Jump to content



Πρόβλημα επεξεργαστή...


Kostas_Asoee

Recommended Posts

Δεν νομιζω να παιξει, Α29 = 11η γραμμη του memmory address bus. Αν πιανει το χερι σου δοκιμασε να κολλησεις ενα καλωδιακι και μετα κοψτο στο μηκος των αλλων pins με την πιο ΛΕΠΤΗ μυτη που θα βρεις και ΠΟΛΥ λιγα watt κολλητηρι και ελαχιστο καλαϊ. Θελει πολυ προσοχη και χειρουργικη ακρίβεια!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, σε τέτοια θέματα το καλύτερο είναι να μην το πάθαινες.

Εγώ στάθηκα πολύ τυχερός όταν, ενώ καθάριζα την πάνω επιφάνεια ίδιου επεξεργαστή με βαμβάκι και καθαρό aceton, θέλησα μετά να ρουφήξω με την ηλεκτρική σκούπα τα τυχών εναπομείναντα μπαμπάκια από κάτω στα pins πρίν το τοποθετήσω στο mobo με την καινούρια πάστα Arctic Silver 5, έ λοιπόν η σκούπα ρούφηξε πιο πολύ από όσο είχα υπολογίσει και "δάγκωσε" τα pins με αποτέλεσμα να στραβώσει ένα από αυτά. Πρέπει να ήταν κάποιο από τα AC-AF 31. Το ίσιοσα με μεγάλη προσοχή και το cpu ευτυχώς έτρεχε μια χαρά. Το πήγα μάλιστα μέχρι και τα 2.450ghz χωρίς πρόβλημα αλλά το κατέβασα μετά διότι το northbridge στην gigabyte ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες κάτω ακριβώς από τα molex της 6800GT οπότε δεν το ρίσκαρα να τα κάψω όλα τζάμπα και βερεσέ.

Πολύ φοβάμαι πως αφού έσπασε έστω και 1 από τα 939 pins=τέλος. Γι αυτό που σου λέει ο φίλος

nec, το θεωρώ πολύ δύσκολο και αμφιβόλου απότελεσματικότητας. Αν έχεις τα σύνεργα που σου λέει και πιάνουν τα χέρια σου, ο.κ. αλλά το είναι πολύ δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως ένας φίλος μου να μπορέσει να κάνει κάτι.. Εγώ δεν έχω ούτε την υπομονή, ούτε τα εργαλεία.. Βέβαια, δε τον έχω δοκιμάσει ακόμα, μιας και σε λίγες μέρες θα πάρω την καινούργια motherboard (η παλιά κάηκε μαζί με την κάρτα γραφικών, και απόρροια αυτού ήταν να χαλάσει και ο επεξεργαστής επείδη προφανώς κάποια στιγμή είχα τα νεύρα μου και δεν έδωσα την δέουσα προσοχή όταν τον έβαλα.. :TD::boxed: ) και θα πάρω τελικά και καινούργιο επεξεργαστή, για να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία που κρατάει καιρό τώρα.. Τώρα με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, λέω να τον επιστρέψω στο e-shop για rma, έτσι για τον χαβαλέ, δεν έχω να χάσω κάτι.. (Αστειεύομαι!! :p:laughing: )

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.