oekab1992 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 16, 2006 Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του site και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!! Έχω το εξής πρόβλημα: Στο σπίτι εχω παλαιό Η/Υ (P3-1000MHZ, 640 MB SDRAM, GIGABYTE M/B, SOUND BLASTER LIVE 1024 PCI, NVIDIA GEFORCE 2 MX/MX 400, DVD RW NEC 3520, CDRW 52X LG, HARD DISK 20 GB IDE SEAGATE + HARD DISK 40 GB MAXTOR). Δεν έχω άλλες συνδεδεμένες συσκευές πλύν του crypto adsl modem πάνω σε μια 512 adsl over pstn σύνδεση. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν έβαλα adsl σπίτι και έκανα τις σχετικές εγκαταστάσεις στο πισέτο. Σημειωτέον ότι εχω να κάνω 2 χρόνια format (windows xp professional greek sp1) και το μηχάνημα είχε γίνει πειραματόζωο σε εφαρμογές πολυμέσων και αρκετά φορτωμένο απο εφαρμογές κτλ κτλ, αλλά μετά απο sfc scannow και άλλα κόλπα το είχα συνεφέρει και ποτέ δεν κράσαρε. Βάζω λοιπόν το adsl modem, συνδέομαι στο νετο και παίζει ωραία, ανοίγω το emule, και μετά απο λίγη ώρα αρχίζουν τα κουλά, μερικές φορές σέρνονται τα πάντα (αμα αποσύνδεσω απο την usb θύρα το modem τότε πάει καλά το pc) άλλες φορές χάνεται η σύνδεση και δεν ανοίγει ο firefox ή ο explorer αλλά το emule παιζει (winsock 32 error) άλλοτε χάνεται ο ήχος, άλλωτε δεν ανοίγουν βίντεο, συχνά κολλάει ο windows explorer, γενικά όταν μπαίνω νετο και ανοίγω μουλάρι, ακόμα και αν δεν το ανοίξω έχω μια πληθώρα απο προβλήματα, με βασικό το κάτωθι (δείτε σχετική εικόνα). To πρόβλημα ειναι οτι κόλλησε λέει το Generic Host Process for Win32 Services. Αμα στο παράθυρο που βγεί πατήσω αποστολή αναφοράς τότε κολλάει όλο το pc και πρέπει να γίνει restart, οπότε το αφήνω ως έχει και παίζει το internet, αλλά το pc σέρνεται, ο windows explorer κάνει διάφορα παλαβά και γενικά το pc κάνει 10 διαφορετικά τερτίπια. Επίσης μαζί με αυτό το πρόβλημα κάτι παίζει με ενα άλλο αρχείο svchost.exe το οποίο κολλάει και αυτό. Δεν έχω ιούς, έχω nod32 up to date 100%, windows defender + adware professional και έχω κάνει πολλά τσεκαρίσματα. Το πρόβλημα άρχισε όταν εμφανίστηκε στο tray το εικονίδιο του crypto adsl modem που δείχνει οτι συγχρόνισε, και κλιμακώνεται όταν μπαίνω νετο. Καμία ιδεά??? Σας ευχαριστώ πολύ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Το svchost είναι Service Host στην ουσία, δηλαδή τα services τα ίδια. Δεν μπορείς να το κλείσεις έυκολα. Προφανώς κάποιο service που σου έβαλε το modem, ή μπήκε μετά από αυτό, κολλάει. Δοκίμασε τα παρακάτω (μετά από κάθε βήμα τσεκάρεις αν είναι όλα ΟΚ, αλλιώς προχωράς): 1) Για αρχή ξαναπέρνα το μόντεμ. Όλα τα προγράμματα του. Καλύτερα να πας και στο site της Crypto για πιο νέους και αν υπάρχει και νεότερο firmware κακό δεν κάνει. 2) ’νοιξε το Start > Run > msconfig. Βγάλε ότι αφορά το modem από Startup και Services. Κάνε restart. 3) Βγάλε σχεδόν τα πάντα από το Startup και όλα τα non-Windows Services. 4) Κάνε backup τα αρχεία σου και πέρνα το SP2. 5) Καιρός να κάνεις format Ίσως την γλυτώνεις και με repair στα Windows, αλλά καλύτερα να κάνεις ένα formatάκι να ησυχάσεις από τα πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Κάθε service περιέχει μέσα του κώδικα που του επιτρέπει να τρέχει σαν service. Μερικοί επιλέγουν να μην τον βάζουν για διάφορους λόγους, ο πιό συνήθης, για να μην αναγνωρίζεται στο task-manager.Ολα αυτά λοιπόν που δεν περιέχουν τον κώδικα αυτό, "φιλοξενούνται" από το svchost.exe και φαίνεται αυτό στη λίστα με τα processes.