Jump to content



Αλλαγη ανεμιστηρα τροφοδοτικου (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!)


Maz00nga

Recommended Posts

Γεια σας και χαρα σας Λαμπακια! (Λαμπακια, τα (ουσ.) : Τα παιδια του Λαμπη :p)

Αποφασισα να αντικαταστησω τον ανεμιστηρα του τροφοδοτικου μου (HEC AR PT 350 αν θυμαμαι πλεον καλα ) με εναν ZALMAN ZM-F1 8cm SILENT FAN (Στο e-shop μπορειτε να δειτε μερικα χαρακτηριστικα) Παρατηρησα δε οτι η ταση που δεχεται ο ανεμιστηρας εντος του τροφοδοτικου ειναι μικρη! Αλλα αρκετα μικρη... Ετσι αποφασισα να δινω ρευμα στον ανεμιστηρα με αλλο τροπο! Κι ετσι εβγαλα το καλωδιο του ανεμιστηρα απ εξω! Καποιος ζητησε φωτος σε καποιο αλλο Θρεντ κ ετσι ακολουθουν κ αυτες :)

post-3200-1416072073,159_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εδω φαινεται που φευγει το καλωδιο απο το τροφοδοτικο. Φροντιστε να το περασετε με τροπο που να μην αγγιζει σε καποιο πολυ θερμο στοιχειο του τροφοδοτικου. Ευτυχως το καλωδιο του ανεμιστηρα ηταν αρκετα μακρυ κ ετσι το περασα κοντα στα τοιχωματα αποφευγοντας οποιαδηποτε επαφη με το κυκλωμα του τροφοδοτικου.

post-3200-1416072073,1911_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κατι τελευταιο. Ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου ηταν "χαμηλου προφιλ" (μαλλον 80*80*20 η και 15) Aρα αφου ανοιξετε το τροφοδοτικο σας κ αφαιρεσετε τον δικο του ανεμιστηρα, συγκρινετε τον με τον ανεμιστηρα που θελετε να τοποθετησετε. Μην δοκιμασετε να στριμωξετε ανεμιστηρα ασκωντας πιεση στο κυκλωμα η στα στοιχεια του. Σε καποια τροφοδοτικα, μετα την αφαιρεση του καλυμματος, υπαρχει ενα δευτερον καλυμμα, που στεγαζει αναποδα καποιο πηνιο. Αυτο συνηθως συνδεετε στο κυριως κυκλωμα με καποιο απλο κλιπακι-ακροδεκτη οποτε μη διστασετε να το βγαλετε για να κανετε χωρο για την τοποθετηση του ανεμιστηρα :) Αντε και καλες μοντιφες! (Ιn quest of a quieter PC :p )

Link to comment
Share on other sites

Οχι, ισα ισα που το τροφοδοτικο ψυχεται καλυτερα γιατι στην ιδια σταθμη ακουστικου θορυβου με τον προηγουμενο ανεμιστηρα, αυτος εδω εχει μεγαλυτερη ροη (μεγαλυτερα πτερυγια, καλυτερα ρουλεμαν, καινουριος). Ο ανεμιστηρας ειναι Silent στα 5 Volts οχι ομως κ στα 12 οπου κ ψυχει καλυτερα :) Το καλο παντως ειναι οτι ρυθμιζεται πλεον απο εξωτερικο Rheobus και οχι απο το ιδιο το PSU. Παντως μου εχει μεινει απορια γιατι δε δινει πολλα βολτ η συνδεση του ανεμιστηρα εντος του PSU... Δεν ειδα και κανενα thermal probe η τπτ παρομοιο...

Link to comment
Share on other sites

Μια και δεν έχς ανήξει ποτέ PSU μπορείτε να μου πείτε από που πέρνει ρεύμα ο μαμάτος ανεμιστήρας;

Αν πέρνει κατευθείαν από το τροφοδοτικό,κόβεις το καλόδιο από τιν ρίζα; (Για μη τυχόν βραζικυκλώματα;)

Link to comment
Share on other sites

Morius, προς το παρον προεχει η σιγαση του PCιου μου, η ομορφια θα αργησει καπως να ερθει αν κ θα το φροντισω. Η ιδεα σου ειναι μια χαρα, κ θα ναι ωραιο να βαφτει, ισως κ με UV Reactive Paint και με εναν ωραιο LEdατο ανεμιστηρα. Το δικο μου τροφοδοτικο εχει 2πινη υποδοχη για ανεμιστηρα. Πιστευω σπανια θα βρεις τροφοδοτικο με συγκολλημενο τον ανεμιστηρα πανω στην πλακετα. Αν συμβαινει αυτο κ πιανουν τα χερια σου, βαλε μια υποδοχη για να μπορεις να βαζεις κ να βγαζεις μετα ανετα οσους κ οποιους ανεμιστηρες θελεις :)

