Jump to content



Αγορά νέου υπολογιστή....


nickthegreek

Recommended Posts

Παιδιά ανέλαβα να κάνω ένα pc για έναν φίλο.... τι λέτε για τις παρακάτω επιλογές?

ΚΟΥΤΙ : Τhermaltake Shark

CPU : AMD 64 3200+

MNHMEΣ : 2* ΟCZ HIGH PERFORMANCE 256MB CLS 2.5 PREMIER SERIES

MHTRIKH : GIGABYTE-K8NF9 939

VGA : MSI 6600 GT 128 PCI E

ΣΚΛΗΡΟΣ : ΜAXTOR 6B200MO 200GB SATA

Τροφοδοτικό : Chieftec

dvd r-w : ΝEC ND-3540 DL

Το συνολικό κόστος μαζί με την οθόνη, πλητρολόγιο, ποντίκι κτλ δεν θέλω να ξεπερνάει τα 1400 Ε. Τα περιφερειακά κοστίζουν 360 Ε. Oπότε το pc δεν θα ήθελα να κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ. Ποιο πολύ προβληματίζομαι για την κάρτα γραφικών... έχετε να προτείνετε τίποτα καλύτερο με τα ίδια λεφτά? Το pc to θέλει για λίγα παιχνίδια, οffice, μουσική και λίγο internet...

Link to comment
Share on other sites

βαλε καλυτερα 1gb ραμ για να είσαι καλλυμένος . Αν δεν ενδιαφέρεσαι για o/c πάρε 2χ512 kingston . Επισης , έχεις κάνει πο9λύ καλη επιλογή σχετικα με τα άλλα συστατικα του pc , μεγειά:):)

Link to comment
Share on other sites

Για o/c δεν ενδιαφέρεται ο υποψήφιος χρήστης:) . 1 gb το σκέφτηκα και εγώ αλλά αν επέλεγα καλής εταιρείας μνήμες το συνολικό κόστος θα ανέβαινε πράγμα που δεν θέλω..

Τι λέτε για αυτές όμως... Βλέπω ότι πάνω κάτω στην ίδια τιμή είναι...http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554950

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι για το λειτουργικό. Τι προτείνετε? Να βάλω τα χp home Που τα έχω γνήσια ή τα 64 edition? Θα έχω πρόβλημα με τα τελευταία σε διάφορες εφαρμογές?

Link to comment
Share on other sites

Νίκο μήπως, λέω μήπως ξέχασες να πεις σε ποιά "κατηγορία" ανήκει αυτός ο χρήστης; Τώρα είδα το thread σου εδώ και με αυτά που γράφεις πιθανότατα κάτι τέτοιο θα σου πρότεινα κι εγώ. Αλλά όταν ξεκινάς και δεν ξέρεις τι θα πει ανάλυση και του βάζεις 6000GT και 1GB Ram τι να τα κάνει; Στο βρόντο πάνε. Όπως σου είπα και στο MSN, φτιάξε κάτι πάνω σε celeron/sempron με 512MB DDR και μια μικρομεσαία κάρτα γραφικών, ρίξε τα υπόλοιπα σε μια καλή οθόνη και ένα printer/πολυμηχάνημα και είσαι μάγκας... ;)

Link to comment
Share on other sites

Τα 64μπιτα δεν τα έχω δουλέψει, αλλά απ' ότι ξέρω προς το παρόν είναι άχρηστα. Ούτε drivers καλά καλά δεν υπάρχουν, αλλά ούτε και πολλά προγράμματα. Βάλε αυτά που έχεις ή καλύτερα professional.

Το σύστημα είναι καλό. ’σε τις ΟCZ και βάλε 1GB απλές μνήμες (κινγκστον, twinmos), αφού oc δεν προβλέπεται...

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι παρατήρησα,όλοι λέτε να πάρει 1GB μνήμη,μπορείτε να μου εξηγήσετε τον λόγο?????

Μήπως θα κάνει κάτι που να απετεί μνήμη; Μήπως θα κάνει επεξεργασία video DVD(Που απετεί πάνω από 512 μνήμη) ή θα ασχολθεί με oc;

Εγώ πιστεύω μια χαρά είναι 512 για τις απετήσεις που έχει το παλικάρι,τώρα όλο το υπόλοιπο pc είναι μια χαρά,και θα του κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα,ενώ αν του πάρει κανα Celeron με μεσσαία VGA ίσως να χρειαστεί σε 1,5 χρόνο αναβαθμήσεις;)

*Όλα αυτά τα λέω φιλικά πάντα δεν πιστεύω να παρεξηγήθηκε κανείς.

