Jump to content



Δωστε μου τα φωτα σας!!!


LoWRiDeR

Recommended Posts

Πως παει παιδες??Σκεφτομαι να περασω σε phase change ψυξη,αλλα ειμαι λιγο ασχετακος κ εχω καποιες αποριες!!

1)Ποιο συστημα ειναι το καλυτερο που μπορω να αγορασω?Αν δεν κανω λαθος ειναι δυο prometeia,vapochill.Σκοπευω να το αγορασω καινουργιο σε πακετο που δινουν ενσωματομενο με κουτι

2)Για τι θερμοκρασιες μιλαμε περιπου?

3)Μπορω να κανω κ καθημερινη χρηση του υπολογιστη με τετοια ψυξη?

Αυτα...για την ωρα!Περιμενω τα φωτα των ελληνων gurus!

Link to comment
Share on other sites

2) vapo και promie θεωρητικά υπόσχονται θερμοκρασίες της τάξης των -20 με 0 όσο δε ξεπερνάς τα watt των προδιαγραφών τους. Η πραγματικότητα όμως συνήθως απέχει καθώς οι ενδείξεις τους παραείναι "αισιόδοξες".

3) Το καλό αυτών είναι πως προορίζονται για 24/7 χρήση.

Θεωρώ πως αναφέρεσαι στο vapo LS και το κλασικό promie με 404, για το 1) δεν έχω γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Χμμ με φρεναρες αρκετα...εγω πιστευα οτι θα ειχα σιγουρα ενα -20 -30 με οβερκλοκαρισμενο επεξεργαστη...αν καταλαβα καλα η ΑΣΕΤΕΚ αγορασε το προμμυ???Κ το εχει παρουσιασει σαν Vapochill LS?

Link to comment
Share on other sites

Barton mobile 45w default τωρα οβερκλοκαρισμενος δεν ξερω ακριβως ποσα.Απλα επιδη τωρα εχω 3 μπλοκς κ πεφτει η αποδοση,θελω να βαλω το πελτιερ στην καρτα γραφικων κ το κομπρεσερ στον επεξεργαστη

Link to comment
Share on other sites

Καλυτερα να μιλησει και καποιος που εχει το Prometeia Mach2 με 404. Στην δικια μου περιπτωση εχει γινει αλλαγη αεριου και ολο το tuning εγινε απο εμενα. Γενικα εχω επιδοσεις ιδιες με του MachII GT απο διαφορα τεστ που εχω διαβασει.Τωρα στο συστημα της υπογραφης μου με D0 stepping Prescott εχω με θερμοκρασια δωματιου 30 βαθμους -22 idle και -7 load. To χειμωνα με 16 βαθμους στο δωματιο η θερμοκρασια idle πεφτει κατω απο -30 και το διαγνωστικο της Abit δεν δειχνει κατω απο -30 και σε φορτιο εχω -14. Να εχετε υποψιν οτι η μητρικη αυτη δειχνει 7 εως 10 βαθμους πανω απο την πραγματικη δηλαδη με 30 βαθμους θερμοκρασια δωματιου εχω στην καλυτερη -32 Idle και -17 load. To vapochill εχει λιγο χειροτερες θερμοκρασιες αλλα λογω αεριου 507 κραταει 240watt θερμικου φορτιου ενω το prommie gt 200. Παντως μεχρι τα 180 watt το prommie ειναι κορυφη. Οπως καταλαβαινεις εσυ με τον mobile θα κανεις παρτυ...

Link to comment
Share on other sites

Χμ μαλιστα....δεν καταλαβα κ πολλα αλλα οκ.Οσον αφορα την υγροποιηση σε καθημερινη χρηση...τι παιζει???αν το εχω ολη μερα ανοιχτο κινδυνευω να βρω ψαρακια στον υπολογιστη?

Link to comment
Share on other sites

Υγροποιηση δεν υπαρχει ποτε, αν ακολουθησεις τις οδηγιες εγκαταστασης του κιτ, επακριβως.

Απο εκει και περα, για 24/7 χρηση προτεινονται τα παραπανω συστηματα, αλλα ο λογαριασμος της ΔΕΗ, θα χτυπησει κοκκινα.

Επισης καποια πραγματα που δεν αναφερονται πουθενα σχεδον. Το συστημα δεν ανοιγει ποτε κατ'ευθειαν. Δηλαδη πατωντας το power button του υπολογιστη, πρεπει να περιμενεις λιγη ωρα(2-3 λεπτα) ετσι ωστε ο compressor να κατεβασει την θερμοκρασια στα μειων, ωστε να εκκινησει και το συστημα. Δεν ειναι τοσο ενοχλητικο οταν το συνηθισεις.

ΟΛΑ τα Vapo που εχω δει και ακουσει ΚΑΝΟΥΝ ενοχλητικο θορυβο, ειτε απο τους ανεμιστηρες(εξαλειφεται αν τους ρυθμισεις σε χαμηλες στροφες), ειτε απο τον κομπρεσσορα. Εν αντιθεση με το προμι που ειχα το οποιο με ρυθμιση των ανεμιστηρων περιπου στο 50% ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Το Vapo εχει πολυ καλυτερη κεφαλη και πολυ πιο γελοιο τροπο τοποθετησης απ'οτι το prometeia. Στην πρωτη περιπτωση το μονο που κανεις ειναι να τοποθετησεις 2 σφουγγαρακια στην μητρικη και να βιδωσεις την κεφαλη, στην δευτερη περιπτωση μπλεκεις με προμιτοτσιχλες, σωστη τοποθετηση τους, καλο πατημα της κεφαλης κτλ. Επισης αν χρειαστει να καθαρισεις την μητρικη απο προμιτοτσιχλα, θα εκνευριστεις αρκετα.

