Jump to content



Πρόβλημα με το DVD-ROM


admiral-4-

Recommended Posts

Χτες πήρα το Armor της thermaltake και μετέφερα τα πράγματα απο το παλιό το κουτί στο καινούριο . Μετα πηγα να κανω εγκατασταση ενα προγραμμα βαζω το CD στο dvd-rom αλλα δεν το αναγνοριζε ..... στον υπολογιστη μου διχνει μονο το HDD και το Flopy .... τι μπορει να φταιει ? :boxed:

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε τα jumpers (master/slave) τόσο στο DVD όσο και σε κάποια άλλη συσκευή που είναι ενδεχομένως συνδεδεμένη στο ίδιο καλώδιο. Επίσης, σε πολλές μητρικές παίζει ρόλο και η θέση της συσκευής στο καλώδιο (η master πρέπει να μπαίνει στην άκρη).

Link to comment
Share on other sites

1)βεβαιώσου οτι η συσκευή δουλεύει (δοκίμασε την σε άλλο pc)

2)Δες αν έχεις συνδέσει ρεύμα στη συσκευή και τα καλώδια άν έχουν κουμπώσει καλά και στη συσκευή και στη motherboard (μη το γελάς,την έχουν πατήσει πολλοί).

3)Αν το βλέπει το bios αλλα όχι τα windows κάνε έναν έλεγχο στο control panel-->add hardware για νέες συσκευές, άν δεν το βλέπει το bios τώτε κάτι παίζει με τον τρόπο που το έχεις συνδέσει.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από admiral-4-

το εκανα αλλαξα τη θεση που τα ειχα συνδεση στη μητρικη πανω

Δεν παίζει ρόλο αυτό, ψάξ'το με τα jumpers πίσω από τον σκληρό (ανάμεσα στο βύσμα ρεύματος και το IDE). Βάλτο στη θέση "Cable select" βάση της επεξήγησης στο αυτκόλλητο του σκληρού.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως όταν μου έκανε μία κουφή εξαφάνιση του σκληρού μου διαπίστωσα ότι για κάποιο περίεργο λογο εκεί που δούλευε μια χαρά το σύστημά μου αποφάσισε να μην του αρέσει η επιλογή cable select.

Link to comment
Share on other sites

Δες μήπως έχεις βάλει δύο συσκευές master η slave στο ίδιο καλώδιο. πχ σκληρό και dvd-rom Κάνε και ένα check στο bios να δεις και απο εκεί τι βλέπει και τέλος άλλαξε και το καλώδιο μήπως το τσάκισες κάπου και δεν λειτουργεί.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.