Jump to content

Να παω για BIOS update η ειναι κατι αλλο?


manosone1416003187
 Share

Recommended Posts

Hello ολοι.Ειχα καιρο να μπω.Λογω εξετασεων,απωλειας pc κτλ.Λοιπον λοιπον πηρα μια μητρικη asus με Kt880.Η Μικτρικη ειναι η a7v880.To προβλημα λοιπον ειναι οτι τον athlon 2400+ που εχω "πανω",τον βλεπει σαν 2000+ και κατα συνεπεια τρεχει στα 1500,απο 2000 που ειναι το κανονικο.Εψαξα λιγο και ειδα για BIOS update.Θελω ομως και τα φωτα σας γιατι ειναι η πρωτη φορα που μου τυχαινει κατι τετοιο.Ευχαριστω.:)

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε πρώτα να βάλεις χειροκίνητα τις ρυθμίσεις της cpu

από το bios δηλ. fsb 133 x 15 είναι ο πολ/στης για να τον δει

σωστά.

Προφανώς τον βλέπει σαν 100 χ 15 γι' αυτό και φαίνεται σαν 2000+

bios update κάνε αν δεις ότι διορθώνει κάποια πράγματα σε σχέση

με την έκδοση που έχεις τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω.Οντως ηταν 100χ15.Πηγα και το εβαλα 133χ15 ομως μετα η lοgin οθονη μου εμφανιζοταν μιση,και τα εριξα παλι.

καμια αλλη ιδεα?Θα κοιταξω ξανα το manual.Αν εντομεταξυ ερθει κανενος τιποτα,ας βοηθησει..

Link to comment
Share on other sites

Όταν λές ότι σου εμφανιζόταν μισή τι εννοείς; Και εγώ την ίδια mobo έχω και ποτέ δε μου έβγαλε πρόβλημα ούτε με τον sempron 2600+ ούτε με τον sempron 3000+ που έχω τώρα. Ποιά έκδοση Bios φοράς;

Link to comment
Share on other sites

Οκ.Η μιση οθονη δεν φαινοταν.Μετα εβαλα τη μνημη τη μνημη στα 266 και επανηλθε.Μαλλον γι'αυτο εγινε..Τον εφερα στα 2000 καθαρα.Ανεβασα freq. στα 133χ15 ,εβαλα τις μνημες 266,ωστε να ειναι το ιδιο με τη cpu,και εδωσα vcore +0.3.Στην συνεχεια τον εφερα στα 2240 με 160χ14,αλλα εκανε reboot και για καποιο λογο το CMOS μηδενιστηκε.Ομως δεν ειχα παει τη μνημη στα 333 ωστε 166χ2=333.Μηπως εγινε γι'αυτο?ΒIOS εκδωση 1007,05.Επισης πριν το reboot εβγαζε συνεχεια error vpu recover.Γνωριζει κανεις γιατι εγιναν τα 2 τελευταια.Θα κοιταξω για τα jumper της μητρικης και θα κατεβαζω latest drivers για την καρτα γραφικων.Ευχαριστω για την βοηθεια που μου δινεται..

Link to comment
Share on other sites

Σιγά σιγά μη βιάζεσαι , δες κατ΄αρχήν αν έχει pci και agp lock στο bios

γιατι όσο τον ανεβάζεις ανεβαίνουν και τα υπόλοιπα και υπάρχει

κίνδυνος να κάψεις και κανένα περιφερειακό.

Κάποιος που έχει την ίδια mobo μπορεί να βοηθήσει καλύτερα

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Έχω τη συγκεκριμένη μητρική. Το πρόβλημα είναι στο bios. Αναβάθμισε στη τελευταία έκδοση και πιστεύω ότι θα είσαι εντάξει. Θα τη βρείς εδώ(τη τελευταία έκδοση).

Link to comment
Share on other sites

Την είχα και εγώ. Πολύ προβληματική.

Τον 2400+ μου του εβλεπε 1800+ με 100*15.

Στο asus prob εγραφε vcore 1.37 και όποτε εβαζα 133*15 με 1,65 δεν ήταν σταθερή και το vcore πήγαινε μόνο του 1,75, χώρις το jumpper που έχει για overvolt.

Lock δεν πρέπει να έχει.

Α! και οι θερμοκρασίες εντελώς λάθος.

35 στο CPU 35+(έιδα μέχρι και 43) στο system.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.