Jump to content



Τρέχουσα Ελληνική νομοθεσία


Makis Hourdakis

Recommended Posts

Ξέρει κανείς πού μπορεί να δει κάποιος όλους τους ισχύοντες νόμους; Στο site της Βουλής δεν είδα κάτι και στο google είναι λίγο δύσκολο να βρω συγκεκριμένα αυτό που θέλω καθώς η φράση "ελληνική νομοθεσία" εμφανίζεται πολύ συχνά.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω ψάξει κι εγώ το θέμα. Δυστυχώς ούτε εγώ βρήκα αυτό που έψαχνα. Στην περίπτωση που ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο, πχ για P2P, Torrents δεν πρόκειται να βρεις τίποτα.

πχ

"α)Παράνομο περιεχόμενο του Internet

Το σχετικό ψήφισμα (97/C 70/01/17-2-1997) του Συμβουλίου και των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο του διαδικτύου (Internet), δεν καθορίζει τι είναι παράνομο και τι είναι επιβλαβές περιεχόμενο.

Κατά συνέπεια λοιπόν οι έννοιες αυτές θα προσδιοριστούν από το νομοθέτη σε περίπτωση που ψηφιστεί σχετικός νόμος που θα ρυθμίζει την συμπεριφορά, όσων ``κινούνται`` στον χώρο του διαδικτύου. Και λέγοντας εδώ " νομοθέτη " εννοούμε τον εθνικό νομοθέτη κάθε επιμέρους χώρας.

Στο σημείο όμως αυτό προκύπτει το ερώτημα , εάν οι " εσωτερικές νομοθεσίες" μπορούν αυτοτελώς, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικώς τις παρανομίες στο κυβερνοχώρο, λόγω της φύσεως του εγκλήματος και του ιδιαίτερου τρόπου τελέσεώς των. Κατά την άποψή μου, οι εσωτερικές νομοθεσίες από μόνες τους δεν επαρκούν. Απαιτούνται πολυμερείς Διεθνείς Συμβάσεις .

Προς το παρόν ως παράνομο περιεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί κάθετί που, είναι μεν παράνομο (και) εκτός δικτύου, μπορεί δε (τεχνικώς) να κινηθεί και εντός κυβερνοχώρου ( π.χ. συκοφαντική δυσφήμηση )."

Μετά από αναζήτηση στον Γούγλη για "Ελληνική Νομοθεσία Διαδίκτυο"

Στο site του Υπουργείου Δικαιωσύνης βρήκα: http://www.ministryofjustice.gr/modules.php?op=modload&name=Nomothetiko&file=page

και http://www.et.gr/

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά,είναι παράνομο να μην γνωρίζεις τους νόμους της χώρας σου. Παρά ταύτα, η πρόσβαση σε τέτοια ζητήματα είναι σχεδόν αδύνατη. Εδώ η Υπουργική απόφαση 2170 το 2003 "Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων" είναι προσβάσημη ΜΟΝΟ σε μέλη του lawnet.gr :TD:

Link to comment
Share on other sites

Πια νομοθεσία ρε παιδες???

Ποτέ είχαμε για να βρούμε???

Η λύση πάντως είναι ένα γεμάτο πορτοφόλι να αγοράζεις ότι θες και είσαι ok

Πέρα από την πλακά

Κανονικά θα πρεπει να πολίτες να τους γνωρίζουμε όλους αλλά. Που είναι η πρόσβαση σε αυτούς μου λες???

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kreach [Χθες, στις 21:36]

Θεωρητικά,είναι παράνομο να μην γνωρίζεις τους νόμους της χώρας σου.

παρανομο δεν ειναι, οπως η κλοπη πχ, αλλα δε μπορεις να επικαλεστεις αγνοια. απο τη στιγμη που δημοσιευτηκε στην ΕτΚ, δεν ισχυει το "δεν ηξερα".

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.