unknown Posted February 6, 2006 #1 Posted February 6, 2006 τα εχει δοκιμασει κανεις?κανουν δουλεια?http://www.checkmate.gr/products.php?cid=23 1η στηλη το 3ο..
voudas Posted February 6, 2006 #2 Posted February 6, 2006 "θαμπώνει" λίγο τον θόρυβο, κυρίως τις ψηλές συχνότητες κ ανεβάζει ελάχιστα την θερμοκρασία του κουτιού... όχι κάτι τραγικό...μόνο αν σου περισεύουν ψιλοαξίζει...
nec Posted February 6, 2006 #3 Posted February 6, 2006 Εχω βαλει το pax-mate plus. Δεν τρελάθηκα κιολας...λιγα πραγματα, μαλλον πεταμενα λεφτα.
unknown Posted February 6, 2006 Author #4 Posted February 6, 2006 καλα αφου δεν ειναι και ακριβα θα αγορασω κανενα να παιξω..
Qlim4X Posted February 6, 2006 #5 Posted February 6, 2006 eγω στο xaserIII εχω βαλει akasa pax mate στις πλαινες πορτες, κατο,πανο, και γενικα μεσακαι χρισιμοποιησα antivabration στα φανακια και το αποτελεσμα μετριμενο ητανε 4db λιγοτερα και χωρις τριγμους....απο θερμοκρασια δεν ανεβικε καθολου λογο της καλης ροης
ΝTG Posted February 6, 2006 #6 Posted February 6, 2006 μπορεις να παρεις και ρικοφον βεβαια απο καποιο καταστημα με οικοδομικα υλικα...αν θυμαμαι καλα με 7,5 παιρνεις ενα στανταρ κομματι (το οποιο και παλι αν θυμαμαι καλα ειναι 1,20 χ1,50 ή 1,20χ2μ)
kkaretsos Posted February 6, 2006 #9 Posted February 6, 2006 αμα το κουτί σου είναι γεμάτο ανεμιστήρες, δνε κάνει κια πολύ καλή δουλειά. το θέμα είναι να έχεις καμιά υδρόψυξη, να κλείσεις και τις τρύπες των fans του κουτιού και τότε θα είναι αθόρυβο. Για υδρόψυξη εννοώ συστήματα χωρίς κινητά μέρη, άρα και χωρίς θόρυβο, που χρησιμοποιούν παθητικές ψύχτρες έξω από τον χώρο του κουτιού.
saxon_747 Posted February 6, 2006 #10 Posted February 6, 2006 To ρικοφον ειναι μια πολυ καλη/φθηνη λυση. Αλλα μαζευει λιγο σκονη...
unknown Posted February 6, 2006 Author #11 Posted February 6, 2006 μονο ενας ανεμιστηρας δουλευει απο αυτους που ειναι βιδωμενοι στο κουτι...δηλ το ρικοφον πως περιπου ειναι εμφανισιακα?κανει καλυτερη δουλεια απο αυτα της ακασα?
2cpu Posted February 6, 2006 #12 Posted February 6, 2006 καπως ετσι -->http://images.gruntville.com/casegallery/album295/thelabpic5(ψιλοχαλια φωτο)εδω καπως για να παρεις μια καλυτερη εικονα-->http://eshops.gr/fragopoulos/ricomex.html
Makis Hourdakis Posted February 6, 2006 #13 Posted February 6, 2006 Μπορεί κανένας που έχει ψάξει να πει περίπου τιμές ανα τετραγωνικό για διάφορα ηχομονωτικά; Δεν με ενδιαφέρει για το PC ακριβώς γι'αυτό ρωτάω ανα τετραγωνικό...
nec Posted February 6, 2006 #14 Posted February 6, 2006 Απλα να ξερετε οτι το ricofon δεν ειναι ηχομονωτικο ακριβως. Στα studio (καθοτι και ερασιτεχνης ) χρησιμοποιουνται για να περιορισουν τις ανταλακλασεις (bumps) στους τοιχους και κυριως σε μεσουψηλες συχνοτητες, καθωτι ηχοαποροφητικα. Η καθεαυτου ηχομονωση γινεται με σαντουιτς υαλοβαμβακα/γυψοσανιδας/φελιζολ, διπλα "διπλα τζαμια" με κενο πισσοχαρτα κ.α Αυτο που θα περιμενετε λοιπον απο τετοιου ειδους υλικα (ρικοφον, paxmate) ειναι μια μικρη μειωση των high-pitch θορυβων, οπως το hiss απο τους ανεμιστηρες και τους δισκους.
Makis Hourdakis Posted February 6, 2006 #15 Posted February 6, 2006 Βασικά εγώ ακριβώς για studio ψάχνομαι και θέλω κάτι που να κόβει ανακλάσεις και να ηχομονώνει. Αυτό έχω την εντύπωση πως το κάνει μία μίξη ρικοφόν και μιας στρόσης καουτσούκ. Απο την άλλη έχω ακούσει για φελό με αρκετά χαμηλότερη τιμή ανά τετραγωνικό. Το θέμα είναι τι από όλα αυτά κάνει δουλειά και αξίζει τα λεφτά του. Ήδη εσωτερικά του -διπλού- τοίχου υπάρχει μια στρώση πετροβάμβακα και τα τζάμια στα -μικρά- παράθυρα είναι διπλά. Υπάρχει βασικά μια τρύπα διαμέτρου 12cm μέχρι έξω και καλά μελλοντικά για αποροφητήρα (ποιός μαμάκας του ρθε να τη βάλει εκεί δεν ξέρω) αλλά δε νομίζω να αφήνει και πολλά αυτη. Αν είναι τη βουλώνω πάντως. Η άλλη άποψη βέβαια είναι τρια κουρτηνόξυλλα και τρεις βαριές κουρτίνες. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (συγγνώμη unknown για την κατάχρηση του thread αλλά αφού μιλάμε για ηχομονωτικά... )
ergotelis Posted February 6, 2006 #16 Posted February 6, 2006 Μάκη αν είσαι από Ηράκλειο,είναι επί της Ικάρου ένα μαγαζί απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα σχεδόν,στο Πόρο.Είναι μεγάλο θα το δείς,έχει γενικά μονώσεις ταρατσών,ηχομονώσεις και πολλά άλλα.Πιστεύω να σε κατατόπησα αν όχι pm!Πήρα και εγώ υλικό τέτοιο από κει και μου ρθε 10ευρος το αυτοκόλλητο το τετραγωνικό.Από αποτελεσματικότητα,μονώνει κυρίως τους σκληρούς δίσκους θα έλεγα,που παράγουνε λεπτούς ήχους, το βουητό παραμένει από τα φουρφούρια αν και μειωμένο!
Makis Hourdakis Posted February 6, 2006 #17 Posted February 6, 2006 Όντως φίλε Ηράκλειο είμαι! Ευχαριστώ πολύ, θα απευθυνθώ εκεί...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.