Jump to content

MSI Vs Asus

sokos

ποιο Nforce4 Ultra M/B ?  

43 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

MSI Nforce4 Neo FI vs Asus A8N-E!

Και τα δύο έχουν το Nforce4-Ultra, δεν θέλω SLI κτλ..

Πρέπει να διαλέξω ενα για το νετκαφέ φίλου αρα ξεχνάμε ο/c :blink:

Σπίτι έχω το MSI και είμαι ευχαριστημένος αλλά ξέρω οτι τα Asus ήταν τουλάχιστον όσο είχα κάποτε, τέρατα αξιοπιστίας.. (καλά components και σχεδίαση)

Ποιό προτιμάτε και γιατί?

Posted

Eπειδή το έψαξα λιγάκι για ένα φιλαράκι θα έλεγα α8r με το ati to chipset 1000 κάρτα δικτύου και καλό εξοπλισμό και πολύ σταθερή

Posted

Ρε παιδια , ο sokos ρωταει κατι συγκεκριμενο....με nF4....!!!

Γιατι ο ενας του προτεινει κατι με ati chipset και ο αλλος κατι εντελως ασχετο,με διπλασια τιμη,πραγματα τα οποια δενθα του χρειαστουνε και το παιδι ειπε ΟΧΙ Ο/C!!!

ASUS απο εμενα φιλε μου.....δεν ξερω μονο αν η συγκεκριμενη μητρικη εχει παθητικη ψυξη στο chipset και δημιουργηθει κανενα προβλημα λογω του 24/7 και του στριμωγματος στο κουτι...:D

Posted

Αν θυμάμαι καλά έχει παθητική. Αν βλέπεις τη δημοσκόπηση Βασιλη λέει και άλλο και αν το άλλο γιατί. Είπα για το άτι γιατί εχεί κυριώς χιλιάρι δίκτυο

Posted
Αρχική απάντηση από dellman

Αν θυμάμαι καλά έχει παθητική. Αν βλέπεις τη δημοσκόπηση Βασιλη λέει και άλλο και αν το άλλο γιατί. Είπα για το άτι γιατί εχεί κυριώς χιλιάρι δίκτυο

Eχεις δικιο...λαθος μου!

Συγνωμη μαν...:)

Posted

Μια ψηφος στην Msi απο εμενα.Με Asus εχω παψει να ασχολουμαι εδω και καιρο

μετα απο πολλα στραπατσα....

Posted

ASUS από μένα, κανένα πρόβλημα με όσες πέρασαν από τα χέρια μου...η συγκεκριμένη πιστεύω μια χαρά θα σε βγάλει.

Posted

455_l.jpg

http://www.asus.com.tw/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=171&model=455&modelmenu=1

Παιδιά οχι μονο εχει και coolerακι στο chipset αλλα έχει και ψύκτρα στα τρανζιστορ διπλα στην CPU!

7125-FI.jpg

http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=651

Θα μπορούσαν τα παιδιά που εχουν παράπονα με την Asus να πούνε γιατί?

Υπόψιν τα M/B πρέπει να είναι σκυλιά 24/7 use, βλ.netcafe!

Posted

θα έλεγα α8r με το ati to chipset 1000 κάρτα δικτύου

Γιατί το NF4, δεν έχει 1000αρι; Μα φυσικά και έχει!

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

ASUS απο εμενα φιλε μου.....δεν ξερω μονο αν η συγκεκριμενη μητρικη εχει παθητικη ψυξη στο chipset και δημιουργηθει κανενα προβλημα λογω του 24/7 και του στριμωγματος στο κουτι...:D

Καμπανάκι Νο.2: ΔΕΝ έχει παθητική (δεν είναι αυτή βέβαια της φωτό - αυτή είναι παλιό rev με το ανεμιστήρι ''αεροπλάνο'').

Μία βασική (ίσως τη μόνη δλδ) διαφορά μεταξύ των 2, δεν την είπε κανείς: Η MSI έχει Firewire (πιθανόν άχρηστο βέβαια σε netcafe).

Γενικά η ASUS έχει την φήμη της αξιοπιστίας αλλά οι γενιές NF3/4 της MSI έχουν βγει γενικά αρκετά αξιόπιστες.

Posted

κανα review απο την Asus υπάρχει πουθενά? Στο RAM που πήρα χθες έχει συγκριτικά 40 μητρικες για ΑΜD και δεν έχει μέσα ουτε την μία ούτε την άλλη!