’ποψη μου,μια χαρά είναι το pcακι που έφτιαξες φίλε Νίκο,αλήθεια τι περιφεριακά θα του πάρεις (monitor-ηχεία)

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ και εγώ με τον morius, μόνο με την μνήμη αν υπάρχει οικονομικό περιθώριο καλό θα ήταν να έχει 1GB αλλά και να μήν το έχει με τις απαιτήσεις που έχει για το νέο pc ειναι ok. Αν πάλι θέλει σιγά σιγά να μπαίνει και σε κάτι παραπάνω απο internet,games κ.τ.λ και να ασχοληθεί και με επεξεργασία dvd ή κάτι παρόμοιο καλό θα ήταν να δώσει κάτι παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά ηρεμία λίγο! Εδώ ο morius παίζει με ένα PIII, εγώ με τον 2.8c, τα 512MB μνήμη και την 9600XT (και παλιότερα με την MX440), πολλοί από εμάς επίσης ίσως να έχουν αντίστοιχα με εμένα συστήματα ή και μικρότερα και όμως κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας χωρίς πρόβλημα και συνήθως έχουμε πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από ένα 13χρονο που τώρα παίρνει το πρώτο του PC και πριν δεν υπήρχε καν ένας 486 στο σπίτι. Πρέπει πάντα να σταθμίζουμε τις ανάγκες μας. Δε λέω να πάει να πάρει τα πιο φτηνά και εξευτελιστικά εξαρτήματα που θα βρει αλλά κάτι καλό από την οικονομική σειρά καθώς προσωπικά βάζω στοίχημα οτι αποκλείεται να χρησιμοποιήσει το 50% των δυνατοτήτων του μηχανήματος για πάρα πολύ καιρό. Συνήθως τουλάχιστον, όσους ξέρω που είναι στην ίδια θέση, θέλουν το PC να παίζουν κανένα pac man, tetris ή 3D παιχνίδια σε χαμηλές αναλύσεις, να γράφουν ένα κειμενάκι για εργασία ή για την πλάκα τους στο word, να κάνουν αφηρημένα σχέδια στο MS Paint κ.τ.λ. Τώρα αν αυτός έχει πάρει το μικρόβιο από το Νίκο και αρχίσει αμέσως να ασχολείται τόσο, τι να πω, αυτός το ξέρει.

Συμπέρασμα: Πιστεύω οτι τα λεφτά για τα παραπάνω (A64, 1GB RAM OCZ, 200GB HDD κ.τ.λ.) είναι πεταμένα και πιστεύω οτι καλύτερα είναι να στήσει ένα μηχάνημα με π.χ. 700, βάζοντας ένα celeron ή sempron, 512MB Ram Kingstone ή Twinmos ή άλλη αντίστοιχη, ένα 80άρη ή το πολύ 120άρη δίσκο και μια μικρομεσαία κάρτα με 100-120 και να δώσει τα υπόλοιπα σε πιο χρήσιμα γι'αυτόν πράγματα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι μια καλή οθόνη η οποία και μένει στο μέλλον και απο αυτή εξαρτάται κατα ένα μεγάλο μέρος αν θα χρειαστεί από τα 13 του να βάλει γυαλιά, ένα καλό σετ ηχεία μιας και θέλει να ακούει μουσική (επίσης βοηθάνε πολύ στις ταινίες) και ένα πολυμηχάνημα (έχουν πέσει πολύ οι τιμές) το οποίο θα τον βοηθήσει στις εργασίες του και αν βγάζει και αντίγραφα θα χρησιμεύσει σίγουρα στην οικογένεια ως φωτοτυπικό. Επίσης το να δώσεις τόσα λεφτά για αυτά τα παραπάνω και να αμελήσεις ένα εργονομικό πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι επίσης έγκλημα κατα κάποιο τρόπο αν και αν δεν χρησιμοποιεί συχνά το PC όχι τόσο.

Καλώς ή κακώς έχουμε μάθει να αξιολογούμε τα πράγματα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς και όχι με τις ανάγκες μας.

Αυτή είναι η άποψή μου, όποιος θέλει συμφωνεί, όποιος όχι, ας με πει παράλογο ή ό,τι θέλει...

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές άποψή μου είναι αρκετά καλό το μηχανάκι θα σου πρότεινα όμως ορισμένες αλλαγές. όπως:

κόψε λίγο από το σκληρό και βάλτου έναν 160άρι sata νομίζω 160 είναι αρκετά. Από αυτά που θα γλυτώσεις σπρώξτα στο να βάλεις venice πυρήνα στον athlon και αντί για τις μνήμες της OCZ δώσε 10 ευρά παραπάνω και βάλε το 1024 module της twinmos και μη βάλεις Geil γιατί κατεμέ πολύ βαβούρα έχει γίνει με αυτές τις μνήμες και δε μου αρέσει όμως η twinmos είναι αρκετά καλή εταιρεία και το έχει αποδείξει χρόνια τώρα.

