ergotelis Μάρτιος 28, 2006 #41 Μάρτιος 28, 2006 Είμαι απόλυτος σχεδόν για ένα συγκεκριμένο χρηματικό πλαίσιο!Τώρα αν το zippy κάνει λίγα λεφτά οκ πάω πάσο! Γιατί αλλιώς να χώσουμε στο τραπέζι και τα pc power&cooling, τα οποία βέβαια δε ξέρω αν είναι καλύτερα από τα zippy που λες!Αλλά είναι άλλη κατηγορία γενικά! Απλά φαίνεται στα τέστ που έχω διαβάσει, ότι μέχρι ένος ποσού για psu(<150 euro) τα seasonic φαίνεται να είναι πιο ολοκληρωμένη πρόταση!Τόσο σε απόδοση efficiency,όσο και σε σταθερότητα τάσεων και προσφερόμενης ισχύος.Υπό ένα συγκεκριμένο χρηματικό πλαίσιο,όπως άλλωστε επιθυμεί ο φίλος μας!Αν ωστόσο επιθυμεί κάτι extreme με κάτι παραπάνω,υπάρχουν και άλλες προτάσεις!(Εγώ θα έλεγα τότε seasonic 600watt! :D) edit: Επειδή ζητήθηκε παράδειγμα,αναφέρω σε όλα τα τέστ που είδα τα seasonic έχουν το υψηλότερο efficiency.Όσον αφορά τις τάσεις,έχουν και άλλα καλές,λίγα όμως φτάνουν τη σταθερότητα των seasonic,και τα οποία συνδυάζουν λιγότερο efficiency και μεγαλύτερα επίπεδα θορύβου.Πιο συγκεκριμένα,αναφέρω για άλλα psu που διάβασα: Μερικά tagan,έχουν αξιοσημείωτη πτώση 12άρας.Τα liberty δε τα αναφέρω καν πιστεύω λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε ότι ίσως κάτι δε πάει καλά με αυτά.Τα παλιά ένερμαξ καλά αλλά πιο θορυβώδη και λιγότερο efficient.Τα Ηiper αξιοσημείωτη επίσης πτώση 12άρας.Τα antec πολύ σταθερά αλλά ελάχιστα efficient ιδίως στα λίγα watt,εξαιρώ το phantom επειδή παίζει σε άλλα επίπεδα τιμών. Εν ολίγοις αν θέλετε να σας κάνω ένα νέο μεγάλο πόστ όταν βρω χρόνο που να αναφέρω εν συντομία τι συμπέρασμα βγάζει ένα review πολλών τροφοδοτικών,διάβασα πάρα πολλά προτού καταλλήξω σε αυτά τα συμπεράσματα. ’λλο ένα καλό psu πάντως είναι το silverstone strider 560watt, αλλά το συγκεκριμένο μάλλον δε κυκλοφορεί στην Ελλάδα,και το μεγαλύτερό του αδέρφι που υπάρχει,το 600άρι,έχει κάπως ψηλά την 12άρα και έχει και μεγάλη διακύμανση σε αυτή!
GoriLLakoS Μάρτιος 28, 2006 #42 Μάρτιος 28, 2006 Δεν λεω οτι τα seasonic δεν ειναι καλα...και εγω για τα 600αρια εχω ακουσει πολυ καλα λογια....για τα υπολοιπα οτι ειναι μουφες....αλλα δεν τα εχω δοκιμασει και δεν μπορω να ξερω τι πραγματικα παιζει...!!! Μου εχει σκασει ενα fortron 550 στην μουρη...και απο την αλλη εχω ενα TAGAN 530 U22 και αντεξε και SLI 7800GTX 512 +FX57@3.5 και αλλα πολλα.. Απο την αλλη....τα Zippy ειναι καλυτερα απο τα PCP&C....αλλα στην ιδια κατηγορια τιμων.. Kαι αλλωστε το λες και μονος σου... Αρχική απάντηση από ergotelisΑπλά φαίνεται στα τέστ που έχω διαβάσει, ότι μέχρι ένος ποσού για psu(<150 euro) τα seasonic φαίνεται να είναι πιο ολοκληρωμένη πρόταση!Τόσο σε απόδοση efficiency,όσο και σε σταθερότητα τάσεων και προσφερόμενης ισχύος.Υπό ένα συγκεκριμένο χρηματικό πλαίσιο,όπως άλλωστε επιθυμεί ο φίλος μας! ΤΙP....To TAGAN το 580 U15 easycon εχει 124 ευρω.... ΕΔΙΤ: Και στο ξαναλεω....σημασια δεν εχει τι διαβαζεις....αλλα τι κανει στην πραξη....στην δικια σου ''πραξη''...οχι στου review την πραξη....