Posted
Αρχική απάντηση από sokos

κανα review απο την Asus υπάρχει πουθενά? Στο RAM που πήρα χθες έχει συγκριτικά 40 μητρικες για ΑΜD και δεν έχει μέσα ουτε την μία ούτε την άλλη!

Τι να το κάνεις το review (για τη χρήση που την θες);

Να δεις ποια είναι 0,001% πιο γρήγορη (σύμφωνα με το RAM....), να δεις χαρακτηριστικά (που τα βλέπεις ανά πάσα στιγμή από net) ή περιμένεις κανένα δείκτη αξιοπιστίας;

Είπαμε:

Αν θες Firewire πάρε την MSI.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το Firewire, όποια και να πάρεις, πάνω κάτω το ίδιο είναι.

Posted

μια ψηφος κι απο εμενα για MSI που ειναι αρκετα καλη σε αποδοση/τιμη καπου στα 114e

Posted

σωστός spc! Με ενδιαφέρει ποια θα αντέξει χωρίς τα γνωστά μπλέ-παρά8υρα ή φουσκωμένα πυκνωτάκια. Παίζει μια Nforce4 Ultra της Foxxcon αρκετά πιο φτηνά, τι λέτε, αξίζει τον κόπο ή καλύτερα στις γνωστές?

(Μιλάμε για 15-20ε φτηνότερα το κομμάτι)

και κάτι άλλο, φώτο της A8N-E (latest revision) υπάρχει ?

Posted

Όσο πιο απλή η υλοποίηση γύρω από το chipset και λιγότερα καλούδια, τόσο καλύτερα για αξιοπιστία κατά τη γνώμη μου. Κανείς δε μπορεί να πει ποια εταιρία είναι αξιόπιστη και ποια όχι αυτό είναι θέμα τύχης τι κομμάτι θα πάρεις και τι θα βγάλει - αν βγάλει. Εγώ έχω βρει αξιόπιστη την MSI και έχω βρεί απλά "δύστροπα" τα ASUS (όχι αναξιόπιστα) αλλά αν άλλος έχει ακριβώς την αντίθετη εμπειρία θα το πιστέψω.

Τα Foxconn, Albatron και Chaintech είναι επίσης καλές λύσης απόδοσης τιμής. Μήπως καλύτερα με την ίδια τιμή να πάρετε 3-4 board παραπάνω και να τα έχετε backup καλού κακού?

Posted
Εγώ έχω βρει αξιόπιστη την MSI και έχω βρεί απλά "δύστροπα" τα ASUS (όχι αναξιόπιστα)

Και εγω την ιδια γνωμη εχω απο την εμπειρια μου με MSI kai ASUS, σε Intel 865PE..

H Asus αν παιδευτεις να τη ρυθμισεις σωστα, να σου κανει boot, να παιζει με τις μνημες σου, και το PAT enabled, ολα οκ...

Η ΜΣΙ ηταν λιγακι ποιο αργη, αλλα επαιζαν ολα με οτι ρυθμισεις και να βαζες, και ποιο ευκολη στα ψηλα FSB (306 bootable παρακαλω με την MSI αλλα λεγαν οτι τα πραγματικα της εκει πρεπει να ηταν λιγοτερα ~295)..

Posted
Αρχική απάντηση από sokos

Παίζει μια Nforce4 Ultra της Foxxcon αρκετά πιο φτηνά, τι λέτε, αξίζει τον κόπο ή καλύτερα στις γνωστές?

(Μιλάμε για 15-20ε φτηνότερα το κομμάτι)

και κάτι άλλο, φώτο της A8N-E (latest revision) υπάρχει ?

15-20 διαφορά μου φαίνεται too much για να ισχύει - μήπως είναι NF4 αλλά όχι ULTRA; Γιατί στην περίπτωση αυτή υπάρχει πχ και το αντίστοιχο της MSI (NEO 4-F).

Αλλά σε κάθε περίπτωση θα έλεγα να μείνεις σε κάποια από τις γνωστές (που έχουν και κάποια μεγάλη αντιπροσωπεία από πίσω για υποστήριξη).

Φωτό νέου rev τι να το κάνεις; Δεν αλλάζει και τίποτα βασικό - μόνο το φανάκι.

Posted

και πώς θα ξέρω οτι δεν θα είναι αυτό το μοντέλο με το ανεμιστηράκι που μικρό ήθελε να γίνει ελικόπτερο? :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.