Jump to content



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ NEC 1980FXi


Eye

Recommended Posts

Θα ξεκινήσω με το αυτονόητο:

Οτι γράφεται παρακάτω αποτελεί μια γνώμη και αντίληψη με τα δικά μου μάτια και ενός γνωστού μου που είχε την καλοσύνη να φέρει την δική του HYUNDAI L90D+(8ms) για να έχουμε και κάποιο μέτρο σύγκρισης για τα παιγνίδια με ένα ΤΝ panel.Κάποιος άλλος με τα δικά του κριτήρια ίσως έκρινε αλλιώς την οθόνη.

Και φυσικά συνδέσαμε και τις Iiyama 481S(S-IPS) και NEC 1980SX (PVA) που όπως έχω ξαναγράψει υπάρχουν στο σπίτι καθ΄ότι είμαστε τρεις στην οικογένεια με Η/Υ.

H συσκευασία περιλαμβάνει:

Οθόνη(μαύρη) με βάση ρύθμισης κλίσης/περιστροφής/άξονα περιστροφής/ύψους.

Καλώδιο ρεύματος

Καλώδια σήματος:

1) D-SUB σε DVI-A

2) DVI-D σε DVI-D

Βιβλίο οδηγιών χρήσης σε 11 γλώσσες

Κάλυμμα καλωδίων

CD ROM με αναλυτικές οδηγίες χρήσης(PDF),drivers και Software για ρυθμίσεις οθόνης και χρωμάτων.

Η Οθόνη έχει το τελευταίο panel S-IPS που εξέλιξε η ίδια η NEC και το κατασκευάζει η LG PHILIPS με άδεια της NEC.

To panel είναι το LM190E05 και είναι 8 bit+2 dither. (επιλογή από 1 δισ.χρώματα)

Εχει:

6-axis color control

10 bit look up table

10 bit gamma correction

Πρόκειται για επαγγελματικό μόνιτορ.

H οθόνη η συγκεκριμένη είναι Rev.2B (έχει βγει και 2C)

Δοκιμάστηκε με σύστημα AMD 4000+,ATI RADEON X850XT ,2GB RAM.

Η οθόνη δεν απευθύνεται σε χρήστες που κυνηγούν το design σε μια οθόνη.Είναι χοντροκομένη κοιτάζοντάς την από πίσω ή πλάγια.Αν τοποθετηθεί με το πίσω μέρος στον τοίχο(για να μη τρομάζει τους από πίσω) τότε κοιτάζοντάς την από μπροστά είναι πολλή κομψή και δίνει την αίσθηση πολύ ποιοτικής κατασκευής.(που έχει άλλωστε).Τα πλαστικά είναι πολύ ποιοτικά και δεν «παίζουν» σε κανένα σημείο όσο και αν τα πιέσει κάποιος με τα χέρια του.

Αυτό που κάνει από την αρχή εντύπωση είναι η βαρειά βάση της.Ομως όταν έρθει η ώρα της δουλειάς γίνεται κατανοητό γιατί είναι βαρειά.Εχει έναν άψογο μηχανισμό ρύθμισης της οθόνης όπου τα πάντα γίνονται με το ένα χέρι μόνο.Σου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί με υδραυλικό σύστημα.Είτε την ρυθμίζεις καθ΄ύψος είτε την περιστρέφεις δεξιά-αριστερά είτε της δίνεις την κλίση που θέλεις,όλα γίνονται πανεύκολα με το ένα χέρι.Εντύπωση μου προκάλεσε το pivot όπου με μια ελάχιστη πίεση των χεριών η οθόνη περιστρέφεται στην κατάλληλη θέση πανεύκολα.Το καλύτερο pivot από αυτά που έχω δοκιμάσει έως σήμερα από μηχανικής πλευράς.

Καμένο pixel ή κάποιο πρόβλημα με backlight κλπ δεν έχει η οθόνη που πήρα εγώ.

Θα πω κάτι για οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή.Η οθόνη έχει άπειρες ρυθμίσεις για την παραμικρή λεπτομέρεια και χρειάζεται να ασχοληθεί ο χρήστης με αυτές.Το αποτέλεσμα θα είναι μια πραγματικά όμορφη εικόνα από άποψη ποιότητας και ζωντάνιας χρωμάτων και καθαρότητας γραμμάτων και λεπτών γραμμών (κυρίως στο AutoCAD).Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες απλές ρυθμίσεις διότι σε default εγώ δεν έμεινα ευχαριστημένος σε φωτογραφίες που τέσταρα όπου το ανοιχτό πράσινο και κόκινο χρώμα δεν ήταν φυσιολογικό.Βοηθάει σ΄αυτό το σχετικό software και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν η τελειότητα.Αρα επειγόντως calibration.

