Jump to content



ΒΟΗΘΕΙΑ περιεργο προβλημα με cpu και προβλημα με gpu!!!!


thanos21

Recommended Posts

α) μολις χτες τελειωσε το project υδροψυξη ολα πηγανε καλα ...μετα ομως αρχισανε τα παραξενα!!!

μπαινω στα win κανονικα τρεχω aquamark -το παλιο αεροψηκτο με P4 2,6 εβγαζε σκορ 55000 - το νεο με υδροψυξη και μαμα P4 2,8 μου εβγαλε 44000 ε λεω δεν βλεπει καλα το ματι μου κοιταζω θερμοκρασιες CPU 38 GPUεφτασε εως και 61 και στο 3dmark05 παλιο 5050 νεο 4400 κατι παιζει ...τεσπα στην δευτερη επανεκινηση τρεχω τα ιδια ολα μαμα εννοητε και βγαζει aquamark 61000 και 3dmark05 5450 λεω οπα εδω ειμαστε project successful.

στην 3η επανεκινηση μολις μπαινει στα win μου πεταει ενα παραθυρο : ο φρουρος της nvidia διεγνωσε οτι η καρτα δεν τροφοδοτητε με αρκετη power και μου εριξε τις συχνοτητες απο 425-1100 σε 200-599 το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι μου ριχνει τις συχνοτητες μονο στο 2D στο 3D ειναι κανονικα 425/1100 και δευτερον το τροφοδοτικο ειναι καινουργιο heroichi 480w το οποιο πριν την υδροψυξη δουλευε αψογα το μηχανημα.

εχει κανεις καμια ιδεα τη μπορει να παιζει???

β) o P4 στα 2,8 εαν ανεβασω το fsb στα 240 για να εχω μνημες 1:1 φτανει στα 3360Mhz αλλα ειναι ασταθεστατος κανει συνεχεια restart κολαει και γενικα δεν παει, εχει μπει υδροψηξη κανονικα temps idle 34c και max εφτασε μεχρι και 44c με αερα δωματιου στα 26c στο PI 1mb crashαρε το περιεργο και εδω ειναι οτι ο P4 στα 2,6 που το ειχα ανεβασει στα 3,1 με μαμα ανεμιστηρι εβγαλε και το 2mb στο PI και γενικα o 2,8 δεν μπορει να φτασει στα σκορ του ΡΙ τον 2,6 δηλαδη 1 μικρo παραδειγμα ο π4 2,8@ 3,3 οσο αντεξε και ετρεξα λιγο το ΡΙ στα 16κβ εκανε 0,500sec ενω ο π4 2,6@3,1 με στοκ ψυξη το εκανε σε 0,359sec

δεν μπορω να καταλαβω τη παιζει εχω βαλει ψυκτρακια στα μοσφετ γυρω απο τον επεξεργαστη, ανεμιστηρα να φυσαει τη συγκεκριμενη περιοχη ανεμιστηρα να φυσαει τις μνημες geil value2χ512 μεχρι και στο southbridge εβαλα ψυκτρα και το μηχανημα αντι να πεταει ρεταρει δεν μπορω να καταλαβω βγαινει και αυτο με τη nvidia που ανεφερα παραπανω και την εχω κανει λαχειο δηλαδη επειδη αλλαξα επεξεργαστη απο π4 2.6 northwood σε π4 2.8 παλι northwood πρεπει να βαλω παλι τα XP απο την αρχη ???? δεν ξερω η μονη αλλαγη προτου την υδροψυξη και μετα ειναι μονο ο επεξεργαστης ολα τα αλλα ειναι τα ιδια .!!!! χελπ!!!

m/b gigabyte 8ik110 v1.0

asus v9999 ultra

Link to comment
Share on other sites

1.Το throtling για το cpu το έκλεισες από το bios?