Οσο για το format, καλά θα ήταν να το κάνεις, ειδικά αν το έχεις πολύ καιρό το σύστημα στημένο.Αν θέλεις να το αποφύγεις για διάφορους λόγους, μπορείς να κάνεις το εξής:1. Uninstall το SP22. Reboot3. Install SP24. Reboot5. Reinstall Windows Updates99% και αν το πρόβλημα προέρχεται από τα Windows και όχι λόγω ασυμβατότητας ή κακογραμμένου προγράμματος/οδηγού, θα λυθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Δεν έχει SP2 βρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 16, 2006 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Ας το κάνει με το Sp1... Ιδια διαδικασία είναι, απλά λογικά δε θα περάσει τα updates (βημα 5) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Αύγουστος 16, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Ύστερα απο πολύ αναζήτηση στο google όπου ενημερώθηκα για το συγκεκριμένο πρόβλημα και διάβασα άπειρα τέτοια posts απο ξένους χρήστες με το ίδιο πρόβλημα αλλά και απο το site της microsoft, δοκίμασα την ακόλουθη λύση που αποτι δείχνει μετά απο πολλές ώρες λειτουργίας μου έλυσε το πρόβλημα.1. Εγκατέστησα τα hotfixes: WindowsXP-KB823980-x86-ELL & WindowsXP-KB894391-x86-ELL2. Εγκατέστησα το zone alarm pro 6.5.731.000Ως δια μαγείας το πρόβλημα λύθηκε, ποτέ ξανά δεν δούλεψα τόσες ώρες στο νετο χωρίς να βγεί αυτή η *******, οπότε μάλλον το γλυτώσαμε το format.Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2006 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Τίποτα, αυτά τα fixes περιλαμβάνονται στο SP2? Για να ξέρουν οι επόμενοι. Πάντως ρε παιδάκι μου, 2 χρόνια χωρίς ένα format? Edit: Με λίγο ψάξιμο στη Microsoft είδα ότι το 1ο Update είναι security για τον Blaster, κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στο SP2. Το 2ο δε (κι εδώ είναι το μπέρδεμα), αναφέρει: If you installed security update 873333 (MS05-012), you may experience one or more of the following problems: You may receive the following error message after you start the computer: Generic Host Process for Win32 Services Error Note This problem only occurs in Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2). Ουδέν σχόλιο.. (Μήπως τελικά έχεις SP2? Ή μήπως χρησιμοποιείς Windows Update?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Αύγουστος 16, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 14:37] Τίποτα, αυτά τα fixes περιλαμβάνονται στο SP2? Για να ξέρουν οι επόμενοι. Πάντως ρε παιδάκι μου, 2 χρόνια χωρίς ένα format? Edit: Με λίγο ψάξιμο στη Microsoft είδα ότι το 1ο Update είναι security για τον Blaster, κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στο SP2. Το 2ο δε (κι εδώ είναι το μπέρδεμα), αναφέρει: Ουδέν σχόλιο.. (Μήπως τελικά έχεις SP2? Ή μήπως χρησιμοποιείς Windows Update?) Οχι αρχηγέ μου, sp1 με Windows XP Pro Greek, και τα updates απενεργοποιημένα. Τα μόνα fixes που έβαλα ειναι τα δύο προαναφερθέντα και φυσικά τα άλλα δύο για blaster και sasser. Τώρα, γιατι οχι format? Έτσι απλά απο εγωισμό, όταν αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα πάντω το ψάχνω μέχρι τέλους και το format ειναι η ύσταση λύση (αποτυχίας!!). Θα πάρω τώρα νέο pc σπίτι και θα φτιάζω δικτυάκι, δεν πάει άλλο με αυτό το χρεπάκι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2006 Μόνο και μόνο για φορτωμένη registry 2 ετών, αφού όπως λες κι εσύ είναι πειραματόζωο προγραμμάτων το PC. Registry cleaners κλπ δεν βοηθάνε. Only good ol' format Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.