Υπάρχει ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε χρώμα

(Κόκκινο,κίτρινο,πράσινο,γαλάζιο,μπλε,ματζέντα)

Πατώντας το πλήκτρο select όταν είναι σβηστή η οθόνη και ταυτόχρονα το On μόλις ανοίξει εμφανίζεται ένα κρυφό μενού με 9 επιλογές,κάθε μια με αρκετές υπο-επιλογές όπου ρυθμίζονται ακόμα καλύτερα τα χρώματα και διάφορα άλλα που δεν τα δοκίμασα ακόμα.

Εχει Ambix Tech.που υποτίθεται ότι προσαρμόζει την οθόνη ανάλογα με τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος αλλά είναι περισσότερο «παιγνιδάκι» και δεν χρειάζεται να το πάρει κανείς στα σοβαρά.

Τα πλήκτρα μπροστά στην οθόνη είναι πολύ μικρά για τα γούστα μου αλλά το OSD είναι πλήρες και εύκολο στη χρήση.Σε περίπτωση που κάποιος συνδέσει το μόνιτορ αναλογικά έχει μια επιλογή Blacklevel όπου μπορεί να ρυθμιστεί αποκλειστικά το μαύρο χρώμα.Σε DVI σύνδεση δεν υπάρχει η επιλογή το μαύρο ρυθμίζεται αυτόματα.Το μαύρο δεν είναι εντελώς κατάμαυρο.Πάντως είναι μαύρο και όχι απόχρωση ή κάτι άλλο.Απλά δεν είναι «πίσσα».Δεν ενοχλεί καθόλου και δεν επηρεάζει καμιά κατάσταση σε καθημερινή χρήση και δεν γίνεται αντιληπτό αν δεν "ψαχτεί" κάποιος ειδικά σ αυτό.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Για office,internet,video,DVD,photoshop και παρόμοια που δοκιμάσαμε είναι μια άριστη oθόνη.Δεν κουράζει,έχει πεντακάθαρη φωτεινή με ζωηρά χρώματα εικόνα και χαίρεσαι να δουλεύεις μ΄αυτήν.

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ

Δοκιμάσαμε τα HL2,DOOM3,FarCry επειδή θεωρούνται απαιτητικά παιγνίδια.Αν και η οθόνη είναι σίγουρο ότι δεν σχεδιάστηκε για games τα πάει πολύ καλά στον τομέα αυτό και σίγουρα καλύτερα από όλες τις προηγούμενες S-IPS.

Δηλαδή μπορεί κάποιος να παίξει τα πάντα .Κρίθηκε αυστηρά από τον γνωστό μου που έφερε την HYUNDAI και ο οποίος σαν hardgamer δοκίμασε τις δυνατότητες της οθόνης (εγώ δεν έχω την κατάλληλη game-πείρα).

Είπε ότι η HYUNDAI ήταν πολύ καλύτερη σε ταχύτητα σε όλα τα παραπάνω παιγνίδια και ότι η NEC του θυμίζει στην ταχύτητα την LG1915s που είχε πριν.Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν «κολώνει» σε κανένα παιγνίδι.Φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με οθόνες τύπου HYUNDAI L90D+ που τα παιγνίδια αποτελούν το δυνατό σημείο τους.

Την βαθμολογήσαμε υποκειμενικά με τα δικά μας κριτήρια με άριστα το 10 και καταλήξαμε στα εξής:

Ποιότητα χρωμάτων μετά το calibration 9,5 (μείον, λόγω μαύρου)

Συνολική ποιότητα εικόνας (αυτή που αντιλαμβάνεται ο χρήστης) 10

DVDs,VIDEO 10

Εφαρμογές 10

Παιγνίδια του στυλ που δοκιμάσαμε(fps) 8,5 (σε σύγκριση με την HYUNDAI )

Εργονομία 10

Οffice,internet 10

H οθόνη αυτή των 615 Ευρώ δεν απευθύνεται φυσικά σε hardgamers.Aλλά στα χρήματα αυτά και δεδομένου ότι η επόμενη οθονη με σχεδόν παρόμοιες δυνατότητες(ΕΙΖΟ) ξεπερνάει τα 1300 ευρώ,είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που ασχολείται σοβαρά με επεξεργασία εικόνας,σχεδίου,video κλπ.Χωρίς όμως να του στερεί την ευχαρίστηση να παίζει και το αγαπημένο του παιγνίδι με κάποια «μείον» που δεν θα του χαλάσουν όμως πολύ την απόλαυση του παιγνιδιού.

Οτιδήποτε αρνητικό η θετικό προκύψει θα το γράψω στο μέλλον.

Φωτο δεν έβαλα διότι αυτές που έβγαλα με το κινητό είναι άθλιες.(αν όμως αυτό δεν σας πειράζει τις βάζω)

Το thelab πάλι το τιμήσαμε :inlove: Πρώτη παρουσίαση της NEC1980 FXi σε ελληνικό site!!:D

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά λόγια.:)

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 00:56]

πολυ ωραια...αλλα ειναι καπως παχια ή μου φαινεται?

