Jump to content

Τεστ τροφοδοτικών

Dimis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καμια συσκευη που να μπορει να μετραει την αποδοση του τροφοδοτικου;

Εχω ακουσει για μεταβλητες αντιστασεις μεγαλης καταναλωσεις ωστε να φτανει στα οριά του το τροφοδοτικο.

Υπαρχει καποιο σχεδιο κατασκευης αυτου του ηλεκτρονικου κυκλωματος ή καποια ετοιμη συσκευη;

μονος σου μπορεις να φτιαξεις ενα μεγαλο mofset απο χαλκο και να βαλεις πανω καλλωδια...

αλλα γιατι να κανεις κατι τετοιο....?

Υπάρχουν μεταβλητές αντιστάσεις ισχύος έως και 500Watts.......Φαντάσου ένα ποτενσιόμετρο σε υπερμεγένθυση....... ;)

Θα ηθελα να μπορω να μετραω την πραγματικη αποδοση των τροφοδοτικων που περνανε απο τα χερια μου.Μερικα τροφοδοτικα δινουν ονομαστικες τιμες εντασεως του ρευματος οι οποιες ομως ειναι πραγματικα ασχετες με την αληθινη ισχυ που μπορει να αποδοση το τροφοδοτικο σε πληρες φορτιο.Εχω δει σε εργαστηριο συνδεσμολογια με μεταβλητες αντιστασεις,αλλα ψαχνω για κατι πιο επαγγελματικο.Κατι που να μη χρειαζεται να το φτιαξω εγω.Θα ριξω μια ματια στην αγορα και αν βρω κατι καλο θα εωημερωσω.

δε το καταλαβα το τελευταιο ρε παιδια.....(off topic,αλλά λέμε trofotic όπως λέμε psychotic?

διόρθωσέ το ρε παλήκαρε!)

:) :) :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.