JohnG85 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 16, 2006 Καλησπέρα σε όλους.Κατ αρχήν θα περιγράψω το pc όσο πιο καλά μπορώ γιατί είναι φίλης και όχι δικό μου. AMD 3500, 2 x 512 DDR 400 Kingston, Albatron 6800GT, WD 80GB, LG DVD-Rom και άλλο ένα RW, TV Tuner ένα της Prolink και CHIEFTEC Full ATX DX-01BDU- Black 400W .΄Τέλος χρησιμοποιεί ελληνικά XP SP 1 (Ξέρω κακώς δεν είναι SP 2 αλλα...)Για παραπάνω πληροφορίες πείτε μου.Η χρήση είναι παιχνίδια ιντερνετ, mp3, ripping, dvd's και άλλα.Αυτά είναι όμως είναι τα βασικά.Το pc είχε να το χρησιμοποιήσει 1 μήνα περίπου και όταν το άνοιξε πριν κάτι μέρες αφού φορτώσει τα xp αλλά πριν μπει σε αυτά κάνει από μόνο του επανεκκίνηση.Συνέχεια αυτή την επανάληψη αυτό το loop...Καθε δυο φορές σε βάζει να διαλέξεις μεταξύ safe boot κτλ.Αν θυμάμαι καλά στην ασφαλή εκκίνηση λειτουργεί ας πούμε κανονικά.(Στην ασφαλή εκκίνηση επειδή δεν θυμάμαι από προσωπική πείρα, Win98 η τελευταία φορά, αναπαράγουν πολυμέσα τα pc ή οχι ? Το δικό της πάντως όχι.)Μια φορά μπήκε κανονικά αφού χρησιμοποίησα την άχρηστη επαναφορά συστήματος αλλά χωρίς υπερβολή κόλλησε μετά από 5 sec.Να προσθέσω ότι θα πρέπει να έχει πολύ άχρηστο software το pc όπως επίσης ότι είχε κολλήσει το trojan lsass κάτι που νομίζω δεν αφαιρέθηκε ποτε.Σκέφτομαι να κάνω ένα format η κάποιο καθαρισμό και έλεγχο με antivirus.Υπάρχει όμως περιπτωση το προβλημα να είναι hardware φύσης.Μήπως τροφοδοτικό η κάποια υπερθέρμανση ? Αν είναι να πάει μια και καλή Πλαίσιο να κάνουν αυτοί τη δουλειά! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Υ.Γ Το σύστημα αγοράστηκε περίπου Φεβρουάριο και έχει χρησιμοποιηθεί περίπου 150 ώρες!!!
Chosen Μάϊος 16, 2006 #2 Μάϊος 16, 2006 Απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση από τις ιδιότητες συστήματος και πες μας τις πρώτες 2 σειρές από τη μπλε οθόνη.
JohnG85 Μάϊος 16, 2006 Author #3 Μάϊος 16, 2006 Θα το κάνω αυτό που μου προτείνεις αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν βγάζει μπλε οθόνη! Απλά λίγο πριν μπει στο desktop και αφου έχει φορτώσει τα xp (η μπάρα που τρέχουν τα κυβάκια με το logo των xp)κάνει από μόνο του επανεκκίνηση...Ωπ sorry τώρα που το ξαναδιάβασα μάλλον εννοείς ότι θα βγάλει μπλε οθόνη αφού το κάνω αυτό.ΟΚ thanx και νεότερα το βράδυ !
JohnG85 Μάϊος 16, 2006 Author #4 Μάϊος 16, 2006 οκ το έκανα αλλά η μπλέ οθόνη που έβγαλε είναι σε κινέζικα...ελληνικά τα xp...το μόνο που ξεχώρισε είναι το machine_check_exception και 7-8 χιλιάδες γραμμές πιο κάτω stop:0x0000009c (0x00000004...) το οποίο προφανώς δεν βοηθάει σε τίποτα.Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο να ασχολούμαι με το pc τι με συμβουλευετε ? Να μεζέψω τα σιντια και να κάνω ένα format η υπάρχει η περίπτωση αστοχίας υλικού οπότε τζάμπα κόπος ? Να συμπληρώσω οτι οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές αν και που να ζεσταθει αφου το μόνο που κάνει είναι να post-άρει και μετά φτου και από την αρχή! Επισης από τοτε που εφάρμοσα τη συμβουλη να πω ότι πριν κάνει επανεκκίνηση πετάει την ίδια (κατά πάσα πιθανότητα) μπλε οθόνη για ένα δευτερόλεπτο...
mech5107 Μάϊος 19, 2006 #5 Μάϊος 19, 2006 Στο βιος μπαινει κανονικα;Τι μητρική είναι;Gigabyte μου μηρίζει;Κοιτα και στο bios αν είσαι οκ από θέματα raid, π.χ. raid-> disabled ή base.
johnson Μάϊος 19, 2006 #6 Μάϊος 19, 2006 ’σχετα με το τι μπορεί να γράφει στη μπλε οθόνη, αφού το pc είναι σε τόσο τραγικήκατάσταση, εγώ προτείνω ένα formatάκι. Για καλό και για κακό, ας γίνει και ένα clear cmos. Αν και μετά το format συνεχίσει, τότε το ψάχνουμε περισσότερο.
JohnG85 Μάϊος 19, 2006 Author #7 Μάϊος 19, 2006 Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και επίσης να κλείσω το θέμα γιατί το πρόβλημα λύθηκε.Ασχετο αλλά η μητρική είναι chaintech nf4 με disabled το raid.Βεβαια η λύση είναι πολύ πρόχειρη και μάλλον αργοτερα θα ξανακυλίσει αλλά δεν πειράζει αφού λειτουργεί ρολόι προς το παρόν ! Μπήκα σε safe mode και έκανα επαναφορά συστήματος γιατί δεν έχω καθολου χρόνο αυτο τον καιρό για format.Μετα πέρασα και το sp 2 και όλα καλά ! Ανέλπιστο αλλά καλοδεχούμενο ! CU!
laserscout Μάϊος 19, 2006 #8 Μάϊος 19, 2006 το format το θέλει! πες της να γράψει σε CDs η καπου αλλού τα αρχεία που θέλει να κρατίσει και μετα καντης ενα format αν παρουσιαστει πάλι.
Chosen Μάϊος 19, 2006 #9 Μάϊος 19, 2006 Θα κάνω μια μαντεψιά (που όμως δεν είναι μαντεψιά ): μήπως έχεις εγκατεστημένο το ZoneAlarm;
ΝTG Μάϊος 19, 2006 #10 Μάϊος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Θα κάνω μια μαντεψιά (που όμως δεν είναι μαντεψιά ): μήπως έχεις εγκατεστημένο το ZoneAlarm; ευλογη ερωτηση δεν ειναι το γιατι?Γιατι???
naz Μάϊος 19, 2006 #11 Μάϊος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 19:59] Θα κάνω μια μαντεψιά (που όμως δεν είναι μαντεψιά ): μήπως έχεις εγκατεστημένο το ZoneAlarm; αν ναι να μπει safe mode και να σβησει οτι εχει σχεση με το zone alarm
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.