Είναι σε σχέση με άλλες.Είπαμε δεν κάνει για όποιον ενδιαφέρεται για design.Eμένα δεν με ενοχλεί διότι δεν με απασχολεί το πίσω αλλά αυτό που βλέπω από μπροστά.

Link to comment
Share on other sites

οντως απο μπροστα ειναι απιστευτη...παντα μου αρεσαν οι μαυρες οθονες με μικρο πλαισιο...και αν και παχια οπως ειπα πριν δεν ειναι ασχημη...ειναι ομορφα τετραγωνισμενη... και απο επιδοσεις φαινεται να ειναι αστερι...καλοριζικη βασικα...ξεχασα να στο πω πριν.. :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 12:23]

οντως απο μπροστα ειναι απιστευτη...παντα μου αρεσαν οι μαυρες οθονες με μικρο πλαισιο...και αν και παχια οπως ειπα πριν δεν ειναι ασχημη...ειναι ομορφα τετραγωνισμενη... και απο επιδοσεις φαινεται να ειναι αστερι...καλοριζικη βασικα...ξεχασα να στο πω πριν.. :)

Ευχαριστώ haris.Aπό μπροστά όντως είναι όμορφη και επειδή ήξερα ότι έχει μικρό πλαίσιο

προτίμησα το μαύρο χρώμα.

post-3048-1416072038,7375_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ας πω κι εγώ ο απαιτητικός αγοραστής (:p), εύγε Eye!!! Μεγειά και να τη χαρείς μέχρι την επόμενη φυσικά!!! Το ενθαρυντικό είναι ότι από backlight δεν παρατήρησες προβλήματα και ότι το μαύρο είναι μαύρο! Αν και όχι πίσσα... Μάλιστα. Πολύ καλή οθόνη από τη NEC!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από geolast [Σήμερα, στις 15:21]

Ας πω κι εγώ ο απαιτητικός αγοραστής (:p), εύγε Eye!!! Μεγειά και να τη χαρείς μέχρι την επόμενη φυσικά!!! Το ενθαρυντικό είναι ότι από backlight δεν παρατήρησες προβλήματα και ότι το μαύρο είναι μαύρο! Αν και όχι πίσσα... Μάλιστα. Πολύ καλή οθόνη από τη NEC!

Ενας σε ξένο forum διαμαρτυρήθηκe για κάποιο backlight-προβληματάκι που ωστόσο όπως λέει δεν ενοχλεί καθόλου και μόνο με μαύρο φόντο σε ολόκληρη την οθόνη φαίνεται κάπως πάνω δεξιά.Ηταν βέβαια rev.1 οι οθόνη του και μάλλον μετά διορθώθηκε φαίνεται.Ή ίσως έχει υπερευαίσθητα μάτια ο τύπος.

Geolast υπομονή μέχρι να γίνει το review της P19-2 από τον Mill.Αντε μπας και παραγγείλεις επιτέλους κάποια οθονη.:)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό review, μπράβο. Απο γωνίες θέασης τι λέει? Επίσης, καλό θα ήταν (αν υπήρχε μια ψηφιακή φωτογραφική) να έβγαζες μερικές φωτογραφίες με την οθόνη σε λειτουργία για να πάρουμε μια μικρή ιδέα απο την ποιότητα εικόνας.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφιακή δεν υπάρχει δυστυχώς.Από γωνίες θέασης πολλή καλή.Ακριβώς να πω μοίρες(στην πράξη)δεν ξέρω.Στα χαρτιά πάντως την δίνουν 178.Tα υπόλοιπα χαρακτηριστικά εδώ:

http://prad.de/en/guide/ergebniss_vergleich.html?pradid=3cb62cdaaffae91c4721b9edaf6daa64&8%5B%5D=0&10%5B%5D=0&12%5B%5D=0&13%5B%5D=0&14%5B%5D=0&15%5B%5D=0&16%5B%5D=0&17%5B%5D=0&18%5B%5D=0&19%5B%5D=1826&20%5B%5D=0&21%5B%5D=0&22%5B%5D=0&23%5B%5D=0&24%5B%5D=0&26%5B%5D=0&29%5B%5D=0&30%5B%5D=0&32%5B%5D=0&37%5B%5D=0&39%5B%5D=0&40%5B%5D=0&42%5B%5D=0&46%5B%5D=0&50%5B%5D=0&55%5B%5D=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=Compare

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διάβασα σε άλλο θέμα για την εγγύηση της NEC και μπήκα στο site της Quest και είδα ότι για αντικατάσταση έχουν δικαίωμα να δώσουν άλλη μεταχειρισμένη οθόνη!!! Δηλαδή αν έχει καμμένο pixel άπό την 1η ημέρα και μου την αλλάξουν μπορούν να μου φέρουν κάποια που μπορεί να είναι επισκευασμένη 2 ετών; Και ήμουν έτοιμος για την 1980Fxi... :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.