Jump to content



Πρόβλημα με εξωτερικά ηχεία στο laptop μου...


xaxa1982

Recommended Posts

Λοιπόν!Έχω ένα πρόβλημα με όλες τις διανομές που έχω βάλει(Fedora 4,Mandriva 2006,Suse 10.0,Kubuntu 5.10,Ubuntu 5.10,Debian 3.1 Sarge)...Ενώ η κάρτα ήχου μου έχει αναγνωριστεί και δουλεύουν τα ενσωματωμένα ηχεία του laptop μου,υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα!Το βύσμα που έχει για έξοδο για εξωτερικά ηχεία το laptop μου,δεν λειτουργεί σωστά!Όταν βάζω το καλώδιο εκεί για να ακούσω από εξωτερικά ηχεία τραγούδια(και όχι από τα ηχεία του laptop),δεν ακούγεται απολύτως τίποτα και κόβεται ο ήχος και στα ηχεία του laptop και στα εξωτερικά ηχεία!

Έχω παρατηρήσει ότι αν το βάλω έως την μέση,τότε ακούγεται στα εξωτερικά ηχεία ήχος ,συνεχίζει να ακούγεται ήχος στα εσωτερικά ηχεία του laptop,αλλά στα εξωτερικά ηχεία ακούγεται κάτι σαν σφύριγμα(προφανώς επειδή η είσοδός τους δεν εφάπτεται καλά στην έξοδο ήχου του laptop μου).Έχει παρατηρήσει κανένας κάτι αντίστοιχο?Γιατί γίνεται αυτό?

Το Laptop μου είναι ACER Travelmate 270 και το αγόρασα πριν από 3 χρόνια περίπου!Η κάρτα ήχου μου έχει αναγνωριστεί σαν SiS 7012 και χρησιμοποιεί τον driver snd-intel8x0.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος,μπας και καταφέρω να διορθώσω το πρόβλημα αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Στα windows δούλεύει κανονικά? Αν ναι, δοκίμασε και tο kubuntu dapper αλλα κοίτα να εχεις ρυθμίσει στις ιδιότητες της κάρτας ήχου το volume στο μεγιστο και στις 2 εξόδους (Σε περίπτωση που εχει 2 διαφορετικές ρυθμίσεις για την ένταση των εξόδων - ενσωματωμένων ηχείων )

Link to comment
Share on other sites

Σε Windows όλα δουλεύουν κανονικά,ενώ σε Linux όχι!Υπάρχει περίπτωση ο driver της κάρτας ήχου να έχει σχέση με το βύσμα εξόδου του ήχου?Δεν είναι λίγο παράξενο?Το Dapper δεν το έχω τώρα,θα κατεβάσω την ολοκληρωμένη έκδοση σε καμιά δεκαριά μέρες που θα βγει!Ελπίζω να φτιάξει!Πάντως όποια άλλη ιδέα ακουστεί,ίσως να με βοηθούσε!!!Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.