Jump to content



Raid 0+1 με χρήση dynamic disks(για το raid1) και raid0 arrays


RootX

Recommended Posts

Η ιδέα είναι η εξής: έχουμε 2 ανεξάρτητα raid0 arrays στον nf4 controller. Το ένα αποτελείται από 2x36GB raptors(2 partitions, ένα 10άρι για το λειτουργικό και το άλλο για programs/games) και το 2ο από 2x250GB WD για storage, videos κλπ κλπ(κάθε βδομάδα το παίρνω backup σε εξωτερικό usb, μην φωνάζετε για το raid 0 :p ).

Από την στιγμή που δεν χρησιμοποιώ όλη την χωρητικότητα του 2ου raid και μπορώ να διαθέσω 70GB ώστε να δημιουργήσω ένα mirror του 1ου raid, τι impact θα έχει μία τέτοια υλοποίηση στην ταχύτητα των raids ? σε πόρους του συστήματος?

Προφανώς θα το κάνω μέσω dynamic disks από την διαχείριση δίσκων των xp για υποτυπώδες fault tolerance.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Χοντρικά θα σου φάει γύρω στο 4/5% της cpu όταν δουλεύει. Δεν το έχω ψάξει όμως τι θα χάσεις από τους Raptors, δεδομένουν ότι οι άλλοι δύο δε θα προλαβαίνουν με τίποτα να γράψουν/διαβάσουν τα δεδομένα όπως αυτοί...

Link to comment
Share on other sites

Οκ. στην τελική σουκού έρχεται, το πολύ πολύ αν οι επιδόσεις δεν λένε, κάνουμε format(αν και παίζει κάποια διαδικασία για dynamic->basic). Θα τρέξω 2-3 bench στα partitions που υπάρχουν ήδη και θα τα συγκρίνω με αυτά της μετατροπής.

Link to comment
Share on other sites

Εαν δεν θες να μπλεξεις με των windows , μια καλη λυση ειναι το προγραμματακι backup platinum.Τσεκαρε το αξιζει τον κοπο.Σε παρομοια φαση ημουν και εγω οταν εστηνα το 4απλο raid με τα ραπτορια.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, φάγαμε πόρτα από την microsoft, lol.

link

You cannot create mirrored volumes on computers that are running Windows XP Home Edition, Windows XP Professional or Windows XP 64-Bit Edition. However, you can use a computer that is running Windows XP Professional to create mirrored volumes on remote computers that are running Windows 2000 Server, Windows 2000 Advanced Server, or Windows 2000 Datacenter Server.
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον, έχει όλες τις επιλογές ξεκλείδωτες, εχθές που προσπάθησα μόνο extend μπορούσα να κάνω και μόνο το simple volume ήταν διαθέσιμο, τα υπόλοιπα γκριζαρισμένα.

Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω, αν και κάτι που διάβασα στην dell με αποθάρρυνε όσο αφορά τις επιδόσεις, link,

Disadvantages of software RAID include:

* Time and CPU cycles: Software RAID is more time-consuming to configure and execute, because the OS creates the RAID system. For example, to perform RAID-1 mirroring, the OS writes to the hard disk drives twice. Software RAID performs each write sequentially, whereas hardware RAID performs the writes simultaneously.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.