Jump to content



ΤΙ ΕΚΑΝΑ Κ ΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ :D


Maz00nga

Recommended Posts

Ναι, το Καραβλαχιαν Μπασκετ Προτζεκτ ξεκινησε κ τελειωσε η v1.0 :p

Μα ποιο μπασκετ?..

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΟΒΟΥΛΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ! (Αστειακι)

Και να που εχω να δειξω κ εγω μερικα βλαχικα κατασκευασματα!

Ξεκιναμε με μια γενικη εικονα του κουτιου μου: http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/geniki_eikona.JPG

Αυτος εδω ειναι ο ανεμιστηρας εξοδου:http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/exhaust.JPG

Αυτος της εισοδου:http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/intake.JPG

Φαινεται η τοποθετηση των δυο σκληρων , ο ενας στο 3.5αρι φατνιο κ ο αλλος με προσαρμογεα στο 5.25 . Για την ψυξη τους χρησιμοποιειται ο ανεμιστηρας εισοδου με την εξης πατεντα : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/patenta.JPG

Το βουητο ομως μου την βιδωνει κ λεω να δω πως θα τους σκασω... Υλικα εχω, λεφτα δεν εχω, πιανω οτι βρω κ αρχιζω :Ρ

Η πρωτη ιδεα ηταν αυτη εδω : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/prwta_Stirigmata.JPG

Δημιουργειται λοιπον μια κατασκευη που θα φιλοξενει τους δυο σκληρους με κενο αναμεσα τους, πλαστικη γιατι δεν υπαρχει μεταλλο κ γιατι δουλευεται ευκολα. Για την στηριξη χρησιμοποιουνται βιδες καθως κ λιγο μονωτικο για τους κραδασμους : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/prwti_idea_monwtikou.JPG

Αυτα απαρτιζουν το συστηματακι : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/ola_mazemena.JPG κ αφου βιδωθουν (συγνωμη που ξεχασα να βγαλω φωτο...) τα τυλιγω με προστατευτικο συσκευασιας (οτι βρηκα εβαλα μεχρι να αγορασω αφρωδες μονωτικο :p ) και τα τοποθετω και μοιαζει καπως ετσι : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/prwti_idea_topo8etimeni_closeup.JPG

Και καπως ετσι ακομη : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/prwti_topo8etisi.JPG Τα σιντια τα εβαλα απο κατω για να υπερυψωθει το συστημα κ να ψυχεται καλυτερα.

Ομως δεν ημουν ικανοποιημενος απο την κατασκευη αν κ ο θορυβος ειχε ηδη μειωθει αρκετα. Οποτε οπως βλεπω τα Σιντια λεω να τα χρησιμοποιησω! Και γινεται κατι τετοιο :

http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/2i_idea_front.JPG διακρινονται ελαφρα τα pad που εκοψα απο το μονωτικο. http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/2i_idea_side.JPG ετσι δειχνει απο το πλαι. Τα pads στην κορυφη δεν ειχαν νοημα. Οι βιδες δεν ειναι συμμετρικα τοποθετημενες γιατι το τρυπημα μου δεν ηταν ακριβες (3 η ωρα το πρωι τι να κανεις :Ρ) Τυλιγμενη με το κυψελοειδες προστατευτικο : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/2i_idea_side.JPG Και απ το πλαι : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/2i_idea_wrapped_angled.JPG

Μεσα στο κουτι : http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/2i_idea_topo8etimeni.JPG

Το καλο με αυτη την ιδεα ειναι οτι ειναι ακριβως 12 εκατοστα η φατσα της οποτε τοποθετειται ανετα ενας 12αρης για βελτιστη ροη αερα. Επισης δινει πιο πολυ ανεση στην τοποθετηση κ μεγαλυτερα κενα μεταξυ σκληρων. Αυτην χρησιμοποιω τωρα κ επεσε αρκετα ο θορυβος των σκληρων, ωστε πλεον να διακρινω το τροφοδοτικο μου ως θορυβωδες κ τον ανεμιστηρα της CPU! Με λιγα λογια, ειδα διαφορα :) Η ολη κατασκευη ειναι πισω απ τον ανεμιστηρα του Intake oποτε και ψυχεται :) Καλημερα μας τωρα κ θα τα πουμε σε λιγες ωρες γιατι πρεπει κ να κοιμηθω :)

Link to comment
Share on other sites

Όταν είδα στον τίτλο το ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ, νόμισα ότι πέταξε σπίθες!!!

Για τις φωτο θα συμφωνήσω

Access to this site will be restored within an hour. Please try again later.

http://www.geocities.com/wreck_n_havoc/ola_mazemena.JPG

Link to comment
Share on other sites

Τα πρωτα στηριγματα για το συστημα Μπασκετ :Ρ

Οι τρυπες μπορουν να ανοιχτουν ειτε σημαδευοντας τις τοποθετωντας τα πλαστικα πανω στον σκληρο, ειτε μετρωντας. Ανοιχτηκαν με σιδηροτρυπανο, κατα προτιμηση αριστης ποιοτητας για να τρωει υλικο χωρις να καιει το πλαστικο. Απαραιτητη προυποθεση χαμηλες στροφες κ ενα κομματι ξυλο απο κατω! Ποτε μην πιεζετε πλαστικο με το τρυπανι, θα ραγισει αν ειναι σκληρο!

post-3200-1416072056,432_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τα στηριγματα των δισκων με μονωτικο στα πλαγια, το οποιο χρησιμοποιειται στα κουφωματα! Χρησιμευει τοσο στους κραδασμους οσο κ στην καλη στιρηξη των δισκων, αν βιδωσετε κατευθειαν πανω στο πλαστικο μπορει να το ραγισετε!

post-3200-1416072056,4438_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μετα απο την ελαχιστη επιτυχια του συστηματος αυτου (μικρη αποσταση μεταξυ σκληρων, κακο υψος, κακη ψυξη) εψαχνα για αλλα στηριγματα! Τα σιντια με τα οποια ειχα υπερυψωσει την κατασκευη εδωσαν την ιδεα. Εδω ειναι οι σκληροι μονταρισμενοι. Αποφασισα να μην τοποθετησω λουριδες μονωτικου αυτη τη φορα, αλλα μονο κομματια, για να μενει ενα ελαχιστο κενο κ να ρεει ο αερας.

post-3200-1416072059,7178_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πλαινη φωτο της κατασκευης. Οι βιδες δεν ειναι ομοιομορφα τοποθετημενες γιατι δεν ανοιχτηκαν ολες οι τρυπες σωστα, μερικες ξεφυγαν. Ευτυχως υπαρχουν 3 οπες ανα πλευρα του σκληρου.

post-3200-1416072059,752_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τυλιγμενη πλεον στο κυψελοειδες, φαινεται η αποσταση τψν σκληρων, η οποια επαρκει για την τοποθετηση μιας ωραιας ψηκτρας στον χωρο ενδιαμεσα. (Αληθεια, γιατι με ητα η ψηκτρα?.. απο το ψυχω δεν βγαινει, με υψιλον δε θα πρεπε?)

post-3200-1416072059,8148_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.