα απαιτεί γραφικά και όγκο. Ευτυχώς, συνδυάζω εικόνες και βιντεάκια, τα γράφω σε cd ή dvd, (και όλα αυτά σε φωτογράφο, έως τώρα) τα έκανε σύνθεση, (τον χρυσοπλήρωνα) και τα έστελνα σε πελάτες.

Τώρα η μεγάλη ώρα έφτασε για την αγορά της κάρτας.

Φυσικά δεν ξέρω τί να πάρω. Και αυτό είναι το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.