Jump to content



Abit NF7-s rev2. Vdimm mod προβλημα!


Manolof_Ps

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι την βοήθεια όσων ξέρουν....

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Εχω την Abit NF7-S rev.2. Πρόσφατα παρέλαβα 2 μνήμες BH5 και θέλησα να κάνω Voltage mod στην motherboard για πιο υψηλό Vdimm. Δοκίμασα 2 σχεδόν ίδια Vdimm mod, αυτά που δίνουν κατευθείαν 3.3V στις μνήμες, από την γραμμή του τροφοδοτικού. Δεν με ενδιέφερε να κάνω ρυθμιζόμενο Vdimm καθώς οι μνήμες αυτές σηκώνουν άνετα τα 3.3V.

Το πρώτο Vdimm mod που έκανα είναι το παρακάτω:

Δυστυχώς αυτό δεν δούλεψε και μου στοίχησε ένα τροφοδοτικό και ένα UPS!!!!

(ακολουθεί και δεύτερο μήνυμα)

post-2794-1416072098,1055_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το δεύτερο Vdimm mod που δοκίμασα είναι το γνωστό Dirty Punk mod. Μόλις σύνδεσα το τροφοδοτικό στην motherboard, πριν ακόμα ανάψω το PC και ενώ είμαι στο Standby, παρατήρησα οτι άναβε αμυδρά το φωτάκι στο κουτί (power on) καθώς και πάνω στην motherboard τα 2 led( το κόκκινο κανονικά και το πράσινο λίγο). Δοκίμασα με 2 διαφορετικά τροφοδοτικά και είδα το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν τόλμησα να πατήσω το power ωστε να ανάψει το Pc κανονικά, καθώς φοβήθηκα οτι θα μου έκαιγε το τροφοδοτικό.

Είχε κανένας από εσάς παρόμοια εμπειρία με την abit nf7-s σε Vdimm mod? Ποιό mod ξέρετε σίγουρα οτι δουλεύει? Εχω απελπιστεί καθώς δεν έχω ακόμα ευχαριστηθεί τις μνήμες μου.

Οποιος έχει κάνει Voltage mod στην Abit NF7-s rev2 παρακαλώ να με βοηθήσει.

Σας ευχαριστώ!

post-2794-1416072098,3999_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για το 1ο vdimm=VI/O απλά το έχω δεί στο νετ, δεν το έχω κάνει. Το 2ο το έχω κάνει και αρκετοί γνωστοί και δούλεψε ρολόι. ΔΕΝ θα πάρεις και τα πιο καθαρά 3.3v στις μνήμες, ενώ το vtt στο NF7-s σταματά κάπου στα 1.45v. To καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι :

-Να μοντάρεις την 3.3 του psu σου (άμα θές 3.2+v vdimm)

-Να κάνεις το "κανονικό" vdimm mod (smd->trimmer->mosfet/ground)

-Να κάνεις το vtt mod με το cut trace αφού το 4th method του tictac σε load τα φτύνει.

Το "κανονικό" mod θα σου δώσει VI/O-0.1v άρα γύρω στα 3.2 άμα έχεις 3.3v. Ανεβάζεις την 3.3άρα στα 3.4 και να σου τα 3.3......πάντα με το vtt=vdim/2:)

Link to comment
Share on other sites

outlaw οταν έκανες το 2ο mod που παρουσιάζω, έκανες και vtt mod?

Εγω έβαλα μόνο αυτό το καλώδιο, χωρίς να κάνω και vtt mod. Απλώς είδα να ανάβει λίγο το φωτάκι στο case και το πράσινο στην motherboard, ενώ βρισκόμουν στο standby! Mέτρησα εκείνη την ώρα με το πολύμετρο και βρήκα 2.8V να δίνει η γραμμή 3.3V , που κανονικά δεν θα έπρεπε να δίνει τίποτα, αφού είμαι σε standby.

Αν μπορείς στείλε μου και ένα link με το vtt mod με το cut trace.

Αχ που είναι το DDR Maximizer να τελειώνουμε........

