Jump to content



Company of Heroes RTS


Maximus

Recommended Posts

Eδώ και κανα δίμηνο διαβάζω στο βρετανικό PC Gamer για το παιχνίδι Company of Heroes που ετοιμάζει η Relic με την THQ (γνωστές από τη συνεργασία τους στο πολύ δυνατό Warhammer 40000: Dawn of War) και επειδή έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί άνοιξα αυτό το θέμα για τους λάτρεις των RTS και όχι μόνο.

Λίγα πράγματα για την εταιρεία και το Dawn of War (DOW). Η Relic με DOW έκανε το όνειρο πολλών gamers πραγματικότητα. Ένα παιχνίδι της πολυβραβευμένης σειράς επιτραπεζίων Warhammer αντάξιο του ονόματός του. Τα επιτραπέζια αυτά παιχνίδια ήταν γνωστά και στην Ελλάδα και το ευρύ κοινό με την απλοποιημένη τους μορφή "Σταυροφορία στο Διάστημα". Το DOW λοιπόν σάρωσε τα βραβεία στα RTS παίρνοντας ακόμα και από το Half Life 2, από μερικά περιοδικά και site, το βραβείο του καλύτερου PC Game για το 2005. Πολλοί το χαρακτήρισαν ως το διάδοχο του "μεγάλου" StarCraft, άλλοι ως Rome-Killer (ειδικά όταν στην πορεία πολλοί που το εξυμνούσαν παρατήρησαν πόσο κακό Α.Ι. έχει ο υπολογιστής ακόμα και στο Very Hard, πράγμα που καθιστούσε το παιχνίδι αρκετά εύκολο για κάποιον έμπειρο στα RTS) ενώ κατάφερε και πήρε ένα σεβαστό μερίδιο παιχτών από το WarCraft 3. Το παιχνίδι διακρινόταν από την ανεξάντλητη δράση, το πολύ καλό Α.Ι., τα φανταστικά γραφικά, το σύστημα φυσικής και ασφαλώς για τα Capture Points που έθεσαν νέα στάνταρ και στρατηγικές για τα RTS παιχνίδια.

Ενώ λοιπόν η Relic ετοιμάζει πυρετωδώς το Expansion του DOW με την ονομασία Winter Assault φαίνεται πως ταυτόχρονα ετοιμάζει και ένα RTS ικανό να χτυπήσει βαριά ονόματα όπως τα επερχόμενα Rome Total War:Barbarian Invasion, Age of Empires 3, Rise of Nations 2. Το παιχνίδι αυτό δεν είναι άλλο από το Company of Heroes (COH).

Το COH είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στην επιτυχία του DOW αλλά με πολλές και ενδιαφέρουσες προσθήκες. Εξελίσσεται στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και υπόσχεται να κάνει τη διαφορά μιας και υπάρχει πληθώρα τίτλων που έχει ασχοληθεί με το θέμα, σε όλα τα gaming genres, αλλά τις περισσότερες φορές με αρνητικά αποτελέσματα. Αναλυτικότερα το παιχνίδι θα έχει:

1) ΠΟΛΥ καλύτερα γραφικά (όταν είδα τα πρώτα screenshots νόμιζα ότι ήταν το Call of Duty 2). Ανώτατης ποιότητας γραφικά, ικανά να κοντράρουν το AoE3 στα ίσα και ακόμα και να το ξεπεράσουν.

2) Πολύ εξελιγμένο Α.Ι. Οι στρατιώτες θα συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, καλύπτοντας ο ένας τον άλλο, βρίσκοντας κάλυψη, θα εκμεταλλεύονται το περιβάλλον, ενώ το ηθικό (όπως και στο DOW) θα παίζει κυρίαρχο ρόλο.

3) Το σύστημα των Capture Points του DOW αλλά πιο εξελιγμένο (δεν έχω βρει πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς)

4) ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σύστημα φυσικής. Αυτό το τονίζω τόσο πολύ γιατί ο βαθμός στον οποίο εντυπωσιάστηκαν οι υπεύθυνοι του PC Gamer ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος. Το παιχνίδι λέγεται ότι θα έχει τα πάντα στο περιβάλλον ως καταστρέψιμα. Εξηγούμαι:

Σε ένα παράδειγμα υπήρχαν δύο αντίπαλες ομάδες από στρατιώτες μέσα σε ένα χωριό. Κοντά εκεί υπήρχαν δύο πέτρινοι τοίχοι. Οι ομάδες βρήκαν κάλυψη εκεί και άρχισε μια μάχη η οποία φάνηκε πως δε θα τελείωνε ποτέ. Τότε ήρθε το τανκ. Το τανκ, ενώ σε άλλα παιχνίδια πρέπει να προσεγγίσει το στόχο, να σημαδέψει και μετά να πυροβολήσει, εδώ έκανε το απολύτως λογικό: Πυροβόλησε τον τοίχο, ο οποίος διαλύθηκε ολοσχερώς και έπειτα αποδεκάτισε τους ήδη λιγοστούς επιζήσαντες. Σε ένα 2ο παράδειγμα, παίρνουμε τα κτίρια. Σε όλα τα RTS τα κτίρια έχουν "ζωή". Ρίχνοντας ένα συγκεκριμένο αριθμό βολών σε ένα κτίριο το καταστρέφουμε. Όχι εδώ. Εδώ τα κτίρια είναι αρχιτεκτονικές κατασκευές με όλα τα υλικά τους καταστρέψιμα. Έτσι λοιπόν το κάθε κτίριο θα διαλύεται αναλόγως με το ΠΟΥ και όχι με το ΠΟΣΟ το βαράμε. Αν πετύχουμε τα πλαϊνά μέρη ενός κτιρίου με το τανκ θα διαλυθεί ο πλαϊνός τοίχος και ένα μέρος του κτιρίου αλλά όχι όλο. Οι στρατιώτες που είναι μέσα είτε θα πέσουν νεκροί, είτε θα αρχίσουν να πυροβολούν μέσα από τα συντρίμια. Έτσι αν κάποιος καταφέρει ένα καίριο πλήγμα σε κάποια από τις κεντρικές κολόνες του κτιρίου αυτό μπορεί να καταστραφεί ακόμα και με μία βολή. Τέλος εννοείται ότι άστοχες βολές θα δημιουργούν κρατήρες οι οποίοι θα δυσκολεύουν τα οχήματα αλλά και θα προσφέρουν κάλυψη στο πεζικό.

Ως λάτρης του DOW περιμένω πώς και πώς αυτό το νέο παιχνίδι της Relic. Περισσότερες πληροφορίες και screenshots μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links:

Worth Playing

Yahoo Games

IGN

Gamespy

1up

Gamespot

:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.