Jump to content



Νεκρή (ξανά) ASUS P4P800 E-dlx ή κάτι άλλο


colt3003

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Για μία ακόμα φορά κάτι δεν πάει καλά με το μηχανάκι μου και κοντεύω να τρελαθω. Ειναι η 3η φορά σε λιγότερο απο 1,5 χρόνο που κάτι χτυπάει (νομίζω μητρική) και θα ήθελα τα φώτα σας...

Το ιστορικό: Χτες μεσημέρι πρίν βγώ έξω άναψα το μηχάνημα και με το που τελείωσε τη φόρτωση των παραθυρων για ανεξήγητο λόγο παγώνουν τα πάντα. δεν του πολυέδωσα βάση (βλακεία μου) και με ένα reset τα ξαναφόρτωσα, μπήκα κανονικά τσέκαρα κάτι μυνήματα τον έκλεισα και εφυγά μέχρι εδώ όλα (σχεδόν) ΟΚ

σήμερα το πρωι τον ξαναξεκινάω και η φωνη της asus με ειδοποιούσε για cpu - error. Τον σβήνω απο το power on και τον ξανανάβω, αυτή τη φορά η φωνή έλεγε για vga error τον ξανακλέινω και ανοιγω το κουτί να δώ (η να μυρίσω) τίποτα λάθος αλλά όλα έδειχναν οκ, αλλάζω την κάρτα γραφικών με μια Ti 4200 που έχω spare και το ίδιο μύνημα για vga error επανήλθε. Στην επόμενη επανεκκίνηση ΄χασαμε και τη φωνή της asus και ενώ το pc δείχνει να ξεκινάει σωστά (μέχρι και το μπίπ της εκκίνησης κάνει) εικόνα δεν έχω. Ξήλωσα και τις μνήμες και έβαλα πάνω μια 256 στα 333Μ αλλά καμμία αλλάγη. Η πλήρης σύνθεση του μηχανήματος είναι:

asus P4P800E-dlx

P4 2,8Ghz C northwood χωρις overclocking

asus V9999 LE/ 6800 LE

2x 512 kingston 64C512 @ 3200

leadtek winfast tv 2000 tuner

motorola pci modem

seagate 80G sata

maxtor 40G pata

Το θέμα τώρα είναι:

Υπάρχει περίπτωση να έχει πάει ταξίδι ο επεξεργαστής ??

και μιά απορία απο τους ειδικούς των rma: Η μητρική έχει έρθει σαν αντικατάσταση τον 6/2005 απο ram shop της προηγούμενης μητρικής η οποία ήταν πάλι μια asus P4P800E-dlx. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? την αλλάζουν ξανά η πάω για άλλα ??

Συγνωμη για το τεράστιο post και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Βγαλε και ξαναβαλε cpu και vga και βεβαιωσου οτι κουμπωσαν καλα.Δωσε τροφοδοσια μονο στα απαραιτητα (καρτα γραφικων, μητρικη ,σκληρο). Κανε clear cmos.

Σχετικα με το RMA. Καταρχας ,βαση νομου, η εγγυηση της μητρικης σου ανανεωνεται και ισχυει απο την αρχη (Η παρουσα δηλαδη μητρικη που προηλθε απο το 1 rma εχει παλι 3χρονια). Εχεις λοιπον το δικαιωμα για επιστροφη του αρχικου ποσου αγορας ή αντικατασταση με το ιδιο η καλυτερο μοντελο ή επισκευη αν ειναι εφικτο. Για το τι θα γινει απο αυτα αποφασιζεις εσυ και οχι ο πωλητης.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από saxon_747

Βγαλε και ξαναβαλε cpu και vga και βεβαιωσου οτι κουμπωσαν καλα.Δωσε τροφοδοσια μονο στα απαραιτητα (καρτα γραφικων, μητρικη ,σκληρο). Κανε clear cmos.

Ε - Γ - Ρ - Α - Ψ - Ε - Σ !!!!!

παρόλο που μου φαινόταν δύσκολο να είναι, με το που ξήλωσα τον επεξεργαστη (clear cmos ειχα κανει νωρίτερα) η φωνη της asus επανηλθε ειδοποιόντας με για cpu error. ξανακουμπωνοντας τον επεξεργαστη και αναβοντας το πισι αυτο αναψε !!

κατα πάσα πιθανότητα η 6800 LE μας αφησε χρόνους αλλά θα το δώ και σε άλλο μηχάνημα.

τώρα το ερώτημα που μένει είναι Πως είναι δυνατόν να φταίει μια απλη επανατοποθέτηση του επεξεργαστή.... ?

Οπως και να εχει πάντως σε ευχάριστω πάρα πολύ για την βοήθειά σου, με γλίτωσες απο μεγάλο μπελά !!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.