Jump to content



"Tritium" - πιστοποίηση overclocking από την Nvidia


Recommended Posts

Η Nvidia σκοπεύει να χαρακτηρίσει με το λογότυπο "Tritium" εξαρτήματα υπολογιστών, (με πιο σημαντικό την μητρική) όταν αυτά τηρούν κάποιες προυποθέσεις για να εξασφαλίσουν "μέγιστη συνολική απόδοση".

Για παράδειγμα οι μητρικές θα χρειάζεται να παρέχουν συγκεκριμένες τάσεις και συχνότητες επιπλέον των βασικών. Οι προδιαγραφές αυτές είναι:

* CPU (AMD AM2 Socket)

o V_Core: 0.775V to 2.2V

* Memory

o VDDIO: 1.8V to 2.5V

o VTT: 0.9V to 1.25V

* C51XE

o V_Core: 1.2V to 1.45V

o V_PEX: 1.5V to 1.7V

o V_HT: 1.2V to 1.5V

* MCP55XE

o V_Core: 1.5V to 1.7V

o V_PEX: 1.5V to 1.7V

o V_HT: 1.2V to 1.5V

* CPU memory interface: DDR2 interface running at 800MHz

* CPU C51XE 16 x 16 HyperTransport interface: 1.5GHz

* C51XE x16 PCI Express link: 150MHz

* C51XE/MCP55XE 16 x 16 HyperTransport interface: 1.5GHz

* MCP55XE x16 PCI Express link: 150MHz reference clock

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις θα είναι διαθέσιμες μέσω bios, το οποίο θα παρέχει αρκετές επιλογές 'πειράγματος' στο χρήστη:

"we've heard thus far include everythign from 425MHz FSB adjustments (in 1MHz increments) to 1.0 to 4.5 CAS Latency control (in 0.5 increments). Overvoltage and individual frequency controls are also required -- and virtually every frequency control we saw was in 1MHz increments. All SBIOS hooks must be inserted so that the board will work with NVIDIA's nTune software. "

μνήμες ορισμένων κατασκευαστων θα μπορούν και αυτές να διαθέτουν το λογότυπο Tritium. Συγκεκριμένοι κατασκευαστές μνημών(*) δουλεύουν ήδη στα SPD timimgs και άλλες επιλογές σχεδιασμένες για Tritium μητρικές. Οι μνήμες θα πρέπει να λειτουργούν σε συγκεκριμένες ανώτερες τάσεις και SPD timimgs χωρίς να καλύπτουν ωστόσο τις πολύ ακραίες επιλογές που προσφέρει η μητρική.

Οι κάρτες γραφικών ολοκληρώνουν το πακέτο της Tritium πλατφόρμας. Θα χρειάζεται να μπορούν να υπερχρονίζονται σε βήματα του ενός 1Mhz, αν και πάλι με μικρότερες απαίτησεις απ'ότι υποστηρίζει η μητρική.

H τεχνολογία Linkboost της Nvidia, η οποία αυξάνει αυτόματα την συχνότητα του PCIe δίαυλου και του HT κατά 25% όταν κάρτες 7900 ή 7950 τοποθετηθούν και στις δύο υποδοχές, προορίζεται να εφαρμοστεί όταν μητρική και κάρτα γραφικών διαθέτουν πιστοποίηση Tritium.

Γενικές προυποθέσεις περιλαμβάνουν:

  • Oι x16 PCIe υποδοχές να απέχουν αρκετά για να υποστηρίζουν Quad Sli
  • Όλα τα εξαρτήματα να λειτουργούν σε συγκεκριμένα επίπεδα θερμοκρασιών καθορισμένα απο την Nvidia
  • IEEE 1394b support
  • δύο υποδοχές PCI 2.3
  • διπλό Gigabit Ethernet
  • 8κάναλο ΗDA, με jacks στο πίσω μέρος
  • Το τροφοδοτικό να καλύπτει ανάγκες ρεύματος του Quad Sli

Το κλειδί της υπόθεσης είναι πως όταν το σύστημα αναγνωρίσει την συνύπαρξη των εξαρτημάτων Tritium θα υπερχρονιστεί από μόνο του, φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει και από τον χρήστη.

Ανακοινώσεις προιόντων με το χαρακτηριστικό Tritium, καθώς και τα τελικά χαρακτηριστικά του αναμένονται από την Nvidia και από συνεργάτες της, μέσα στις επομενες εβδομάδες, μαζί με την έλευση της ΑΜ2 πλατφόρμας.

Προς το παρών το λογότυπο δεν είναι ακόμα κατοχυρωμένο οπότε μπορεί και να αλλάξει όνομα.

-πηγή:Dailytech

-(*)παρουσίαση της νέας nForce 500 σειράς με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά εδώ.

τι είναι κανονικά το τρίτιο;

Link to comment
Share on other sites

που το πέτυχες εκεί μέσα στο ασπρόμαυρο ρε αετέ... :D:T:

καλά η μητρική αυτή έχει σχεδόν τα πάντα, άντε άλλη μια pci και ένα ide ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτη η Corsair ενσωματώνει το Enhanced Performance Profiles (EPP) της Nvidia στο SPD chip των νέων μνημών DDR2 αρχικά για την AM2 πλατφόρμα.

"EEPs add parameters to unused areas of the SPD chip in the form of either two "Full" profiles or four "Abbreviated" profiles.

According to NVIDIA slides snapped by Legit Reviews, abbreviated profiles specify voltage, command rate, CAS, tRCD, tRP, and tRAS latencies, while full profiles add signal drive strength settings, write recovery and active refresh settings, and delay and setup times.

NVIDIA says these settings will simplify overclocking on "properly-designed BIOSes," namely those for nForce 590 SLI platforms, without breaking compatibility with unsupported systems" (πηγή )

Τα νέα αυτά kit θα τρέχουν στα 800 και 10066 Mhz με timings 4-4-4-12-2T και 5-5-5-15-2Τ αντίστοιχα. Η ανακοίνωση στο techreport αναφέρει πως όλα η σειρα XMS της Corsair θα διαθέτει από δω και πέρα ΕPP ενώ θα το εφαρμόσουν και άλλες εταιρίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Βασικά όχι η AMD αλλά η nVidia. Τα ίδια που προσφέρει στο AM2 το nForce 590 θα τα προσφέρει και στην πλατφόρμα της Intel. Ακολούθησε και η Ati με το RD600.

Όσο για την AMD, no chance baby, με αυτές τις επιδόσεις-τιμές-καταναλώση οι Conore είναι άπιαστοι

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.