Jump to content

Ultra-160 SCSI vs SATA II

Mainframe

Recommended Posts

Posted

Παιδιά χθες το βράδυ πειραματίσθηκα με έναν SCSI Ultra 160 (Adaptec) Controler με δίσκο 18,2 GB και ένα SATA II 250 GB της W&D . Το SCSI σετάκι το πήρα από έναν παλιό (2003) σχετικά Server (P5 1,7 GHz με 512 ΜΒ SDRAM) που έχω όπου το τοποθέτησα στο μηχανάκι της υπογραφής μου για να κάνω συγκριτικό με το αντίστοιχο SATA II. Χρησιμοποιώντας το HD Speed διαπίστωσα πως ο SATA II τα έριχνε κατά πολύ στον SCSI (σχεδόν 30 % καλύτερη απόδοση στα 8 και στα 16 ΜΒ read / Burst Transfer). Για επιπλέον πληροφόρηση σας, σας λέω πως ο αντίστοιχος SCSI ήταν κατά 35% σχεδόν γρηγορότερος από του 2 x 120ρηδες IDE W&D που έχω επιπλέον στο μηχανάκι μου όπου και ο ένας από αυτούς φορά και το λειτουργικό . Το θέμα μου λοιπόν είναι πως όταν άρχισα το μοντάρισμα του SCSI σκόπευα να βάλω πάνω του μόνο το λειτουργικό με τα αντίστοιχα υποστηρικτικά προγραμματάκια . Μετά όμως από αυτά τα αποτελέσματα, θα ήθελα την γνώμη σας αναφορικά με το αν θα πρέπει να κρατήσω στο SCSI σετάκι στο καινούργιο μηχανάκι και να πάρω για τον Server ένα απλό σκληρό ή να αφήσω τον συγκεκριμένο SCSI στον παλιό server και να τελειώσει εκεί όλη η υπόθεση χωρίς να χρειαστεί να κάνω μεταφορά λειτουργικού (Υπάρχει αλήθεια κανένα προγραμματάκι που να κάνει HD Image Copy?). Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου ? Ξέχασα να σας πώς ο Server πρόκειται να μπει σε LAN όπου θα χρειαστεί όπως και να έχει ένα επιπλέον μεγάλο δίσκο (Τι να κάνουν τα 18 GB μόνο?....)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.