Jump to content



Γεια σας ξανα !


Recommended Posts

Ενα μεγαλο γεια στα παιδια του thelab.gr παλιους και νεους.

Δεν ξερω ποσοι με θυμαστε απο παλια (ειμαι μελος της ελληνικης oc κοινοτητας απο εποχες pctech).

Τον τελευταιο καιρο εχω μπριζωσει να ξεκινησω ξανα benching, μετα απο αρκετα μεγαλη απουσια λογω τρελου καψιματος με Everquest2. (ακομα παιζω αλλα το σκεφτομαι να το παρατησω)

Σκεφτομουν λοιπον να κανω ενα συστηματακι για bench (μιας και το 1ο το δουλευω τωρα default και αθορυβο λογω πολυωρου gaming). Με ενδιαφερει ο Dothan και ο Venice (η και Opteron). Αλλα εχω μεινει εξω απο το παιχνιδι για πολυ καιρο και εχω χασει μερικες εξελιξεις, ναι λοιπον χρειαζομαι την βοηθεια σας (παρακαλω οχι flame wars μεταξυ αντιπαλων παραταξεων hardware, και οσο το δυνατον πιο σοβαρα και κατατοπιστικα posts). Επειδη η τσεπη μου ειναι καπως περιορισμενη θα ηθελα ενα συνδιασμο cpu + mobo (on board gfx αν ειναι δυνατον). Μνημες εχω ηδη Patriot TCCD 2x512. Καρτα γραφικων agp x800xt @ 550/550 (αν και δεν τρελενομαι τοσο για 3d benches). Τροφοδοτικο Antec Truepower 550W (σας θυμιζει τπτ ? :) ). Οσο για ψυξη εχω Custom Built by ICE r507 single stage phase change (με δυνατοτητες για amd και intel sockets, thread εδω ). Δηλαδη ψαχνω μονο για extreme oc friendly cpu + mobo (ειτε dothan ειτε venice ειτε opteron χωρις cold bug), και επισης να τονισω οτι η τσεπη μου ειναι περιορισμενη (δλδ περιπου 400euro), στην χειροτερη να αγορασω μια παμφθηνη pci-x gfx να κανω τη δουλεια μου.

Ευχαριστω ολους προκαταβολικα

PS. αν γινεται να μου δωσετε και links απο τα μαγαζια που μπορω να προμηθευτω τα προιοντα θα ηταν ακομη μεγαλυτερη βοηθεια

Link to comment
Share on other sites

μιας και εχεις ηδη την καρτουλα (χ800χτ) 8α ελεγα να δοκιμασεις με dothan.

Μια P4C800 -e deluxe εδινε καποιος εδω στο lab με 60€

Εναν adaptor ct479 θα το βρεις απο εδω και σου λειπει ενας εεπξεργαστης τον οποιον μπορεις να τον παρεις ειτε απο εδω ειτε απο εδω(ελλαδα)

Link to comment
Share on other sites

σε 478 μπαινει το adaptoraki.....απλα νομιζω πρεπει να βρεις τροπο να "ψηλωσεις" λιγο το evaporator!

Για περισσοτερες λεπτομερειες ρωτα hipro -unseen -Βασιλη....δεν θυμαμαι ποιος αλλος επαιξε με dothan και extreme cooling.!

Link to comment
Share on other sites

και με τα opteron παιδια τι γινεται ?

μιλησα με Hellboy τηλ και μου προτεινε 146 opt + DFI nf4 + crappy pci-x

δεν παιζει κανας adaptor στην αγορα για agp->pci-x ? (ειχαν πει οταν το κυκλοφορησαν οτι θα εβγαζαν)

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι ηδη εχω μνημες TCCD 2x512

και δεν ενδιαφερομαι για 3d benches

αλλα 146 + dfi ακουγονται αρκετα δελεαστικα, το θεμα ειναι τι πιθανοτητα να εχει coldbug ? γιατι η μοναδικη ψυξη που εχω διαθεσιμη ειναι phase change, για water πρεπει να αλλαξω Plexy sto waterblock. (waterblock by eleven, ford transit radiator, hydor seltz L30, 2x 120 sunon)

οποτε το μονο μου προβλημα ειναι το coldbug

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θα σου πρότεινα Opteron+DFI+PCI-E φτηνιάρικη......Το μόνο πρόβλημα είναι το cold bug αν είσαι από τους άτυχους..... :(

Με DOTHAN μην ασχοληθείς καλύτερα γιατί θα μπλέξεις......Είναι ιστορία να τον δουλέψεις........Αλλιώς πάρε μία ABIT AS8 και έναν 6xx επεξεργαστεί που σίγουρα θα σου πάει με το phase change 5GHz+ και παίξε με τις μνήμες σου και με την κάρτα σου.....Υπ'όψιν ότι η AS8 μητρική δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα με τις μνήμες....ΟΤΙ μνήμη και να τις έχω βάλει πάνω, την παίζει...Μα ΟΤΙ μνήμη....... ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 10:21]

Κι εγώ θα σου πρότεινα Opteron+DFI+PCI-E φτηνιάρικη......Το μόνο πρόβλημα είναι το cold bug αν είσαι από τους άτυχους..... :(

:D:p

:inlove:

Οπως σου ειπα απο το τηλεφωνο καλυτερα να το ψαξεις για opteron μονοπυρηνο και DFI.

Tο θεμα coldbug ειναι βεβαια καθοριστικο και παρολο που μεχρι στιγμης δε εχουν βγει αξιολογα στατιστικα δειγματα θα σου ελεγα καλου κακου να το παλεψεις με το θεμα Stepping στο ψαξιμο.Παντως μια ευκολη μετατροπη του WB δε θα σε απογοητευσει μακροπροθεσμα μαλλον το αντιθετο γιατι σε "κοβω" να το κανεις αυτο μετα 24/7 μηχανακι αφου και το παλιο σου μονοπυρηνο ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από hipro5

Κι εγώ θα σου πρότεινα Opteron+DFI+PCI-E φτηνιάρικη...... :(

Αυτο δεν το περιμενα απο σενα!!!

Μετανοειτε χριστιανοι ......... το τελος του κοσμου ερχεται........

Moυ αρεσε η παντως η ιδεα για την σειρα 6χχ .Την εχουμε ξεχασει τελειως!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.