Jump to content


κατεστραμενη cpu?


killer55555

Recommended Posts

Προσπαθησα αυτες τις μερες να τοποθετησω το hardcano που ειχα και καθοταν.Βαζω λοιπον εναν απο τους σενσοπες αναμεσα στον επεξεργαστη και την ψυχτρα,τοποθετω και θερμοαγωγιμη και τον αφηνω καμια 10αρια ωρες με το toast να δουλευει.Την αλλη μερα και αφου το pc λειτουργουσε κανονικα,λεω να συνδεσω ολο το hardcano με τους ανεμιστιρες του κουτιου μου.Μολις τελειωνω με ολη την συνδεσμολογια παω να ανοιξω το pc και τιποτα.Το pc επαιρνε για λιγο ρευμα και αμεσως εκλεινε.Μια στις δεκα ανοιγε αλλα δεν αναγνωριζε τη cpu.Για να βοηθησω εχω dfi sli-dr και μενουν ανοιχτα και τα 4 λαμπακια.Αφου λοιπον δεν ανοιγε λεω να βγαλω την ψυχτρα για να δω τι γινεται.Με το που ξεκουμπωνω την ψυχτρα(stock) και παω να την βγαλω αυτη δεν κουνιοταν καθολου.Ετσι λοιπον χρησιμοποιησα πιο πολυ δυναμη με αποτελεσμα να βγει η ψυχτρα μαζι με την cpu!!!Καναδυο pin ψιλοειχαν στραβωσει.Σας εχει συμβει ποτε αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Συχνό φαινόμενο να βγαίνει η cpu μαζί με την ψύχτρα.

Όταν λες "Βαζω λοιπον εναν απο τους σενσοπες αναμεσα στον επεξεργαστη και την ψυχτρα" τι ακριβός εννοείς???

Link to comment
Share on other sites

λάθος. Μέγα λάθος (που έχω κάνει και εγώ). Ο σένσορας μπαίνει ΔΙΠΛΑ και όχι ΠΑΝΩ στον επεξεργαστή. Δλδ τον κολάς στην κάτω μεριά της ψύκτρας κατα τέτοιο τρόπο ωστε απο τη μία να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τον επεξεργαστή αλλά και να είναι όσο πιο κοντά γίνεται. ΑΝ και δεν νομίζω να είναι αυτή η αιτία...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από δολοφονος

Πανω απο το ασημενιο καλυμα της cpu .

Στο πλάι ή από πάνω? Γιατί αν το έβαλες από πάνω :computer:

Δοκήμασέ τον αν μπορείς σε άλλη m/b... αλλιώς βουρ για RMA...

Link to comment
Share on other sites

Καλά και μένα είχε βγει ο επεξεργαστής μαζί με την ψύχτρα αλλά δεν έχει πρόβλημα ακόμα και που στράβοσαν.Το να ανάβει για πολύ λίγο και μετά να σβήνει δεν την είχα πάθει με μητρική αλλά με δίσκο,και μετά διαπιστωσα οτι υπήρχαν καμένοι πυκνωτές και μύριζε έντονα βακελίτης.Αμα ήταν καμένος ο επεξεργαστής τότε θα άναβε για πολύ ώρα αλλά δεν θα έκανε τίποτα,σαν να μην είναι καν τοποθετιμένος πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, ο σένσορας του hardcano δεν μπαίνει μεταξύ ψύκτρας-επεξεργαστή

Γι' αυτό όταν έβγαλες την ψύκτρα σου βγήκε και η cpu μαζί , έλιωσε ο σένσορας με αποτέλεσμα να κολλήσουν μεταξύ τους

Όπως είπαν και τα παιδιά , μπαίνει ή στο πλάι , ή κάτω από την cpu όπως πιθανώς θα διάβασες και στις οδηγίες του hardcano

Πάντως κακά τα ψέματα , πολύ έχουν κλάψει επεξεργαστές με αυτόν τον σένσορα , τις περισσότερες φορές από λανθασμένη τοποθέτησή του

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω το ανεφερα ποιο πανω οτι μια στις δεκα ανοιγει κανονικα,αλλα οση ωρα και να τον αφησω η μητρικη δεν τον βλεπει.Οπως δηλαδη συμβαινει σαν να μην υπαρχει καθολυ cpu πανω στη μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από δολοφονος

...Με το που ξεκουμπωνω την ψυχτρα(stock) και παω να την βγαλω αυτη δεν κουνιοταν καθολου.Ετσι λοιπον χρησιμοποιησα πιο πολυ δυναμη με αποτελεσμα να βγει η ψυχτρα μαζι με την cpu!!!Καναδυο pin ψιλοειχαν στραβωσει.Σας εχει συμβει ποτε αυτο?

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=6493&highlight=cpu :o

Link to comment
Share on other sites

Eφόσον δεν βλέπει cpu και ανοίγει κανονικά μάλλον έχει καεί ή έχει χαλάσει. Αλλά για καλό και για κακό δοκίμασε την και σε άλλο υπολογιστή για να είσαι 100% σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είχα βάλει και εγώ λάθος τον σένσορα αλλά το κατάλαβα μάλλον εγκαίρως (με μια polo735). Αλλά αργότερα από την πίεση να την βάλω την δευερη φορά έκαψα την μητρική (η την ράγισα η κάτι τέτοιο)....

Link to comment
Share on other sites

Τελικα η cpu ειναι ενταξει.Μαλλον η μητρικη κατι εχει παθει απο την ολη ιστορια και δεν μπορω να καταλαβω τι.Απο εβδομαδα θα την τσεκαρω και αυτη και αν δεν παιξει ειμαι για rma.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.