Αυτά...

edit:

Με το από κάτω post μου αναιρώ μεν αυτά που σου λέω εδώ για το 1024 module αλλά σου βγαίνει 30 ευρώ πιο φθηνά για αυτό και στο έφτιαξα έτσι. Πάντως αν βάλεις και το 1024 module της twinmos θα είσαι στα ίδια λεφτά 5-10 ευρώ πάνω από τα 1000 περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν my friend,

Αν σε ενδιαφέρει βρήκα ένα συστηματάκι για σένα:

Case = Thermaltake VA 7000SWA Shark Window Silver: 117.7Euro

Cpu = Amd Athlon 64 3200+ 939 Venice BOX: 202Euro

Ram = Twinmos 2 x 512MB PC3200 400MHZ: 2x44.5Euro = 89Euro

M/B = Asus A8N SLI: 135Euro

VGA = MSI VGA 6600GT PCI-E 128MB: 190.47Euro

HDD = MAXTOR L14M200-M6Y5 200GB SATA RETAIL 3 Χρόνια Εγγύηση: 107Euro.

DVD = NEC DVD+/-R/RW ND-3540A 16X BULK Double Layer: 50.5Euro

PSU = TAGAN TG480-U01 480W BLACK: 86.8Euro

--------------------------------------------------------------

Σύνολο: 978.47Euro

Όλες οι τιμές είναι τελικές και περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.

Από το e-shop.gr.

Επειδή δεν μπορούσα να σου στείλω τη σελίδα του Build Pc στο έκανα έτσι. Ελπίζω να σου αρέσει.

Cheers :banging:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μίλησα με τον πατέρα του και του είπα και τις δύο απόψεις...

Με 1540 ευρώ αποφάσησε να πάρει ένα pc με ups mustek 800Va, printer canon pix3000, ηχεία creative inpire2,1, οθόνη eizo L568k (415 ευρώ) και το pc (γύρω στα 750 ευρώ) που αποτελείται :

Tt VA7000BWA SHARK WINDOW BLACK

HEROICHI WINDMILL 385W RETAIL

ASUS A8N-SLI

ATHLON 64 3000+ 1.80 GHz VENICE SOCKET 939

Corsair VS512MB400 VALUE SELECT 512MB DDR400 CL2.5

MSI VGA 6600GT-TD 128 PCI-E RETAIL

DVD+/-R/RW ND-3540Α 16X BULK BLACK DL

Το τροφοδοτικό και το κουτί καταλαβαίνω ότι έιναι υπερβολή αλλά ήταν ας το πω η προϋπόθεση για να πάρει γιατί ήθελε ένα μουράτο pc. Αν έπερνε ένα innovator θα κέρδιζε 140 ευρώ αλλά δεν ήθελε....τι να τον κάνω:devil:

Link to comment
Share on other sites

Αν το καλοσκεφτούμε,είναι όντως παράλογο για Α64,δίκη μου επιλογή θα ήταν εξής:

P4 2.4 - Asus P4P800 - 2 X 256 MB OCZ DDR - 120GB HDD WD ATA - VGA nVidia FX 5600 - NEC 3540A

Αυτά από hardware αν θες του βάζεις και μία SB live 5.1 όχι παραπάνω για μετέπειτα αγορά ηχείων.

Από θέμα ομορφιάς,υπάρχουν πολλά όμορφά και φθηνά κουτάκια(βάλε κουτί καλό ας πούμε) PSU δεν χρειάζετε TAGAN και γενικός ακριβό PSU , τι να το κάνει;

+ ρίξε άλλα 100 και καν το μέσα και εξω ΚΟΥΚΛΙ (Cathode lights-fans UV-Slevves-panel-round cables UV)

Από περιφερειακά να του βάλεις αρκετά καλά;) ειδικά monitor και keyboard/mouse

Για οθόνη δεν νομίζω ότι είναι απαρέτητη μία Eizo πολλά τα λεφτά, με μια LG νομίζω είναι καλυμμένος(από θέμα ματιών)

Τώρα αυτά τσάμπα τα είπα αλλα δεν πειράζει:flower:(Αφού είπες ότι πρότεινες στον πατέρα του)

Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα σου είναι πολύ καλό για αυτά που λες ότι το θέλεις και δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα εφόσον δεν είσαι φανατικός gamer. Οσο για την τιμή αν δεν έχεις άκρες με κάποιο μαγαζί για ειδικές τιμές ξέχνα την τιμή που υπολογίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.