Jump to content



το καινούριο μου θερμόμετρο


crmaris

Recommended Posts

Μιας και είπα να ασχοληθώ με το άθλημα του phase change σε βάθος αποφάσισα να αγοράσω ένα καλό θερμόμετρο. Από την Ελλάδα δεν ασχολήθηκα καθόλου να ψάξω μιας και οι τιμές είναι απαγορευτικές έτσι μετά απο συνεννόηση με τον μετρ του είδους Χρήστο (Unseen) παράγγειλα από έξω το CHY 502 .

To θερμόμετρο μπορεί να μετρήσει με τα κατάλληλα thermocouples από -200 εως +1050!! βαθμούς κελσίου με j-type thermocouple και από -200 ως +1370 βαθμούς κελσίου με Κ-type.

Δέχεται είσοδο από 2 thermocouples ταυτόχρονα και μπορεί να σου καταγράφει τιμές θερμοκρασίες στην μνήμη του για κάποιες ώρες (20) και να σου παρουσιάζει μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία καθώς και τον μέσο όρο.

Σβύνει από μόνο του αν δεν δέχεται σήμα μέτρησης μετά από μισή ώρα.Παίρνει μία μπαταρία 9volt και ζυγίζει 365 γραμμάρια:p .Συνοδεύεται από 2 thermocouples K-type τα οποία μου είπανε ότι μετράνε αξιόπιστα μέχρι τους -50 και αγόρασα άλλα 2 για να έχω καβάτζα;) . Το reading rate είναι μία φορά το δευτερόλεπτο και μπορεί να απεικονίσει μέχρι δυο διαφορετικές μετρήσεις θερμοκρασίας ταυτόχρονα..

Παρακάτω μερικές photo

post-403-1416072041,2802_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

photo 4

Σε λίγο καιρό θα το δείτε και σε δράση. Τώρα που τέλειωσα με την εξεταστική έχω μπόλικο ελεύθερο χρόνο (αν εξαιρέσω την δουλειά μου αλλά θα χτυπήσω και άλλη άδεια). . Όταν βγάλω το evaporator του prommie θα βάλω ένα probe από κάτω να δω σε full load τι γίνεται. Αν και το σπίτι μου είναι πολύ ζεστό τώρα και δεν θα έχω και τις καλύτερες μετρήσεις. Σε λίγο καιρό έρχεται και μια έκπληξη χε χε. Το ψιλοβαρέθηκα το prommie:D

post-403-1416072042,2111_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

[ Ελπίζω να τέλειωσες με τις φωτογραφίες γιατί ανυπομονώ να απαντήσω! ]

Πολύ καλό! Φαντάζομαι θα μετράει με ακρίβεια 2-3 δεκαδικά ψηφία;;;

EDIT: Γ@μώτο, με πρόλαβε ο esdee!

Link to comment
Share on other sites

ξέχασα τιν τιμή. Το θερμόμετρο μαζί με τα μεταφορικά και τα 2 επιπλέον thermocouples κόστισε 100 ευρό. Συν 17 ευρό τα έξοδα για την κατάθεση στην τράπεζα σε λογαριασμό του εξωτερικού 117 ευρό όλα μαζί.

Thanks again Unseen for the info. Στην Ελλάδα για να βρεις τέτοιο θερμόμετρο θα πληρώσεις ακριβά..

Link to comment
Share on other sites

Thanks παιδιά

@Εsdee το δικό μου τελευταίο κομμάτι ήτανε:D . Ασε που έπαθε πλάκα η κοπέλα που μου απαντούσε στα mail. Με ρώταγε που τους βρήκα κτλ. To ποιο καλό ήτανε ότι μου έλεγε πως μέχρι -50 μετράνε όλα τα θερμόμετρά τους. Όταν τους είπα πως κάποιος (unseen) που πήρε θερμόμετρο από αυτούς μέτρησε μέχρι -160 τόσο έπαθε πλάκα

@nickstamat 5 ψηφία έχει η οθόνη του. Για τα δεκαδικά δεν το δοκίμασα ακόμη μιας και σήμερα το είδα και εγώ αλλά πιστεύω να μετράει αρκετά :)

Link to comment
Share on other sites

μπραβο και απο μενα για την μινι παρουσιαση...........ελπιζουμε να το δουμε και σε δραση μεχρι να τερματισει στα -ΧΧΧ(τριψηφιο νουμερο....χεχεχεχε)

περιμενουμε με αγωνια τις εξελιξεις:T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.