Jump to content



HDD read -> CPU 100%


Recommended Posts

Posted

Δέν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει....

Παλιά δέν ήτανε έτσι. Τώρα, όποτε ο Δίσκος διαβάζει η CPU χτυπάει 100% και σέρνεται το σύμπαν. Απο installation μέχρι, να τραβήξω κάτι μέσω LAN, και......άστα να πάν.(Το τραγικότατο είναι το Defrag..... ΘΕΕ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΡΙΝ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ!!!)

Το PC αυτό είναι ένας CELERON Northwood 2.4Ghz, πάνω σε μια μητρική MSI-MS7005 με 1512 GB DDR/400 , και ο HDD είναι maxtor 200 IDE ATA (6Y200P0) και WINXP SP2. Τα βασικά είναι αυτά. Υπάρχει καμιά ιδέα?? σκεφτηκα για τους Drivers ΑΤΑ μπας κ φάγανε κανα κόλλημα, αλλά πού μπορώ να το δώ? 'η κανα application που να κάνει κανα έλενχο να βρώ τι παίζει?

Thnx προκαταβολικά!!!

Posted

εαν θυμηθεις τι αλλαξε απο την τελευταια φορα πριν ξεκινησει το προβλημα κατα 99% εχεις και την λυση.:)

εαν δεν αλλαξε κατι τραγικα τρεξε μερικα διαγνωστικα τον δισκο σου.μπορει να εινια ετοιμος να παραδωσει πνευμα.

τελευταια περιπτωση ιος.αναζητηση στο φορουμ για θρεντ καθαρισμου απο ιους και ελεγχο δισκου και εισαι οκ

Posted

Το S.M.A.R.T χρειάζεται? μήπως επηρρεάζει τις επιδόσεις?

Ανακάλυψα και κάτι....το Kaspersky to 6 απασχολεί 50% της CPU τη περισσότερη ώρα που ο δίσκος λειτουργεί. Αυτό είναι λογικό ? μήπως πρέπει να κάνω ρυθμίσεις ή να αλλάξω Antivir? καμιά πρόταση ? για μέτρια ασφάλεια, ελαφρύ.... ???

Posted

PIO αντί για DMA?

Δες το στο contol panel, properties στον σκληρό ή στο IDE, ATA controllers μήπως είναι σε PIO mode και χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής κάθε φορά που διαβάζεις από σκληρό.

και το SMART ρίχνει λίγο τις επιδόσεις αλλά δε δε νομίζω να σου προκαλεί πρόβλημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.