Jump to content

colt3003

Premium Members
 • Content Count

  4,359
 • Joined

 • Days Won

  4

About colt3003

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 09/23/1974

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Κέρκυρα
 • Ενδιαφέροντα
  ηλεκτρονικά

Recent Profile Visitors

2,147 profile views
 1. Μόνο αν (όντας στην σωστή θέση) την λογαριάσεις σαν να ήταν δική σου . Αλλά αυτό προϋποθέτει να πέσεις σε περιπτωσάρες ανθρώπων. Φυσικά και υπάρχουν, αλλά είναι τραγικά λίγοι. (και αν πέσουν και στα νυχάκια των συνδικαλήτων -όπως η περίπτωση του Δ. Κουλουριάνου στο video που ανέβασα λίγα ποστ πιο πίσω- εξουδετερώνονται). Χρειαζόμαστε ένα πιο ''ανθεκτικό'' σύστημα, που να αντέχει (ή να μην ιδρώνει από) σ/τις επιθέσεις των τρωκτικών.
 2. ννναι.... τα βλέπουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών.... Ας το πάρουμε απόφαση. Οι άνθρωποι αυτοί (που κατέχουν τέτοιες θέσεις) ΔΕΝ θα δουλέψουν οικειοθελώς ή από φιλότιμο (γιατί δεν έχουν), και θα μαυρίσουν οποιονδήποτε τους αναγκάσει να δουλέψουν. Μπορούμε πάντα, να δούμε ''το τέλος του έργου'' όπου όλοι αυτοί (και δυστυχώς πολλοί άλλοι που δεν τους αξίζει τέτοιο τέλος), να στήνονται στα ΑΤΜ και αυτά να βγάζουν τρολόφατσες. ....φυσικά ο επόμενος που θα ''αναλάβει'' θα αγοράσει σε ''συμβολική τιμή'' (έχουν γίνει αυτά, μην ξεχνιόμαστε) και το πράγμα θα στρώσει, ακριβώς όπως έστρωσε όπου έπεσε ο τοίχος. Το μόνο που λέω, είναι μπας και αποφύγουμε αυτό το στάδιο, γιατί θα πάρει πολλούς η μπάλα, που δε θα φταίνε, αφενός, και γιατί είναι ευκολότερο να ξεκινάς απο ένα ''άλφα'' στάδιο, παρά απο το μηδέν αφετέρου. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι όλοι αυτοί οι κόπροι, αργά η γρήγορα, με το καλό ή το κακό, θα στρώσουν.
 3. Ο δικός μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων. Με βιβλία του Ιδρύματος Ευγενίδου (τα οποία έχω ακόμα -και μικρότερος μου άρεσε να ξεφυλλίζω- και μετά με δίδαξαν και εμένα ηλεκτρονικά), λάμβαναν τότε την βάση της γνώσης. Απο εκεί και πέρα, το να ακολουθήσουν την εξέλιξη των πραγμάτων ήταν το μόνο που έπρεπε να κάνουν, επιλέγοντας κάθε φορά την ουσία. Ίσως όπως γράφει ο @ΓιαγκΤ να γινόταν να μάθεις τα βασικά σε ένα μαγαζί, αλλά τα ''δίδακτρα'' (ιδίως τον καιρό εκείνο) ήταν μπινελίκια και σφαλιάρες και το αποτέλεσμα αμφίβολο.... Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο η ποιότητα των ΑΕΙ όσο η ποσότητα που βγαίνει. Εσείς αποτελείτε την κορυφή της πυραμίδας. Λίγοι, εξειδικευμένοι και καλοπληρωμένοι. Αν όμως η κορυφή της πυραμίδας καταλήγει πιο φαρδιά από τη βάση της, οι όροι αντιστρέφονται.