Σε ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ναί το vtt το χρειάζεσαι αλλιώς θα φάς πόρτα σε χαμηλό fsb και τσάμπα ρεύμα θα τρώνε τα dimmάκια. Αυτό με το λαμπάκι το είχα δεί και στην δικιά μου NF αλλά δεν θυμάμε πότε το εμφάνισε, γιατί και πως...απλά δεν επειρέασε ποτέ την λειτουργία της και το αγνόησα. Αυτό που λες με το τροφοδοτικό είναι κάπως ανησυχιτικό. Standby εννοείς suspend to ram ή off τελείως απλά στην μπρίζα? Διότι σε stand by η 3.3 λειτουργεί (πως άλλωστε παραμένουν τα δεδομένα στη μνήμη?) και όλο και κάποιο λαμπάκι ανβοσβήνει (μόνο στην 7njs 8υμάμαι, όπου και δούλευε το suspend to ram.....σ όλες τις άλλες ποτέ δεν ξανάναψε)

post-878-1416072100,7748_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οταν λεω standby, εννοώ απλώς οτι το έχω βάλει στην πρίζα και παίρνει ρεύμα η μητρική (ταυτόχρονα άναβε και το πράσινο led λιγάκι). Δεν έχω βάλει το σύστημα σε hibernation ή κάτι τέτοιο καθώς δεν το έχω ανοίξει ακόμα. Παρόλα αυτά, τάση βλέπω να βγάζει το τροφοδοτικό στην 3,3V και να παίρνει η μητρική 2,8V.

Εσύ ενώ το είδες αυτό με το λαμπάκι, το άναψες το PC? Απλώς δεν θέλω να κινδυνέψει η μητρική ή το νέο μου τροφοδοτικό.

Θυμήθηκα ακόμα ότι όταν έβγαλα το καλώδιο ρεύματος από το τροφοδοτικό και σταμάτησε να βλέπει τάση η μητρική, είδα να αναβοσβήνει το κόκκινο led 3 φορές! Ακόμα και βγάζοντας το τροφοδοτικό και πατώντας το power (για αποφόρτηση της motherboard) αυτό πάλι αναβόσβησε 3 φορές. Παρατήρησες και εσύ κάτι τέτοιο?

Σου είναι εύκολο να μου στείλεις την φωτογραφία σε pm γιατί είναι αρκετά μικρή και δεν ξεχωρίζω τι πρέπει να κολλήσω? Αν κάνω το dirty punk mod και το vtt mod που μου στέλνεις λες να δουλέψει??

Link to comment
Share on other sites

Ναί με το λαμπάκι μισοαναμένο δούλεψε αρκετό καιρό. Μέσω π.μ. δεν ξέρω να επισυνάπτω εικόνες (ή δεν υπάρχει η επιλογή ή είμαι στραβός) οπότε :

www.kanet.com/outlaw/nf7svttmod.jpg

Αυτό με τα 3 blinks του κόκκινου led που είναι πάνω στη mobo μου το εμφάνισε όταν είχα το booster της OCZ και μου είχε βραχυκυκλώσει 3 pins στο 1o dimm slot....βγάλε το τροφοδοτικό σου τελείως απο την μητρική και μέτρα το σκέτο νέτο στη μπρίζα....δώστου μία να πάρει μπρός έστω και χωρίς load να δείς τι κάνει.....βεβαιώσου και οτι δεν έχεις βραχυκυκλώσει τπτ στο mod. Δεν θα σου συνηστούσα το Vdimm=VI/O....με το trimerάκι θα κάνεις και σιγά σιγά burn μέχρι το max της 3.3άρας -0.1v.....μπάμ και κάτω 3.3v (και όχι καθαρά) απο τα ~3 που δίνει (στο 2.9 απο bios) είναι κάπως.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε outlaw μου προτείνεις να κάνω το vdimm mod με το τριμμεράκι και μαζί το vtt mod?

Ετσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία, κόβω τον δρόμο και βάζω το τρίμμερ στα 2 pin. Σωστά? πρέπει το (Vtt/Vbt) να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλο? Το Vbt δεν έχω εντοπίσει ακόμα...

Έχεις αρχίσει να με ψήνεις να ξαναδοκιμάσω.......

Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια που μου δίνεις!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.