GoriLLakoS Μάρτιος 28, 2006 #43 Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Maximvs ...εγω προσωπικα λεω οτι ειναι μεγαλες μουφες!!!....και μη συγκρινουμε τη Porsche με το Σκαραβαιο...Οπως επισης δεν ειχα κανενα προβλημα με 5 OCZ που εχω δωσει και καμια 30αρια Raptox...Για τα υπολοιπα Εnermax,Fortron κ.τ.λ,δεν μπορω να εκφερω αποψη γιατι εχω δουλεψει λιγο μαζι τους και δεν εχω πληρη εικονα. Xμμμ....αμα ηξερες οτι τα TAGAN και τα OCZ τα φτιαχνει η ιδια εταιρια απλα στα OCZ βαζει τριμερακια για τις τασεις και αλλο περιβλημα....με την ιδια ποιοτητα υλικων τι θα ελεγες???Μεγαλες μουφες και αυτα????
ergotelis Μάρτιος 28, 2006 #44 Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από Βασιλης Δεν λεω οτι τα seasonic δεν ειναι καλα...και εγω για τα 600αρια εχω ακουσει πολυ καλα λογια....για τα υπολοιπα οτι ειναι μουφες....αλλα δεν τα εχω δοκιμασει και δεν μπορω να ξερω τι πραγματικα παιζει...!!! Μα και εγώ προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει,αλλά υποθέτω ότι από τη στιγμή που μιλάνε σχεδόν όλα τα review με τόσο καλά λόγια για μια τέτοια εταιρία τη στιγμή που υπάρχουν άλλα μεγαθήρια υποθέτω ότι πραγματικά πρέπει να αξίζουν!Είναι αλήθεια ότι για τα άλλα τροφοδοτικά διάβασα διαφορετικές απόψεις,αλλού καλές αλλού μέτριες,άρα πιστεύω πως η κοινή συνισταμένη τους να είναι και η αλήθεια,δηλαδή τα seasonic! Εγώ έψαξα πολύ για ποιο 600άρι να πάρω και τελικά θα καταλήξω σε seasonic s12 600watt.Έχω καλό πολύμετρο,θα το βάλω σε ζόρια για να κάνω τέστ και θα παραθέσω αποτελέσματα.Ελπίζω να μη διαψευστώ από τα ίδια τα λεγόμενά μου!:D Για το tagan που λες σεβαστή λύση,αλλά διαβάζω πτώση τάσης 0,45 στην 12άρα και λιγότερο efficient από τα seasonic. Δείτε και ένα σύνδεσμο,σε τι γλώσσα είναι δε ξέρω,αλλά πιστεύω να μπορείτε να καταλάβετε! http://www.matbe.com/articles/lire/260/comparatif-de-26-alimentations/page51.php δείτε και τις άλλες του σελίδες! Εντομεταξύ είμαι σίγουρος επειδή υποστηρίζω τόσο τα seasonic θα με περάσετε για έμπορά τους!Μακάρι να τα δει αυτά η seasonic να μου στείλει κανένα δώρο για τη διαφήμιση!Αλλά δε νομίζω!! :(: :D
ergotelis Μάρτιος 28, 2006 #45 Μάρτιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από ΒασιληςΑπο την αλλη....τα Zippy ειναι καλυτερα απο τα PCP&C....αλλα στην ιδια κατηγορια τιμων.. Mη μου πεις ότι έχουνε τέτοια και σε σεβαστές τιμές(200 ευρά από εξωτερικό τα δίνω) γιατί θα με βάλεις σε σκέψη πάλι εκεί που είχα καταλήξει στα seasonic :P:P
GoriLLakoS Μάρτιος 29, 2006 #46 Μάρτιος 29, 2006 Το 700αρι βγαινει γυρω στα 400 με μεταφορικα αν θυμαμαι καλα... Ας πουμε...για τα τροφοδοτικα τα athena τι γνωμη εχεις???Ειμαι σιγουρος οτι δεν τα εχεις ακουσει καν......εχω αδικο?Κανε ενα search στο google και πες μου με πμ τι συμπερασμα εβγαλες.... EDIT : Zippy link http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=12681&highlight=ZIPPY EDIT²:http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=93529&highlight=zippy PCP&C 1KWatt Vs Zippy 950...
jsmith6 Μάρτιος 29, 2006 Author #47 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 02:55] Η www.checkmate.gr βλέπω έχει τα seasonic(125 ευρά το 500άρι,καλά είναι),κατά την άποψή μου τα καλύτερα τροφοδοτικά.Όσο τέστ έχω δοκιμάσει πραγματικά ξεχωρίζουν σε όλους τους τομείς.Τα υπόλοιπα Τagan,enermax,hiper όλο και κάπου έχουν μια αδυναμία,ενώ τα seasonic σε όλους τους τομείς(απόδοση,σταθερότητα τάσεων,θόρυβος,efficiency) είναι εξίσου καλά. Δεν μπορώ να πάρω από άλλο κατάστημα, μόνο από RAM-Shop, διότι μου κάηκε και δεν έχουν το ίδιο. Και δεν μπορώ να πάρω ότι θέλω, μόνο από αυτά που έχουν.Και... υπάρχει PC που να κοστίζει 1500 ευρώ (όσο μου κόστησε τότε) και να χρειάζεται τροφοδοτικό 600 ή 700 watt; Αυτά θα έιναι για τίποτα servers.