2.Γιατί ανέβασες το 2D στη vga? το 3D είναι αυτό που παίζει όταν τρέχεις παιχνίδια-3dmark, αν θυμάμαι καλά πολλές κάρτες στο 2d δίνουν και λιγότερο ρεύμα στον πυρήνα της κάρτας οπότε λογικά δεν μπορεί να κρατήσει τα ρολόγια που του βάζεις.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 09:42]

1.Το throtling για το cpu το έκλεισες από το bios?

2.Γιατί ανέβασες το 2D στη vga? το 3D είναι αυτό που παίζει όταν τρέχεις παιχνίδια-3dmark, αν θυμάμαι καλά πολλές κάρτες στο 2d δίνουν και λιγότερο ρεύμα στον πυρήνα της κάρτας οπότε λογικά δεν μπορεί να κρατήσει τα ρολόγια που του βάζεις.

αυτα που λεει ο φροστ κοιτα αρχικα.εαν ειναι ολα οκ κοιτα και τα εξης:

εισαι σιγουρος οτι ο νεος επεξεργαστης δεν ειναι σελερον?δωσε ενα screenshot απο cpu-Z.

υδροψυξη εχεις και στην καρτα γραφικων ή μονο στον επεξ?

κοιτα να μοιρασεις καλυτερα τα καλωδια του τροφοδοτικου σου.καλο ειναι να δωσεις στην ν9999 ρευμα απο μια γραμμη αποκλειστικα για παρτη της για δοκιμη.

σουπερ πι δεν τρεχουμε στα 16ΚΒ αλλα στο 1Μ ή πιο πανω.εκει φαινονται οι διαφορες καλα.

παντως στο επομενο ποστ σου αν γινεται να γραψεις λιγο πιο οργανωμενα και ξεκαθαρα γιατι επρεπε να το διαβασω 3και4 φορες το ποστ για να τα καταλαβω τελικα ολα.

Link to comment
Share on other sites

α) η καρτα γραφικων στα 425-1100 ειναι η μαμα ρυθμισεις δεν πειραξα κατι παντα σε αυτες τις συχνοτητες δουλευε και σε 3d και σε 2d

β) η καρτα παιρνει απο μια γραμμη εννοιτε και εχει μπει block nai

γ) ο επεξεργαστης ειναι Π4 northwood d1 0,13 made μαλλον costa rica

δ) αυτο το throttling σε ποιο σημειο του βιος βρισκετε δεν θυμαμε να εχει τετοια επιλογη ακομα και με ctrl+f1 που βγαζει τα advenced settings η gigabyte

Link to comment
Share on other sites

λοιπον σημερα μεσημερι απενεργοποιησα ολα τα ανεμιστηρια κουτιου, μοσφετ ,μνημης και με θερμοκρασια δωματιου 25c ειχα cpu idle 34c PI 32mb εφτασε μεχρι 40c με τα ανεμιστηρια στο εντελως αθορυβο. μετα απο συζητηση με τον unseen περι σφιξιματος των μπλοκ μου ηρθε μια ιδεα μεχρι που εφτασα στο σπιτι λασκαρισα ολες τις βιδες απο το vga block και εξαφανιστηκε το θεμα ελλιπεις τροφοδοσιας τησ 6800 ultra (μαλλον καποιο βραχυκυκλωμα). τωρα οι temps της vga idle 51c και full load εφτασε μεχρι 69c ενω πριν με ζαλμαν χαλκου αεροψυξη εφτανε full load max 76c

οσοι εχουν εμπειρια η θερμοκρασια vga ειναι καλη ??

τη μουφα τη φαγαμε απο τη cpu δεν ανεβαινει πανω απο 3,2gb με ΤΙΠΟΤΑ.

επισης δεν βρηκα απο που και πως μπορει τελικα να ρυθμιστει το cpu thermal throttling απο το bios τησ gigabyte 8ik1100

να ρωτησω και κατι τελευταιο στο MBM μου εχει 2 vcore cpu 1 --> 2,5v και cpu 2--> 1.54v δηλαδη ποσο ειναι το vcore 4.04v ειναι δυνατον ??? μηπως ειναι λιγο μουφα το προγραμμα???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.