Link to comment
Share on other sites

OK κατάλαβα,όταν έβαλες τον ανεμιστήρα,έβαλες ίδιο με αυτόν που είχε σωστά; όχι μεγαλύτερο (12άρης);

Κάτι άλλο, ο ανεμιστήρας που έχει μέσα το τροφοδοτικό είχε μεγάλο καλόδιο τροφοδοσίας (σε μήκος)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από morius [Σήμερα, στις 20:44]

OK κατάλαβα,όταν έβαλες τον ανεμιστήρα,έβαλες ίδιο με αυτόν που είχε σωστά; όχι μεγαλύτερο (12άρης);

Κάτι άλλο, ο ανεμιστήρας που έχει μέσα το τροφοδοτικό είχε μεγάλο καλόδιο τροφοδοσίας (σε μήκος)

12αρης σε τροφοδοτικο με 8αρι πολυ δυσκολο (μαλλον αδυνατο) αφου τα τροφοδοτικα απο "πισω" ειναι μικροτερα απο 12εκατοστα και εχουν και πολυ περιορισμενο χωρο μεσα ,εκτος και αν αντικαταστησεις τον "κατω" ανεμιστηρα , τοτε ισως μπαινει...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Maz00nga

Παρατηρησα δε οτι η ταση που δεχεται ο ανεμιστηρας εντος του τροφοδοτικου ειναι μικρη! Αλλα αρκετα μικρη... Ετσι αποφασισα να δινω ρευμα στον ανεμιστηρα με αλλο τροπο!

τα περισοτερα τροφοδοτικα πλεον εχουν ρυθμιζομενους ανεμιστιρες αναλογα την θερμοκρασια του τροφοδοτικου για αυτο και εσυ μετρισες μικροτερι ταση.

δικιμασε να τρεξεις το τροφοδοτικο χωρις τον ανεμιστιρα του αλλα αν μπορεις βαλε λιγο φορτιο πανο του να τραβαει. και μετρα να δεις οτι το ρευμα κατα πασα πιθανοτιτα θα εχει ανεβει

Link to comment
Share on other sites

Βασικα νομιζω πως επειδη το συγκεκριμενο τροφοδοτικο ακομη κ αν φτασει στο φουλ της ισχυος του δεν εχει μεγαλη θερμικη επιβαρυνση, πρεπει να ειχε χαμηλοτερη ταση στον ανεμιστηρα, τοσο για τον θορυβο οσο κ για την αυξηση της διαρκειας ζωης του ανεμιστηρα. Θερμικο αισθητηρα δεν παρατηρησα πουθενα, και οσα χρονια το εχω παντα μα παντα δουλευε ο ανεμιστηρας με τον ιδιο τροπο... :) Παντως ειναι πολυ μ@μ@το τωρα, επιτελους αποφασιζω εγω τι θα κανει ο ανεμιστηρας :p

Link to comment
Share on other sites

Υπεταξα τις αναγκες του PSU για αερισμο :p Mιας κ ειδα την ερωτηση, ναι ο ανεμιστηρας ειχε σχετικα μικρο καλωδιο 20 ποντους περιπου, διπινο καθως κ sleevaρισμενο με μαυρο θερμοσυστελλομενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Για να μην ανοίξω καινούργιο thread, να ρωτήσω εδώ. Ρε παίδες έχω το HIPER M1000 και θέλω να αλλάξω αυτόν τον ανεμιστήρα για είναι ο μόνος από ότι εντόπισα που κάνει πολύ θόρυβο στο κουτί μου.

Ο ανεμιστήρας αυτός είναι 140 χιλιοστών, έχει ροή αέρα στα 129.76CFM και έχει επίπεδα θορύβου που αγγίζουν τα 33.9dBA.

Θα ήθελα να μου προτείνεται έναν καλό ανεμιστήρα μιας και δεν βρήκα κάτι αξιόλογο με την ίδια η και περισσότερη ροή αέρα αλλά αρκετά πιο ήσυχο, αν έχετε κάτι υπόψιν σας παρακαλώ feel free !! :)

Να πω επίσης ότι η συνδεσμολογία του είναι με δύο πιν, δεν ξέρω πόσο θα δυσκολέψει αυτό την κατάσταση !!

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινα με αφαιρεση του πλαστικου (αν δεν δημιουργει θεμα με καποιο καλωδιο)

hiper_m1000_014.jpg

Και το δικο μου-ιδια μαρκα,λιγοτερα watt-ειχε ενα που καλυπτε το μισο fan και πηρε ποδι.

Ησυχασε το κεφαλι μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.