ergotelis Μάρτιος 29, 2006 #48 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από jsmith6 Δεν μπορώ να πάρω από άλλο κατάστημα, μόνο από RAM-Shop, διότι μου κάηκε και δεν έχουν το ίδιο. Και δεν μπορώ να πάρω ότι θέλω, μόνο από αυτά που έχουν.Και... υπάρχει PC που να κοστίζει 1500 ευρώ (όσο μου κόστησε τότε) και να χρειάζεται τροφοδοτικό 600 ή 700 watt; Αυτά θα έιναι για τίποτα servers. Tότε περιορίζεται πολύ το εύρος,πάντως με διπλές 7800 και διπλό επεξεργαστή το 600άρι πιστεύω είναι απαραίτητο!
jsmith6 Μάρτιος 29, 2006 Author #49 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 12:00] Tότε περιορίζεται πολύ το εύρος,πάντως με διπλές 7800 και διπλό επεξεργαστή το 600άρι πιστεύω είναι απαραίτητο! ναι, όσο αυτό για το servers που είπα έχεις δίκαιο, αλλά με διπλές 7800 και διπλό CPU δεν κοστίζει πλέον 1500 ευρώ
ergotelis Μάρτιος 29, 2006 #50 Μάρτιος 29, 2006 Ok,επειδή λες συγκεκριμένα απο το ραμ-σοπ θα σου έλεγα αυτό: http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=7001
ergotelis Μάρτιος 29, 2006 #51 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από ΒασιληςΕΔΙΤ: Και στο ξαναλεω....σημασια δεν εχει τι διαβαζεις....αλλα τι κανει στην πραξη....στην δικια σου ''πραξη''...οχι στου review την πραξη.... Nαι αλλά αν για να το κάνω αυτό έπρεπε να αγοράσω 20 τροφοδοτικά και να δω ποιο θα αποδειχθεί καλύτερο να το κρατήσω. Επειδή φυσικά είναι αυτό αδύνατο αγοράζουμε αυτό που φαίνεται κοινή συνισταμένη των review και έχουμε περισσότερες απλά πιθανότητες να βγούμε ικανοποιημένοι!:D Επιπλέον από στόμα σε στόμα οι απόψεις άλλων ατόμων διαφέρουν,γιατί είναι άλλωστε και διαφορετικά τα μέτρα σύγκρισης,κάτι που δε σε οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.Για αυτό θεωρώ ότι τροφοδοτικά δοκιμασμένα κάτω από τις ίδιες συνθήκες θα σου βγάλει ένα κάπως αξιόπιστο αποτέλεσμα,πόσο μάλλον τη στιγμή που σχεδόν όσα συγκριτικά περιέχουν τα seasonic τα έχουνε μέσα στα προτεινόμενα,μπροστά από άλλα γνωστά ονόματα!
jsmith6 Μάρτιος 29, 2006 Author #53 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 12:42] Ok,επειδή λες συγκεκριμένα απο το ραμ-σοπ θα σου έλεγα αυτό: http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=7001 Προς τα εκεί τέινω, αλλά από την άλλη είναι και που θέλω να έχω μπόλικα watt σε περίπτωση που βάλω αργότερα καμιά μεγαλύτερη CPU. Τελικά είναι θέμα του ποιά είναι η πραγματική απόδοση του τροφοδοτικού. Καμία ιδέα για το πως να το βρω;
knight_77 Μάρτιος 29, 2006 #54 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από jsmith6 [Σήμερα, στις 12:59] Προς τα εκεί τέινω, αλλά από την άλλη είναι και που θέλω να έχω μπόλικα watt σε περίπτωση που βάλω αργότερα καμιά μεγαλύτερη CPU. Τελικά είναι θέμα του ποιά είναι η πραγματική απόδοση του τροφοδοτικού. Καμία ιδέα για το πως να το βρω; Παρε αυτο και θα εισαι αρχοντας με μολις 15 ευρο παραπανω
jsmith6 Μάρτιος 29, 2006 Author #55 Μάρτιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 13:03] Παρε αυτο και θα εισαι αρχοντας με μολις 15 ευρο παραπανω Hiper ε; χμμμ... Έβλεπα το Antec 550 στο newegg.com και λέει για efficiency πάνω από 70%: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16817103932 Αν στην χειρότερη είναι στο 70%, τότε είναι πραγματικά 385w.
jsmith6 Μάρτιος 29, 2006 Author #56 Μάρτιος 29, 2006 Βγήκα κάπως off-topic.Ευχαριστώ όλους όσους απαντήσανε. Αγόρασα το καινούριο τροφοδοτικό, αλλά έχω άλλα προβλήματα για τα οποία ίσως ανοίξω καινούριο θέμα αργότερα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.