 4. @ΓιαγκΤ: Παράδειγμα (τώρα που το θυμήθηκα)... για τις γνώσεις που απόκτησα. Στο εργαστήριο είχα τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση σε εξοπλισμό (τροφοδοτικά , παλμογράφοι , γεννήτριες, συχνόμετρα, κ.α.) που σαν μαθητής δεν θα είχα ποτέ τη δυνατότητα να αποκτήσω. Κυρίως όμως διδάχτηκα τη χρήση τους, και αυτή είναι μια γνώση που έμεινε, και απαιτήθηκε την επόμενη μέρα που έπιασα δουλειά για πρώτη φορά.
 5. στα εργαστήρια των ηλεκτρονικών, παίρνεις γρήγορα πολλά από τα βασικά που θα χρειαστείς αύριο, αν και -φυσικά- όχι τόσο εξειδικευμένα, όσο παρουσιάζεις (κάτι το οποίο το κατακτάς μετά από κάμποσα χρόνια στον πάγκο) Αλλά ειδικά για τη Σιβιτανίδειο που αναφέρεται ο τύπος, και επειδή μαθητής της έτυχε ο πατέρας μου, ξέρω απο πρώτο χέρι πως εκείνη την εποχή έβγαζε μαστόρια με κάκαλα, και εξασφαλισμένη δουλειά την επόμενη μέρα, σε μια εποχή που η σούπερ εξειδίκευση ήταν άγνωστο είδος. Κάνε και ένα γκάλοπ αν θες... σε τέτοιου είδους επαγγέλματα (ψυκτικοί , μηχανικοί αυτοκινήτων ή μηχανών θαλάσσης, ηλεκτρολόγοι) πόσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ (και εργάζονται) και πόσοι από τεχνικές σχολές. Εγώ ξέρω με ποιους έχω να κάνω εδώ πάνω.
 6. άρα καλά τα λέει. Στη σχολή σου δίνεται η δυνατότητα να λερώσεις τα χέρια σου στο εργαστήριο, όπως και στο τεχνικό λύκειο που πήγα εγώ. Στα ΑΑΑΑΤΕΙ σε απομονώνουν απο την επάρατο μουτζούρα, και σε κάνουν θεωρητικό του είδους. Σου κλέβουν 4 - 5 χρόνια, για να σου δώσουν γνώσεις που πρακτικά δεν θα σε βοηθήσουν την αμέσως επόμενη μέρα, όταν οι σχολές με 1 - 2 χρονάκια σε έβαζαν με την μια στο κλίμα (άμα δε το συνδύαζες με ταυτόχρονη μαθητεία σε μαγαζί ήσουν άρχοντας). Όταν μετά πάνε σε μαγαζί να δουλέψουν, είναι τέρμα ψάρια. Και γιαυτό δεν πολυπροτιμούνται. Άσε που κοστίζουν περισσότερο (''πτυχιούχοι'' γαρ). Η κεντρική ιδέα είναι, ότι η σημερινή νεολαία, σε μεγάλο βαθμό, απεχθάνεται τη μουτζούρα.
 7. Εμ αυτό λέω τόση ώρα. Ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητο. Το ότι δαπάνησε τα χρήματα που του αντιστοιχούσαν, σημαίνει ότι ''αναγκάστηκε'' να λειτουργήσει ΤΙΜΙΑ (δεν γίνεται να εξαπατάς ή να κλέβεις τον εαυτό σου). Αν μπορεί να λειτουργήσει ΤΙΜΙΑ με τα λεφτά των φορολογουμένων, χωρίς να χρειάζεται να βάζει τα δικά του, τότε 2 φορές μπράβο του, και κανένας δεν θα του ζητήσει δεκάρα από τα δικά του.
 8. Βασικά αυτό που περιγράφεις, είναι δουλειά των πολιτικών, και απαίτηση των πολιτών. Όσο όμως η ορθή διαχείριση των φόρων, δεν αποτελεί απαίτηση των πολιτών (πλην ελαχίστων), τότε το λάθος δεν το κάνουν οι πολιτικοί, αλλά οι ψηφοφόροι. Προσωπικά λοιπόν, και με όλα όσα βλέπω γύρω μου, έχω καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα που κατέληξε αυτός που πρωτοείπε ότι ''ο κάθε λαός κυβερνάται από αυτούς που του αξίζει''. Σάπιο μήλο οι πολιτικοί από σάπιο δέντρο. