Jump to content



Φόρτιση ασύρματων συσκευών χωρίς καλώδιο;


helloween

Recommended Posts

Η ασύρματες συσκευές και όλα τα αγαπημένα σας gadgets έρχονται μαζί σας όπου και αν πάτε, αλλά κάποια στιγμή απαιτούν... να τα γυρίσετε σπίτι για φόρτιση. Ο κλασικός φορτιστής με το καλώδιο που συνδέεται με την πρίζα αποτελεί ακόμη τον βασικό τρόπο φόρτισης των ασύρματων συσκευών, τη στιγμή που τεχνολογίες όπως το Bluetooth υποκαθιστούν τα data cables.

Η βρετανική εταιρεία Splashpower υποστηρίζει πως έχει βρει τη λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έχει αναπτύξει ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης το οποίο εκμεταλλεύεται την ηλεκτρομαγνητική επαγωγή για τη φόρτιση των συσκευών. Στην έκθεση Ceatec που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία παρουσίασε το σύστημα σε πλήρη λειτουργία και επέδειξε δύο πρωτότυπα Splash Pads, όπως είναι η επίσημη ονομασία των φορτιστών. Το ένα από αυτά είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα περισσότερες από μία συσκευές, ενώ το δεύτερο εξυπηρετεί αποκλειστικά μία μόνο συσκευή.

post-2709-1416072239,8811_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια από προηγούμενο

Για την ενεργοποίηση του ενεργειακού πεδίου, όλα τα gadgets πρέπει να έχουν ενσωματωμένο ένα δέκτη ή έναν αντάπτορα στο πίσω μέρος της συσκευής. Στην έκθεση, η Splashpower παρουσίασε έναν αντάπτορα για το iPod mini και έναν ενσωματωμένο δέκτη για μία Nokia συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Εκτός του συγκεκριμένου δέκτη, στις συσκευές προστίθεται και ένας ρυθμιστής για τη διασφάλιση της σωστής φόρτισης της μπαταρίας.

Η βρετανική εταιρεία, εκτός των Splash Pads για οικιακή χρήση, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε αυτοκίνητα, αλλά και με αλυσίδες ξενοδοχείων που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτή στα έπιπλα των δωματίων τους.

Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα στη διάδοση της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει - χωρίς συμβατές συσκευές, ποιος ο λόγος για κάποιον να αγοράσει τα pads; Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη πρόκληση, όπως αναφέρει και ο Michiaki Tsurumi, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ο οποίος μέχρι πέρυσι διατελούσε πρόεδρος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της εταιρείας Sony.

Σε πρώτη φάση, η εταιρεία αναμένεται να εκκινήσει την πώληση των Splash Pads στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2006. Εκτιμά πως το κόστος των μεγάλων φορτιστών θα κυμαίνεται από 150-200 δολάρια, ενώ το κόστος των μικρότερων φορτιστών θα είναι μεταξύ 30-40 δολαρίων με τους αντάπτορες να κυμαίνονται μεταξύ 15-20 δολαρίων.

post-2709-1416072239,9197_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλο gadget δεν λεω, αλλα.... μηπως θα ειναι πολλα τα Watt που θα "κυκλοφορουν" στον αερα με αυτη την συσκευη? Δηλαδη... ριχνωντας μια ματια στον φορτιστη του κινητου μου βλεπω τα εξης χαρακτηριστικα: 5.7V, 800mA, δηλαδη περιπου 4.5Watt. Μηπως ειναι πολλα αυτα τα Watt για να υπαρχουν απλα στον χωρο που θα ειμαστε κι εμεις? Για να μην μιλησω και για την περιπτωση οπου θα φορτιζεις το κινητο και ταυτοχρονα θα μιλας κιολας. Αλλο ενα Watt απο το σημα...και TOASTED

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.