Η extremeprometeia προκειται να παρουσιασει καινουρια κιτ του promie, που σημαινει οτι καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο για να δεις και αυτα.

Το κακο με τα συγκεκριμενα kit ειναι οτι οταν ξεπεραστους τα Watt που αντεχουν, ξεφευγουν κατα πολυ σε θερμοκρασιες. Το Vapo XEII που δοκιμασα υποτιθεται οτι μπορουσε να απορροφησει 180Watt θερμοτητας απο τον επεξεργαστη. Απο εκει και περα ομως, οι θερμοκρασιες που εβλεπα σε full load ηταν κοντα στους +30οC.

Και κατι σαν προσωπικη αποψη. Γνωμη μου παντα ειναι, να μην επενδυσεις ενα τοσο αξιοσεβαστο ποσο για να ψυξεις εναν mobile barton.

Ειναι προτιμοτερο τα 800+ που σου ζηταει ενα ετοιμο κιτ phase change, να τα δωσεις για μια καλη αναβαθμιση. Θα εισαι αρκετα πιο γρηγορος ακομα κι αν ο Barton φτασει τα 3GHz για καθε μερα.

Link to comment
Share on other sites

+30?!!?!?ουτε με αερα δεν εχω τοσο...μηπως εννοεις -30?...δεν νομιζω το προμμυ να κατεβαζει πολυ περισσοτερο ρευμα απο το τεκ που χρησημοποιω τωρα με δικο του τροφοδοτικο...ποσα βατ κατεβαζει??οσο για την θερμοτητα...ο επεξεργαστης μου οπως σκοπευω αν ο θεος βαλει το χερι του ..να τον χρησημοποιησω,ειμαστε περιπου στα 170 με 180 βατ...

Link to comment
Share on other sites

με 800 ευρω τι αναβαθμιση να κανω???Για να περασω σε Α64 νομιζω οτι θελω πολυ περισσοτερο απο 800 ευρω...επεξεργαστης,μητρικη μνημες..ξεχασα τιποτα?Ενας μπαρτον στα 3γκιγκα ειναι πολυ γρηγορος παντως...σε συγκριτικα που ειδα στο νετ ειναι πανω κατω σαν εναν FX55 default

Link to comment
Share on other sites

Εννοω +30 και δεν ειμαι ο μονος που το ειδε. Απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση το Vapo δεν ηταν το LS αλλα το XEII. Η διαφορα τους ειναι στα Watt που μπορουν να αποβαλλουν απο τον επεξεργαστη. Το XEII μπορει να "τραβηξει" 180Watt θερμοτητας ενω το LS 240.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από LoWRiDeR

με 800 ευρω τι αναβαθμιση να κανω???Για να περασω σε Α64 νομιζω οτι θελω πολυ περισσοτερο απο 800 ευρω...επεξεργαστης,μητρικη μνημες..ξεχασα τιποτα?

Επεξεργαστη-μητρικη και VGA θελεις. Οι μνημες που εχεις ειναι οτι πρεπει εκτος αν θελεις να αναβαθμισεις σε 1GB.

Α64 939 Venice 3500+ 266

P4 3.2 Prescott 64-bit 260

Μητρικη DFI NF4 Ultra-D 165

Abit AS8 85

Και για VGA

Sapphire X800 215

Prolink 6600GT 175

Οπως βλεπεις, περιπου με 650 εχεις αγορασει αυτα που χρειαζεσαι. Αν θελεις και για μνημες σου περισσευουν αλλα 150 περιπου με τα οποια μπορεις να αγορασεις 1GB UTT, ακομα και μεταχειρισμενες μεσα απο το φορουμ. Τα συγκεκριμενα πραγματα εννοειτε οτι ακομα και στα default ειναι πιο γρηγορα απο το συστημα που εχεις τωρα, ποσο μαλλον αν κλοκαριστουν καλα με το peltier που εχεις.

Αν δωσεις κιολας τα πραγματα που εχεις, ακομα και στην ξεφτυλα(150) μπορεις να χτυπησεις και ενα πολυ καλο τροφοδοτικο. Και εισαι κυριλλε απο ΟΛΕΣ τις αποψεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι εχετε δικιο,ειχα την εντυπωση οτι ηταν παραπανω απο μητρικη κ επεξεργαστη...αλλα αν μπορεις,τα κανεις ολα χεχε,θα αναβαθμισω κ θα παρω κ το κομπρεσερ!η καλυτερη μητρικη για α64 ειναι αυτη που μου προτεινε ο τζαξ?υπαρχει κ σε SLI εκδοση?

Link to comment
Share on other sites

Χμ ομορφα....ωρα να περασουμε σε Α64 λοιπον!σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες παιδια,θα συνεχισουμε τα περι κομπρεσερ αφου κανω την αναβαθμιση!

Υ.Γ. ο venice ειναι ο καλυτερος πυρηνας μετα τον FX?παρατηρησα οτι εχει μονο 512KB L2..(μη βαρατε εχω μεινει λιγο πισω στην εξελιξη τον επεξεργαστων κ δεν ξερω τι παιζει!)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.