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Όχι. Αυτό που θα ήθελα (το να προτείνω δεν έχει νόημα, μιας και εγώ δεν είμαι υποψήφιος να εκθέτω το πρόγραμμά μου ) είναι, αφού έχουμε ήδη τόσους μηχανικούς και τόση διοίκηση και τεχνικές υπηρεσίες, να είναι σε θέση να βγάλουν ένα πλάνο που χρειάζεται ένα νέο σχολείο, πού υπάρχει κάποιο που χρήζει συντήρησης ή/και επέκτασης, και να ολοκληρώνουν τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις, σε αυτή τη ζωή, και όχι σε 10, 20, 50 χρόνια (καθιστώντας με αυτό τον τρόπο, όση εργασία προηγήθηκε, εκτός χρόνου, και άρα να χρήζει επανάληψης), και όταν έρχεται η ώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι δαπάνες να γίνονται με τέτοια σύνεση, σαν τα λεφτά που δίνουν, να έβγαιναν από τις τσέπες τους. Εντιμότητα ζητάω μόνο. Αν δεν μπορούν να είναι τίμιοι, δεν μας είναι χρήσιμοι.
 9. Δεν είναι τόσο ''προσδοκία'' το να μην πληρώνονται (δεν έχω άλλωστε τέτοιες ψευδαισθήσεις, ότι μας προέκυψε ένας νέος Καποδίστριας) όσο το να παράγουν έργο αντίστοιχο των χρημάτων που πληρώνονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, και επιμένω, εφόσον δεν παίζει άλλου τύπου ματσαράγκα (να ''αγόρασε'' δηλαδή δικό του οικόπεδο -ή ότι άλλη π@υστιά μπορεί να βάλει καθάρματος νούς-) η συγκεκριμένη πράξη, είναι θεάρεστη, όχι τόσο γιατί πραγματοποιήθηκε με τα δικά του (βασικά των φορολογουμένων) λεφτά, όσο ότι ακριβώς επειδή είχε κάτι συγκεκριμένο να κάνει, σίγουρα θα αναγκάστηκε να το κάνει με τον οικονομικότερο δυνατό τρόπο, λειτουργώντας επιτέλους ως ιδιώτης που βάζει τον δικό του κόπο σε κάτι, και όχι ως ''κράτος'' ανάγοντας μια δαπάνη ''χ'' σε ''10χ'', όπως μας έχουν συνηθίσει οι πάντες να το βλέπουμε πια σχεδόν ως ''φυσιολογικό'' . Αν είναι απο αυτούς τους ελάχιστους, που βλέπουν τον κόπο των φορολογουμένων, και τον εκτιμάει σαν να ήταν δικός του, χωρίς να τον ξοδεύει όπως λάχει, τότε του βγάζω 2 φορές το καπέλο
 10. http://www.enikos.gr/society/647361/dimarchos-gia-oskar-sti-nafpakto-den-epairne-epi-pente-chronia-mi Αν δεν παίζει κάποιου άλλου είδους ''ματσαράγκα'', Ο άνθρωπος αξίζει πολλά μπράβο. στο περιθώριο δε, βγαίνει και μια ''είδηση'' : καθαρά δηλαδή ~37 χηνόπουλα για το δήμαρχο και ~27 για τον ''γενικό γραμματέα'' ^^ για να ξέρουμε ποιους πάνε να ''σώσουν'' και έχουν τέτοιο ζήλο.....
 11. Με λίγα παραπάνω από αυτά που διαθέτεις, παίρνεις ένα αξιόλογο κολλητήρι που θα σου κρατήσει συντροφιά για πολλά πολλά χρόνια (σε εμένα κρατάει περίπου 28 με μόνο ''αναλώσιμο'' -για διαφορετικές εργασίες- τις μύτες του, που θα τις βρίσκεις εύκολα)
 12. ''52 μέρες απεργία'' γιατί ήθελαν να επικοινωνεί ο 4ος όροφος με τον 5ο μέσω ''υπηρεσιακής αλληλογραφίας'' (ταχυδρομικής) ....
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.